Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Son 2,5 sene düşük prim yatırmak emekli maaşını çok etkiler mi?

Konular
10
Reaksiyonlar
4
ssk lı olarak son 10 yıl yuksek prim odedım en son 1400 bürüt üzerinden işten ayrıldım şimdi emekliliğime 2,5 sene var bu kalan süreyi asgeri ücretten ödense emekli maaşımda büyük düşüşler olur mu

ucurmlar olamz dır sanıırm

tamam düşüş olmasını bekliyorum ama çok büyük ucurumlarda olmaz zannedersem dıye dusunuyorum.şimdi son aldıgım maaş üzrinden hesasplanırsa sanırım %61 den hesaplanıyor 850 tl ektir falan sanıırm 920 olur fakat bu sonradan çalısma orantıya nasıl yansıyor.benim takıldıgım nokta bu birde şimdi asgeri ücretten alacagım maaş yeni kanunun katsayısına göre hesaplanacak sanıırm işte karma karısık ilşler :)

Kayda değer bir düşüş olmaz bence. Bunu çok bildiğimden değil tecrübelerimle söylüyorum. Bence aylık maaşta 30 lira bile fark etmez.

Bülent Bey arkadaş iki buçuk yıl gibi bir süreden bahsediyor ki bence kayda değer bir düşüş olacaktır.Önceki ödemeleri 1.400 tl brüt ücret üzerinden iken en az iki buçuk yıl asgari ücretten ödeme yapılacak önceki primin yarısı kadar yani.
Zaten aylık bağlanmada tüm çalışma hayatının değil son 10 yıl gibi bir sürenin primleri ele alındığını da göz önüne alırsak bu iki buçuk yıllık süre arkadaşın maaşını bir hayli etkileyecektir.

Üst Alt