Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sonda kullanan kişilere yönelik giysi tasarımı... [Araştırma]

belgiz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.
Ben kız meslek lisesinde Giyim Üretim Teknolojisi Öğretmeniyim. Öğrencilerimle birlikte bir projemiz var. Sondalı hastalara yönelik kıyafet tasarımı yapmak istiyoruz. Bu konuda yardıma ihtiyacım var.
Annem de sondalı ben ona özel bir kemer diktim 9 yıldır sorunsuz kulanıyor. Erkeklere yönelik özel cepli pantalon düşünüyoruz .Bizlere bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Aynı zaman da ülkemizde ve dünyada sonda kullanan hasta sayısı, yaş oranları çalışma durumları da bizim için önemli.

Öğrencilerimle birlikte şimdiden teşekkürlerimizi sunuyoruz.

sayın belgiz hanım öncelikle siteye hoşgeldiniz.Kızım,6 yaşını yeni bitirdi.kıyafet bize herzaman sorun oldu.en önemli sorunumuz aynı zamanda kolostomi torbası kullanıyor ,yani hem sonda ,hemde kolostomi torbası kullanıyoruz.karnının sağ tarfında sonda ,sol tarafta kolostomi torbası kullanıyor.dolayısıyla kıyafet sorunumuz çok büyük.etek giydiriyoruz.tam sondanın üzerine geliyor,pantolon giydiriyoruz tam kolostominin üzerine geliyor.yada ikisinin üzerine geliyor.lastikli eşofman türleri eh işte bir nebze sorunu çözüyor .bluzlar sorun,kolsotominin belli olmaması için devamlı üsten bir yelek vesaire giydiriyoruz.elbise giydiriyoruz ancak robalı falan olmalı ama o zamanda külotlu çorap sorun oluyor.tüm markaları devamlı araştırıyorum hatta bazen diktiriyorum ablama ama yinede sizin önerileriniz varsa memnun olurum.

Sak ve tak kullanan hasta sayısı

ülkemizde sgk'ya bağlı sonda kullanan hasta sayısı yaklaşık 10.000 olup ücretli ve diğer hastaların tam sayısı bilinmemektedir.

sgk'li sonda kullanan hasta yaklaşık 10.000
günlük ortalama 6 sonda kullanaıyorlarsa, yıllık 21 milyon sonda kullanımı oluyor. Maliyet yaklaşık 30-40 milyon

Sgk'lı hastaları baz alırsak,
yaklaşık 10.000 hasta, günde 6 sonda kullanırsa, yaklaşık yıllık 30-40 milyonluk bir bütçe çıkıyor.

Üst Alt