Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Son çare olarak elektroşok tedavisi hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Xeplion15

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.8 senedir tedavi görmekteyim.Çok doktor dolaştım.İlaç tedavileri, iğneler , terapiler hiçbirisine doğru düzgün yanıt alamadım.Ben artık çok zorlanıyorum.Allah dağına göre kar verirmiş , imtihan edermiş kulunu.Benim yaşayıp yaşamadığım belli değil.Kendimi çok az da olsa normal hissetiğim tek şey uyumaktır.Uyuya kadar da atla karayı seçiyorum.Kafada kur kur.Bu yaşıma nasıl geldim ben de hayret ediyorum bazen.

Bipolar bozukluk dendi borderline dendi şizofreni dendi paranoid tipte psikoz dendi.Gittiğim onca doktordan içtiğim onca ilaçtan yanıt alamadım.Gittiğim bazı doktorlar Ekt (Elektroşok ) tedavisini önerdi.Ben bu hastalığım öncesinde insanlarla iyi geçinen , iletişim kurabilen , çevresi tarafından cana yakın sevilen bir insandım.Bu hastalık insanlarla aramı bozdu , hayattan zevk almamı , doğru düşünememeyi ,yada düşündüğümün doğru olduğunu sanıp kafama takmak kurmak hatta daha da ötesi beni çirkinleştirdi.İnsanlara kinli öfkeli nefret eden bir insan haline geldim.Herkes tarafından hasta gözüyle bakılan (Stigma-Lekelenme) biri oldum.Allah (C.C ) bunların yanında bana hastalığımın farkındalığını fazla fazla verdi.

Akıllı olduğumu iddaa etmiyorum.ama eğer farkındalığımın yaptıklarımın farkında olmasam ya ölüydüm ya cezaevinde yada bir akıl hastanesinde çok kötü durumdaydım.Farkındalığım yüksek ama istemeden yapıyorum çoğu şeyi.Öfke kafada kurma takma hayalperestlik vb... Allah a inancım olmasa bu zamana kadar intihar etmiştim ve bunları yazıyor olmazdım bugüne şükür diyelim.İstanbul da yaşıyorum bir devlet hastanesine müracaat edersem büyük ihtimal yatıracaklar.

En son gittiğimde Doktor bana dediği ; yatıralım istiyosan dedi.Ben de hayır istemiyorum dedim.Birgün buraya daha kötü halde geleceksin ve yatırmak zorunda kalıcaz demişti.İşte o gün geldi gibi.Hastanede yatmak istemememin nedeni daha önce Özel bir hastanede yattım.Ve 2 gün içinde kendi isteğim üzerine çıktım.Devlet hastanesinde böyle bir uygulama yok.Onlar ne zaman kurula çıkartır sen iyisin dediklerinde çıkabiliyorsun.

Ekt nin son çare olarak bana iyi geleceği söyleniyor.Açıkcası Ekt den çekinmiyorum değil.Unutkanlık şaşkınlık beni korkutmuyor.Ekt nin ufak bir ihtimal dahilinde olsa da beni daha kötü yapacağını düşünüyorum hep de düşündüm.ama artık duygularımı , hisliğimi , benliğimi kaybettim.Ekt deneyimi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.Allah a emanet olun.Allah hepimizin yardımcısı olsun.Saygılar...

Xeplion15

1- Hastanede niye yatmıyon ¿¿

2- Farkındalık varsa zor kısmı atlatmışsın durumun daha çok sabır istiyor ve ilaca cevap vermiyor olsaydın buraya kaydolup konu açamazdın bu budur kısaca. İlaca cevap vermeyen kaç hasta gördün ¿¿

3- Terapi al ve en başta hastalığı sana anlatsınlar..

4- İntiharın*** aLLahı kitabı olmaz. Geldimi seni alır götürür.

5- Sen sorguluyorsun bol miktarda ama nedense ilaca cevap vermediğini idda ediyorsun bu bir tezat..

