Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Son dakika engelliler gününde meclise 10 bin engelli memur alımı için öneri sunuldu

Hiç sanmıyorum onaylanacağını. En son söylenen 8 bin açık olduğuydu. Keşke olsa da alsalar.

10bini bilmemde 60üstü alsalar keşke:D

Engelli maaşı ve atamalar için 3 kanun teklifi verildi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” vesilesiyle TBMM Başkanlığına “3 Kanun Teklifi” verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” vesilesiyle TBMM Başkanlığına “3 Kanun Teklifi” verdi. Teklife ilişkin yapılan açıklamada, Engelli olmayı atıl değil aktif hale dönüştürmek, üretim çarkının içinde özne haline getirmek, hayatın akışına bizatihi yön veren bir konuma taşımak gerektiği vurgulandı.

3 KANUN TEKLİFİ
Kalaycı, engellilerin toplumla bütünleşmeleri, başkalarının yardımına muhtaç olmadan hayatlarını idame ettirmeleri hedeflendiği belirterek, "Eğitimlerine ve sosyal yaşantılarına normal olarak devam edebilmeleri için fiziki ve sosyal çevrenin oluşturduğu engellerin kaldırılması başlıca beklentimizdir. Engelli vatandaşlarımızın önündeki engeller kaldırılmalı, kendilerinin ve ailelerinin yaşam kalitesi yükseltilmelidir. Bu itibarla engelli bireylerin öncelikle işe yerleştirilmeleri, üretime katılmaları ve topluma kazandırılmaları temin edilmelidir" ifadelerinde bulundu.

AYLIKLARIN VE ATAMA SAYILARI YÜKSELTİLSİN
Bu kapsamda, engellilerin yaşadığı bazı önemli sorunlara çözüm getirilmesi amacıyla hazırlanan 3 Kanun Tekliflerinde, "Engelli vatandaşlara bağlanan aylıklarda muhtaçlık durumunun, aile geliri yerine kendi gelirlerine göre belirlenmesi, başkasının yardımına muhtaç engelli aylığının ayda 985 liraya üç ayda 2 bin 954 liraya, engelli ve engelli yakını aylığının ayda 656 liraya üç ayda 1969 liraya yükseltilmesi, doğuştan ya da işe girmeden önce engelli olup, çalışma gücünün en az yüzde 60’ını kaybedenlerin de malul sayılması, kamuda engelli kotalarının yüzde 5’e çıkartılması ve 2019 yılında en az 10 bin engelli atamasının yapılması" önerildi.

Kalaycı tekliflerin bir an önce yasalaşmasını temenni etti.

ALINTIDIR [www.engelsizler.net]

Selamlar,

Ben güncel bilgileri paylaşayım.

Partizanlık için parti ismi vermiyorum, derdim bize fayda sağlanmasıdır:

Tolga beyin bahsettiği öneriye ek, İYİ Parti - 2 öneri verdi:

Özel ve Kamu'da ki engelli kontenjanını %4 den %6'ya çıkarılması teklifi.

https://www2.tbmm.gov.tr/d27/2/2-1397.pdf

Engelli kartı olanlardan Sağlıkta katılım payı muafiyetinin sağlanması.

https://www2.tbmm.gov.tr/d27/2/2-1398.pdf

Bu teklifleri takip edeceğim. Şuan İYİ parti ve MHP'nin gelen önerileri değerlendirdiğini ve meclise taşıdığını gözlemliyorum. Bu hususta yaptığım çalışmada kendilerine direk ulaşmaya çalışacağım.

Bilginize.

Sevgiler,

Mhp yasa degikligi teklifi

Arkadaslar mhp t.b.m.m yasa yeklifi verdi
2022 maslarinda sadece engellinin gelirine bakilması ve maaslarin artirilmasiyla ilgili.
Bu kanun teklifi nekadar surede gorusulup sonuclanir.. bu durumu nerden takip edebiliriz

Bu teklifin pek canı olduğunu sanmıyorum.

Engelli maaşları o kadar çok suistimal edildi ve rakamlar o kadar yüksek noktalara çıktı ki şimdi bunu azaltmanın, kesmenin yollarını arıyorlar.

Her ne kadar MHP, AKP'nin koalisyon ortağı olsa da AKP'nin buna sıcak bakacağını pek sanmıyorum.

farzedelim ki yasa mhp nin verdiği şekilde kabul edildi sadecen engellinin gelirine bakıl dı..
pek bakım maaşı hesaba katılacakmı bakan kişiye veriliyor ama bu biraz işleri karıştıra bilir bakıcı maaşı hesaba katılırsa birçok engellinin atlıgı kesilir durum simdikinden daha vahim olur

Üst Alt