Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Son evre testis kanseri olduğumu öğrendim. 2022 maaşı alabilir miyim?

muamma1905

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
1
Merhabalar yakin zamanda son evre testis kanseri olduğumu öğrendim. Şu an için elimde sadece kanser olduğumu belirten durum bildirir raporu mevcut. Şu anda herhangi bir gelirim yok ve sigortalilik durumu da G0. Kirada oturuyorum.Bu durumda hangi yardimlara başvurabilirim. 2 gün sonra kemoterapi görmeye başlayacağım.

mrb sağlık kurulu raporunuz var mı (engelli raporu yani )malulen emeklılık yada engelli maaş alırsınız

HOŞCAKAL

Henüz rapor almadim. 1800 günden fazla sigortaliligim var ancak 10 yili gecmemis durumdayim. Bu malulen emekliliğe engel teşkil eder mi? Ve hastaligim gectiginde yeniden çalışma durumunda malulen emekli olma durumu sıkıntı oluşturur mu? Engelli maaşı ve malulen emeklilik aynı anda alınabilir mi? Evliyim ve 2 çocuğum var.

sizlere yüzde 40 üstü rapor verecekler mi bir rapor çıkartın önce

@muamma1905 öncelikle engelli sağlık kurulu raporu almalısınız. sigortalı değilseniz ve % 40 ve üstü engelli sağlık kurulu raporu alırsanız vakfa (SYDV) 2022 aylığı için başvurabilirsiniz. rapor almadan önce de vakfa başvurabilirsiniz. vakıf sizi yetkili bir hastaneye sevk eder rapor için. bu durumda rapor için ücret de ödemezsiniz.

% 40 ve üstü engelli sağlık kurulu raporu aldığınız takdirde, başvurunuz alınacaktır. daha sonra sosyal incelemeniz yapılacak, sonrasında ise muhtaçlığınız vakıf mütevelli heyeti tarafından karara baglanacaktır. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL altında ise size 2022 aylığı baglanır, aksi takdirde baglanmaz.

alacağınız rapor % 50 ve üstü, agır özürlü kısmı "evet" olarak işaretli ise evde bakım aylığı için aile ve sosyal politikalar bakanlığı il mdüürlüğüne başvurabilirsiniz.

eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 967,27 TL altında ise, bakıma muhtaç durumda olduğunuz yönünde karar verilirse, rapor da agır özürlü ise evde bakım aylığı baglanacaktır. aksi takdirde bu 3 şarttan biri bile uygun çıkmazsa, baglanmaz.

malulen emeklilik için SGK sevkiyle rapor almak durumundasınız. 2022 ve evde bakım aylığı, engelli kimlik vs engelli haklarından yararlanmak için alacağınız engelli sağlık kurulu raporu sakatlık oranı cetveli'ne göre düzenleniyor.

oysa malulen emeklilikte maluliyetin tespiti için maluliyet cetveli esas alınır. özetle

maluliyet tespiti için istenen raporla engelli sağlık kurulu raporu farklıdır ve farklı mevzuatlar esas alınır.

malulen emeklilik düşünüyorsanız SGK'ya başvurmalısınız ve SGK sevki ile rapor almalısınız.

en önemlisi de burası 2022 aylıkları ile ilgili bir forumdur. emeklilikle ilgili sorularınızı emeklilik forumundan sorunuz lütfen:https://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/

emekli olduğunuz takdirde 2022 aylığı baglanmaz/baglandıysa kesilir.
emekli olduğunuz takdirde /evde bakım aylığı alıyorsanız en geç 1 ay içinde bu durumu aile ve sosyal politikalar bakanlığı il mdürlüğüne bildirmekle mükellefsiniz. hane gelirinde sorun yoksa aylık devam eder,aksi durumda kesilir. emekli olmanız evde bakım aylığı almanıza engel değildir. önemli olan bakıma muhtaç durumda ve hane gelirinin uygun olmasıdır.

geriye kaldı emeklilikle ilgili sorularınız. onlar için de sizi emeklilik forumuna göndereyim:)

Kalem

Şimdi ben 60/g kapsamında aylık 60,89 lira prim ödüyorum ve 2022 ye başvurdum. Başvurum kabul edildi ve eve inceleme gönderileceği söylendi. 2022 bağlandığında sistem otomatik olarak beni 60/c yeşil kartlı olarak mı kabul edecek?. Benim herhangi bir şey yapmam gerekiyor mu?

Vakfın gelir testinde yeşil kartlı olmuştum ancak 16.04.2018 de kendi isteğimle prim ödemeye başladım ve bir daha yeşil karta başvurabilmem için 6 ay boyunca prim ödemem lazımmış. yani 16.10.2018 e kadar prim ödemeliymişim kanuna göre.

Bu durumda maaş bağlanır mı?

Uzun oldu. Kusura bakmayın

muamma1905...hocam bu arada hastalığın nasıl ne durumda kemoterapiye başlayacağını yazmışın en son??...allah acil şifa versin..

deathless

Aldığım 4 kür kemo lenf nodlarındaki kitleyi çok etkilemedi. Bundan dolayı RPLND ameliyatı oldum. Çok sükür ameliyat başarılı geçti. Yarın ameliyat sonrası ilk Pet sonucumu alacağım. Ne durumda olacağımı göreceğiz bakalım.

muamma1905
ben de üstte sordugun soruya cevap vereyim.
2022 aylığı baglandığı takdirde 60/c 3 GSS'ya (yeşil kart) geçeceksin. senin bir şey yapmana gerek yok. sistem aracılıgıyla vakıf bildirecek sGK da 60/c 3 GSS'ya geçirecek seni.
bu kısımlar seni ilgilendirmiyor:)
2022 aylığı aldığın sürece de 60/c3 GSS kapsamında sağlık güvencesinden yararlanacaksın. 2022 aylığı kesilmeden bu sağlık güvencesinden çıkamazsın. 2022 aylığı kesildiği zaman sonlanır ancak.

özetle, 2022 aylığı baglandıgı zaman sağlık güvencen de 60/c 3 GSS (yeşil kart) olacak:)

Kalem
Teşekkürler Kalem Hanım o zaman bu ayki prim ödemesini yapmayayım. Taa ki 2022 maaşım bağlanana kadar fazla ödeme yapmayalım sonra:)

2022 ye başvuru tarihim e-devlette 28.05.2018 gözüküyor. Eve incelemeye gelinmiş ancak ameliyat için il dışında olduğum için Temmuz ayında red cevabı (e-devlette reddedildi/feshedildi yazıyordu)verilmişti. Ağustos ayı içerisinde tekrar başvuru yaptım. 10 eylülde eve gelindi ve maaş bağlandı. Ancak bir aylık ekim maaşı yatmış. Vakfa neden bir aylık yattı diye sorduğumda ikinci incelemenin olduğu zamanı baz aldıklarını söylediler. Bu hesap doğru mu acaba?
@Kalem

@Kalem
İkinci başvuru tarihim Ağustos olmasına rağmen kendi sistemlerine 3 Eylül diye girmişler.
Bu durumumu açıklığa kavuşturabilir misiniz? Nasıl itiraz edebilirim. Başvuru alındı belgesi de verilmemişti bana.

Üst Alt