6- Çok doktor gezdin teşhis niye belli değil mesela. Borderline nere Şizofreni nere ¿¿

6.5- İlk sorumu cevaplamanı istiyorum net ve dürüs bi şekilde..

*** intihar olayı genel kabul edildiği şekilde 2 türlü gerçekleşir. Planlı ve ani olarak. Planlı intiharlarda kişi bir müddet düşünür mektup yazar vasiyet yazar hazırlık yapar ve intihar eder.

Ani gelişen intihar da bunların hiçbiri olmaz. Silahı masadan eline alıp kafasına sıkması en fazla 2 saniye..

yeşillik olsun diye konu açıyorlar zaferim34
ilaç cevap vermezse gerçekten buraya kaydolup konu açamazsın akli dengeni yitirirsin zaferim çok güzel yanıt vermiş

ben de paranoid tip şizofreniyim

1.Hastaneye daha önce yattım.İnanılmaz sıkıcı .Uyur vaziyette sersem olsan da sıkılıyorsun.Neden yatmıyosun kısmına gelince de Ekt den çekindiğimi söyledim.Doktor zaten birdahaki gelişinde yatırıcaz dedi.Ekt yaparlar mı dedim ? Büyük ihtimal dedi.,
2-Farkındalığım var doğru ama elimden birşey gelmiyor.İstemsiz bir şekilde büyük sorunlar çıkıyor.Kafamda kurmayayım diyorum kuruyorum takmayayım diyorum takıyorum.Kavga etmeyeyim diyorum ediyorum sarmayayım diyorum sarıyorum.
3-Terapi aldım senelerce.Anlatılanların hangisi aklında desen hiçbiri.Terapi aldığım yerde boş beleş biyer değildi.
4-İntiharın Allah ı kitabı olur benim düşüncem.Çok kez aklıma geldi.Boğazımı camla kestim ölümden döndüm.Heryerimi kestim vücüdumda yer yok kesecek.
5-Xeplion 150 mg ından tut da solian depakin lithium Seroquel Cedrina daha aklıma gelmeyen içtiğim çok ilaç var.Ne vereyim abime?
6-Çok doktor gezdim.Teşhisler bu saydıklarım.Askerliğim de bipolar duygudurum bozukluğu F.31 9 tanılanmamış kronik nitelik kazanmış.Ayrıca diğer saydığım teşhisler özel ve devlet hastanesi karışımı.

O SONDA YORUM YAPAN ARKADAŞ YEŞİLLİK OLSUN DİYE KONU AÇAN ARKADAŞ.HEPİNİZ ÇOK CİDDİ HASTASINIZ BEN DEĞİLİM.İlaca ne gibi bir cevap vermemi bekliyorsun ? İlaç içiyorum sanki bünyemde bağışıklık kazanıyor ve etki etmiyor eski halime geri dönüyorum.Xeplion 150 mg oldum doz düşürülerek.O zaman iyiydim sonra bu hale geldim yine.Sonra yine xeplion oldum düşük dozda gene farketmedi.Leponex içtim en son iyi gelir dediler.Kan verdim herhafta ilaç dokunmadı ama etkide etmedi.

Yani siz hastasınız sorunlarınız belli.Ben burda açıklama yapıyorum sanki yalan konuşurmuşum gibi tersleyerek cevaplar veriliyor.Xeplion 150 mg oldum gözlerim 1 hafta bulanık gördü.İçtiğim ilaçların geneli bana uyku yapıyor.Bazı yorumlara bakıyorum aynı ilacı içiyoruz arkadaşla o beni uyutmuyor deyip ek ilaç alıyorum diyor.Beni çok fazla şekilde uyutuyor.Xeplion uyutmaz diyen arkadaşlar var ben 20 gün yataktan sadece yemek ve tuvalet banyo ihtiyacı için kalktım.Bu anlattıklarımın size ne gibi yalanı olabilir ? yada yalan söylesem elime ne geçer ? Birdaha da ya uslubunda cevap verin yada görmezden gelin.

Farkındalığımın olmasını şöyle ifade edeyim.Bazen kendi kendime konuşuyorum ve çok ciddi bi şekilde elllerim kollarım sanki benden istemsiz bi şekilde bişey olmuşçasına biriyle tartışır yada kavga eder gibi düşünceye dalıyorum.daha sonra farkediyorum artık kaç dk geçiyor onu bilemem.sonra ben napıyorum diyorum ? veya evden çıkmadan diyorum ki bunu yapmayayım kavga etmeyeyim sonra bi bakmışım kavga etmişim.Kafama takmıyım diyorum 10dakika sonra kafama çoktan takmışım ve yapmak istemediğim şeyi yapmışım.veya kendime zarar vermicem diyorum zarar veriyorum.Yani şimdi herkes aynı hastalığı aynı yan etkilerde yada aynı düzelme oranlarında yaşamak zorunda mı ? Yeşillik olsun diye konu açmışım ? Aynen canım sıkıldı burayı bulup gereksiz konu açayım dedim.Siz hastasınız biz sağlamız zaten.Tekrar söylüyorum ya adam gibi uslubunda cevap verin yada vermeyin.Bu işin yaşla alakası da yok büyük küçük farketmez.Büyük küçüğünü sayacak küçük de büyüğe saygı duyacak.Bunlar yoksa eğer benim de saygısızlık yapmam da yada daha ileriye gitmemde sakınca yok.

Bu hastalığın yıllarla da alakası yok.Ben 8 senedir hastayımdır.Sen 20 senedir hastasındır.Benim yaşadığım tecrübeler bunlar.Zaten yıllardır da ara ara çalıştım artık hiç çalışamaz hale geldim.Çok zorlanıyorum ve çıkıyorum.Evet içtiğim ilaçlar beni hamlaştırdı kilo aldırdı tembel de yaptı.ama ben durumdan mutlu değilim.para kazanamamak hayatını idame ettirememek aileden para almak bana koyuyor.Çok merak ediyorum hala neden boşu boşuna böyle bir konu açıp uzun uzun yazayım =

Xeplion15...hocam maddi durum olarak nasılsın...sosyal güvence çalışma hayatı sgk emeklilik vs...??...çünkü hastalığın malum çalışmana çok engel bir durum ve saydığım şeylerede sahip değilsen baya zordur hayat...yanlış anlamassan o bakımdan sordum yani??...

bende de, geçmişi unutamama geçmişte kavga ettiğim kişilerle sanki yanımdaymış gibi içimden veya yanımda kimse yoksa ,sesli kavga ederken bulurum kendimi devamlı...geçmişte bende çok ilaçlar kullandım ama hep depresif nöbet depresyon teşhisi kondu bana da...sana da oluyormu bu tip şeyler yani kendi kendine konuşma vs..?...çok geçmiş olsun..

deathless

Hocam çalışma hayatı yok.Sgk ailem dışarıdan ödüyor.Devlet hastanelerine gidebiliyorum.Maddi durumumuz iyiyken açıkçası biraz zora girdi.

Geçmişte çok ağır yaşadığım olaylar geliyor.Geçmiş aklıma gelince iyi güzel günler değil de olumsuz zamanlar geliyor.Ben Pek eskiyi değil de gündemde olan konuları genelde kafama takıyorum ve kuruyorum.

Şöyle de bir durum var.Kafamda kurduğum konular çok da ütopik şeyler değil olabilme ihtimali olan konular.Yanılma payım var mıdır ? Tabiki vardır.Bir de hayal dünyam var genelde onları kimseyle paylaşmıyorum.Dediğim gibi çevrem tarafından stigma ( lekelenme) olarak bilindiğim için genelde anlattığım bazı durumlara hasta bu gözüyle bakılıyor.

Yalan konuşma huyum yoktur ama birşey olmuşsa doğru şekilde anlatıyorum zaten bir başkasına da sorsalar aynı şeyi anlatıyolar kanıt olarak diyelim.ama bazen çok fazla kuruyorum.evet bu yanlış.Bir de fevri bir yapım var.Çok fazla uyuyorum.Uyku düzenim çok kötü.Sabah yatıp öğleden sonra kalkıyorum.Günde 12 -15 saat arası değişiyor.Bazen de nadir olarak uyuyamıyorum.Şuan Cedrina içiyorum Seroquel 400 mg xr piyasadan kalktığı için muadili olarak benzeri olarak Cedrina 400 mg xr verdiler.Pek memnun değilim.Belki de yıllardır yapmam gerekeni yapmadım hastaneye yatmalıydım.

Dediğim gibi farkındalık dediğim olay yani tam da anlatamıyorum.Özel hastanede yattım sıkıntıdan patladım diyebilirim.Sabah akşam ilaçlarım verilirdi.Arada bir tane stajyer gelip nasılsın falan filan sorardı.Televizyon vardı.Sohbet odası vardı.Camlar zaten demir parmaklık.Ben sıkıldım yani.O zaman doktorum bana kesin yatmalısın dememişti yatarsan iyi olur demişti.Ben de deneyeyim dedim ama olmadı.Çok sıkılgan bir yapım vardır benim.Maymun iştahlılık diyebiliriz buna.Açıkcası dengesizlik de var.

Şimdi ben burada herşeyi tane tane nezaketli saygılı biri olarak yazmaya çalışıyorum.Bu sefer bu nezaketli olmakla Güçsüz karakter zannediliyor.Ben genelde böyle hayatımda da nezaketli olmaya çalışırım.ama bu suistimal edilince ben çıldırıyorum ve bana yapılan yanlışı yada yanlış hissettiğim bir durum karşısında Çok daha fazla yanlış yaparak adım atıyorum.Bu sefer tabi insanlar tarafından da eksi duruma düşüyorum.Çevremde 1-2 kişi beni biraz anlamaya çalışıyor ve yardım etmeye çalışıyor.Yani bazen o insanları bile kırabiliyorum.

Aile ilişkilerim pek kuvvetli değil.Kesinlikle onları kötülemek için söylemiyorum.Ailem için gözümü kırpmam herşeyi yaparım.Tabi onlarda maddi durum zora girince ve beni de böyle görünce kimi zaman da tartışınca falan onların da pek hali yok.Yani işin açıkcası kimsenin kimseye tahammülü yok.Bu kimin hatasıdır ? benim hatamdır.Evden çekip gitmesi gereken benim.Aileme destek olması gereken benim.Bu sefer psikolojik durumum buna el vermiyor.Yani ben bir yandan ailemle bir yandan maddi zorluklarla bir yandan da hayatla uğraşıyorum.Herkesin yapısı farklıdır.

Kimisi çok güçlü karakterlidir adamın yapısı odur.Öyle yetişmiştir.Hayatı birnevi çözmüştür diyelim.Ailesiyle yada çevresiyle herkesin sorunu vardır.Kimi kaldırabilir kimi kaldıramaz.Bana birgün yakınım mecazi anlamda deli gördüm de iyi niyetlisini görmedim demişti.Deli mecazi tabi samimiyetten.Yani ben iyiyim demekle iyi olunmaz o yüzden bu konuda birşey anlatmak bana düşmez başkasının ağzından duymak gerekir bunları.Başkasının ağzından dediysem de boş beleş adam değil oturaklı saygılı görmüş geçirmiş herkes tarafından saygı duyulan insanlara sormak lazım.İnsan lekelemek çok kolay.Zaten gücüme giden de bu benim.Herkesin hakkında bir fikri var yanlışıyla doğrusuyla.

Tabi bunlar yüzüme söylenmiyor.Eee şimdi biri bişey ima ediyo zarflıyor diyelim.Yani hep mi ben yanlış anlıyorum.Bakmayın insanlar bu Psikolojik rahatsızlıklarda cahil.Benim şöyle bir cümlem vardır.Keşke beynim düşüncelerim normal bir insan düşüncesi olsaydı işi gidip gelebilsem normal bir hayat sürseydim de( Herkesin kendine göre sıkıntıları var.Normal insan dediysek derdimiz tasamız olmasın demiyoruz.Hiç değilse hayattaki zorluklara göğüs gerebilen bir insan olsaydım anlamında ) Yanlış anlaşılmasın 3 parmağım olmasaydı.İnsan aklı mantığı yerinde olunca çalışır kazanır o 3 parmağı yerine koyar.Tekrar söylüyorum bu yanlış anlaşılmasın mecazi anlamda bir örnek.Yani parmağı olmayan için hayat kolay demedim.Benim düşüncem bunlar.Böyle uzun uzun yazıyorum ki benimle aynı düşüncelerde bir insan çıkar da bir fikir verir yada bir yorum yazar.Hepimiz burda iyileşme çabasındayız.

Konuşmalarımdan da belki anlaşılıyodur.Fazla detaycıyım ben.Bunu kasten yapmıyorum.Herşeyi öyle gözlemliyorum beynim sağolsun görüp geçmekle bırakmıyor çözmeye çalışıyor.Çözüyor demiyorum çözmeye çalışıyor ve o an o konu neyse farklı sonuçlar çıkartıyor.Yani yatıyorum sanki bütün dünyanın yükü üstündeymiş gibi düşünüyorum.Cedrina 400 mg xr ı 2şer 2şer içiyorum uyuyayım diye.Çok yönlü düşündüğüm için aslında çıkan sonuç düşündüklerimden biri oluyor.Bu sefer ben demiştim diyorum.Bu son 2 cümlemi de şuan içimden geçtiği gibi yazıyorum.Bir de bir gerçek var ki İnsanoğlu gerçekten çiğ süt emmiş.Biz hastayız ama insanlar da az değil yani.

Birisine böyle konuşunca anlatınca " Bunun birşeyi yok diyor ".Farkındalık dediğim bu işte.Bunları az çok düşünüp yazıyorum.Bazı cümleler yanlış olsa da mantıklı cümlelerde kuruyorum bence.Genel olarak hayatı her yönüyle kabüllenemeşeyişimden oluyor bunlar.Televizyon haber seyrettiğimde mesela Hayvanlara işkence yapıldığını görüyorum.Mesela bende hayvan besliyorum.Çok gücüme gidiyor.Yani bunun kanun çıkarmakla ceza vermekle alakası yok.Bu insanlara ağır cezalar ağır bedeller ödetilmeli.Normal hayatta böyle tabi Büyük balık küçük balığı yer.Benim de gücüme giden bu.

Bir de salak bir özelliğim var ki çevremdeki insanları yada herhangibibiryerdeyken haksızlığa uğranan bir insanı savunuyorum o an ne gerekirse onu yapıyorum.Bu sefer olay tamamen bana dönüyor.O savunduğum kişi de tabi olaylar affederseniz boka sarınca o da pek girmek istemiyor.Çevremde herkesin zor zamanına hep ben koşmuşumdur ama hep de ben kötü olmuşumdur.Günah keçisi misali :)

Yazdıklarının hepsini okudum . İlk sorum kaç yaşındasın ? Hayat işte bir imtihan herkesin ayrı ayrı derdi var ben o kadar kötü durumdaydım ki zorla hastaneye yatış 5 6 güvenlik ters kelepçe yerlerde sürünerek bağlandım normal başlama değil yatağa bir kolum yukarda çok sıkıntılar çektim 1 ay yattım hastanede ha şimdi sorarsan iyiyim bir sıkıntım yok

insanlar soruyor anlatırken gülüp eğlenceli bir şekilde anlatıyorum çünkü insan dostunu düşmanını bilmeli bu hayatta gerçek hayatı anladım Artık elimden geldiğince namaz kılıyorum Allah'a dua ediyorum.

Bir hayalim var üniversite okumak onun için çalışıyorum. İnşallah hepimiz ilerde iyi oluruz .

Yaşım 26.İmtihan evet.Hayırlısı olsun hakkımızda.

Xeplion15 yazdığın yazılara binayen şizofreni olduğunu filan düşünmüyorum ne etk sinden bahsediyorsunuz bilmiyorum..

Aşağıdaki yazıları iyi oku hıfız et.

Bu işler iyileşme yolunda alınan mesafelerden ibarettir. Amaç iyileşmektir. Kaç g*toş gelip yazdı buraya raporumu nasıl yükseltirim diye. Psikiyatrik hastalıklarda bu rapor yükseltemeye uğraşanların başvurduğu yöntemin başında geliyor.

Dedim ya bu işler iyileşme yolunda ilerlenmesi gereken işler diye. Sen hastaysan iyileşmeye çalışacan. ve ilk önce hastalık neymiş onun teşhisini net bi şekilde tespit ettirmen lazım. Zart zurt teşhislerle olmaz bu işler. Teşhis yoksa boşa uğraşma.

Herkesin canı sıkılır, morali bozulur veya hayatın zorluklarına katlanamaz. Bunlar normal kabul edilebilir şeyler ama özg*toşun biri gelmiş yazmış buraya demişki işte ben hergün atak geçiriyorum... Zavallı hasta olmadığı halde; hastalanma yolunda ilerlemeye çalışıyor.. Amaç daha da hasta olmak. Burada bizi kandırırsa hastanedeki doktoru da kandırırım derdinde Atak neymiş bilmiyor konuşuyor.

8 senedir tedavi oluyorsun teşhis yok ortada boşa yaşıyon koç.. Ümitle yaşama simitle yaşa...

Düşüncelerini yazmışsın tamam da.Yok koç yok ümitle yaşama simitle yaşa.Buranın kurtçuğu sen misin ? Ulan balıklırum paranoid tipte psikoz dedi np bipolar dedi arif verimli en son Okb dedi.Askerlik bipolar dedi muaf oldum.Hala teşhis yok diyo.Ben de bu yüzden bu kadar doktor değiştirdim.Herkes farklı teşhis koydu.Benim suçum ne bu işte ? Klavyeden estiriyon başka bişey yok.Burda reklam yapma kendini öyle forum abisi konumuna getirme.Yaz bakayım özelden

@Xeplion15 arif verimli nasıl okb der okb pipolar paranoid tip pisikoz çok farklı sen kendini anlatamıyorsun veya sende iç görü yok
kendinde teşşizini koyabilirsin nete bak kendinde olan biteni biliyorsundur kafanda

sen şikayetini yaz ben senin teşşizini koyacam

Buraya bu kadar yazıyorum.Hala diyor ki nasıl Okb der ? Okb saplantı var dedi adam.Ne diyim şimdi ? Yukarıda yazıyo herşey detayıyla şikayetim .

Benim kendi teşhisim şizoaffektif.Kendimi nasıl anlatamıyorum yukarıdan iki kompozisyon çıkar.

Yazdıklarınız bende de şizofreni şüphesi doğurdu.

Kanımca doktorunuz doğru söylemiş. Bir süre hastanede gözlem altında yatmanızda fayda var. Zaten en doğru teşhis de bu şekilde konulabilir.

Elektro şok tedavisinden çekinmenize de gerek yok. Yıllardır uygulanan ve kimi hastalarda çok başarılı sonuç veren bir yöntemdir. Yan etkisi yok denecek kadar azdır. Belki de denemeniz fayda sağlar.

Mevlana boşuna dememiş; " bir lafa bakarım laf mı diye. Bir de adama bakarım adam mı diye?"

Korku filminden bir sahneyle videosuna başlayan bir Fizikçi zat, ne tıp, ne psikiyatri bilgisi olmaksızın EKT hakkında ahkam kesiyor. Onunla da kalmayıp ilaç kullanmayın diyor.

Bilim, ahkam kesmeyle olmaz. Araştırmaylar, çalışmayla, deneylerle olur.

Onu kullanma, bunu yaptırma, e, adam gidip intihar etsin. İstediği bu mudur bilmiyorum? HAni varsa bildiği işe yarayan başka tedavi yöntemleri anlatsın da tıp dünyası aydınlansın.

Tedavi yöntemlerini red eden ve eleştirip yerden yere vuran kişiler bu rahatsızlığı ağır biçimde yaşayanlardır .

Varsa daha iyi tedavi yöntemi açıklasın tıp dünyasına , arkadaşlar tedavi böyle olur benim araştırmalarımın sonucunda böyle başarılar yakaladım demesi gerekir . Mevcut tedaviyi eleştirmek yerine yeni tedavi bulmak hüner ve başarıdır .

Üzerine basa basa söylüyorum ADMİN arkadaşlar bu konuyu kapasın rica ediyorum.Gerçekten bilgi ve deneyimle yorum yapan arkadaşlara saygım var teşekkür ederim sağolsunlar.Bizim ülkemizde herkes psikolojik hasta ve herkes psikiyatr.Benim bu konuyu açmanın sebebi belki benim gibi de başka arkadaşlar vardır bir yorum okur kendime bir ders çıkarırım , belki göremediğim birşey vardır biri aydınlatır diye.ama görüyorum ki çok yanlış yorumlar geliyor.Herkes babasının oğlu kardeşim.Bir insan haklıysa güçlüdür.saçma sapan yorum arkadaşlar : sadece bu konu için değil her konuya maydonoz olan arkadaşlara söylüyorum.Çok ağır konuşurum .Klavyenin başında estiriyonuz uyuz oluyorum bak iyice.Tekrar söylüyorum yardım etmek amacıyla yorum yapan hatta özelden mesaj atıp şu kitabı oku şunu yap diyen arkadaşlar sağolsunlar.KONUYU KAPATIN ADMİNLER RİCAM BUDUR.SAYGILAR...

Şuraya geldim konu açtım.Burada birbirimize destek vereceğimiz yerde ahkam kesiyorsunuz yalan konuşuyor diyorsunuz herbirşeyi diyorsunuz.Demek ki kimseden kimseye fayda yok.Daha da buraya ne konu açarım ne yorum yaparım.

Xeplion15 kusura bakma arkadaşım yanlış anladın sadece söylediklerine yorum yaptık tepkisel olarak kırdıysak özür dilerim sen ilk önce teşşizini iyi ögren şizofrenmisin pipolarmı okb misin bence şok vurulma ilaçla düzelmeye çalış sana uygun ilacı bulursan iyileşirsin piyasada zaten 15 e yakın ilaç var
yanlış anlamada ilaçlar fayda etmese sen buraya konu açıp tartışamazsın bizle akli dengen gider

dört dörtlük iyileşme bekleme arkadaşım eskisi gibi olmaz örnek :kırılan bir vazoyu tekrar yapıştırsan o yeni hali gibi olurmu mutlaka izleri kalır haline şükret mutlu oldugun yerlere takıl gez dolaş keyfine bak

BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM! bu başlıkta yorum yapamayacak...

xpelion15
Bence sana konu ile ilgili bilgisi olanlar değil,elektro şok ile ilgili tecrübesi olanlar yorum yapsa çok daha ii olur.zira bilgiye gelince,nette alası var.asıl önemli olan,netteki bilgiler ile yaşanmışlıkların ne kadar örtüştüğüdür.
Geçmişolsun arkadaşım.

EKT ( Elektroşok ) olan var mı?

Dün doktorum beni hastaneye yatırıp ekt yapmak istedigini söyledi ama hastanede yer olmadığı için 2 hafta sonra gel dedi

Ekt olanlar deneyimlerini paylaşmalarını istiyorum

şok tedavisin de unutkanlık psikolojik sorunların geçici süre sıfırlanması gibi etkileri olabiliyor bu etkiler herkes de olacak diye bir şey yok şok tedavisin de önemli olan tedaviye girebilmek için herhangi bir kalp sorununuzun olmaması kalp sağlığınız yerindeyse anlattığınız psikolojik sorunların ağırlığını göz önüne alarak şok tedavisi yaptırmanızı tavsiye ederim. ufak tefek yan etkileri bulsa bile bu etkiler geçicidir ve sizin gibi hastaların durumların da gereklidir . saygılar.

@Xeplion 15 arkadaşım sen yorum yapmak adına yorum yapanları dikkate alma zaten. Dr. bile hastasını görmeden, gözlem yapmadan teşhisini ve uygulayacağı tedavileri söylemezken varsayım üzerine söylenen sözleri boşver. hastalıkların çoğu kişiden kişiye farklılık gösterir. yaşı,kilosu, alışkanlıkları, beslenme şekli, yaşadığı çevre, aile yapısı vs.. bende bu hastalık var, sende de aynısı-farklısı var demek zaten başlı başına bir hatadır. seni yönlendirecek ve tedavini en güzel şekilde belirleyecek olan dr. dur. EKT'nin başarı oranı %90 dır. ve kısa bir not: Eskideki seni düşün ve düzeleceğine inan. sağlıklı yaşayacağın günleri düşün.

@Xeplion bende bipolarım. hayatın olumlu yanlarını yakalamaya çalış. bir süre sadece seni mutlu eden şeyler için zaman harca. Çık gez toz varsa paran biraz para harca. sinemaya git hayvanları sev. Seni üzen olayları düşünme asla ve asla konuşma. Sende kendimi gördüm. bazen ben de kafaya takıyorum. Sabaha kadar 1 paket sigara içip hiç uyumadan işe geliyorum. ama kafama taktığın insanlar o saatte mışıl mışıl uyuyorlar. Onlar yapıyorsa sende bende yapabiliriz. hiçbir sağlıklı insan bizim onlara verdiğimzi zararı bize veremez. onlar konuşunca ölçer biçer ama bizim böyle dertlerimzi yok. eminim sorun yaşadığın insanlara onların sana yaptığının çok daha fazlasını yapmışsındır. bunu düşün ve rahatlamaya çalış bence.... Hayat güzel baharı bekle... baharın gelişiyle hepimizin psikolojisi bir anda düzelecek buna emin ol.

EKT bana da yapıldı ve çok iyi geldi.

ben bir faydasını göremedim hastaya göre değişiyor

Benim anneme(sizofren) 20-25 yıl önce elektro şok tedavi uygulandı tekrar bi sure sonra sizofreni atak gecirdi ise yaramamis annemde 13 yildir ilaclar ve igne (kronik şizofreni annem). Size tavsiyem paranız varsa balıklı rum hastanesi durumunuz yoksa bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesine gitmeniz doktorlar 6-12 ay sizi gozlemleyip teşhis ve tedavi uygular

(E K T) tedavisi uygulanıp fayda gören var mı ?

Diğer adıyla "elektro şok tedavisi" .. Bana bugüne kadar farklı zamanlarda ve yerlerde yaklaşık 17 seans uygulandı. Oldukça iyi geldi ve zihnim açıldı diyebilirim... Zaten narkoz vererek yapıyorlar. Ölüme uyanır gibi gözlerin kararıyor ve sonra birden gözünü açıp ayılıyorsun... Bu tedavi yöntemi için hafızayı siler gibi yorum yapanlar var ama alakası yok... Anneni , babanı tüm geçmişini hatırlıyorsun Ama 10 gün öncesine kadar kısa süreli hafızada kopukluklar olabiliyor. Gözünü açınca biraz baş ağrısı ve sersemlik hali oluyor ama geçiyor. Özetle, ben bu tedaviden memnun kaldım.. Benim durumumda olan başkaları da var mı ? diye düşünerek bu başlığı açtım. Vatana millete hayırlı olsun.

Ben "görmedim" pardon E KT olmadım diyecektim di.;););)

Ben hastanede yatarken kafaya:D takmıştım E KT yi. Olummu olmuyummu diye. Bir yandanda korkuyordum bu tedavi yönteminden, o zaman bu tedavi yönteminin iyi geleceğini sanıyordum bana (BU YAZDIKLARIM 10 SENE ÖNCESİNE AİT)

Herkese Geçmiş Olsun. :cool:

Üst Alt