GRAHAM BELL
Karaciğer kalp kan tahlil anestezi.
Hacettepe hastanesinde olacağım. Ameliyattan 1 gün önce telefonla haber vercekler.
Kusura bakma ama benim kafaya takma sebebim yutkunma sırasındaki pat pat ses resmen ses yükselmesine başladı. İçerde resmen yutkunma sırasında balkondan halı çırparsın ya hani pat pat diye aynı öyle oldu.
Parmağımı sol kulağıma tık tık diye vurduğumda sanki boş kutuya vurur gibi ses duyuyorum. Ama işitme kaybım hiç yok normal duyuyorum.
Bağlı olduğum il devlet hastanesi 29.05.2023 ameliyat kararı verilmeden sağ sol kulak ilaçlı mr sistem sonuç;
KONTRASTLI TEMPORAL MRG İNCELEMESİ.
Sağ mastoid hücrelerde havalanma kaybı ve yumuşak doku intensiteleri izlendi.(Mastoidit?)
Sağ orta kulak kavitede havalanma kaybı ve yumuşak doku intensiteleri izlendi (Otit?)
Her iki dış kulak yolu açıktır. Dış kulağa ait patolojik sinyal yoğunluğu saptanmadı.
Membranöz labirent normal konfigürasyon ve sinyal özellikleri ile izlenmektedir. Semisirküler kanallar intakttır.
Her iki tarafta internal akustik kanal normal genişliktedir. Fasial ve akustik sinirler beyin sapından çıkışlarından itibaren akustik kanal boyunca normal kalınlık ve sinyal karakteristiği göstermektedir.
Kitlesel lezyon lehine kalınlaşma veya sinyal değişikliği saptanmadı.
Serebellopontin açılar doğaldır.
Nazofarenks hava sütunu simetrik olup yumuşak doku kalınlaşması veya yer kaplayan lezyon saptanmadı.
İnternal karotid arterler petroz kemik içinde ve sifon seviyesinde normal genişlikte ve patent olarak izlenmektedir.
Juguler bulb her iki tarafta normal yükseklik ve genişlikte izlenmektedir. Sigmoid sinüs patentdir.
İVKM enjeksiyonu sonrası patolojik kontrast tutulumu saptanmadı.
İŞTE BENİM ANLAMADIĞIM BENİM ASIL MESELE SOL KULAK TEMİZLİĞİNDEN SONRA 3MM KÜÇÜK DELİK ÇIKMASI VE YUTKUNMA SIRASINDA PAT PAT SES GELMESİ ÜZERİNE. SAĞ KULAKTA AĞRI YOK SES YOK SADECE AMA SADECE YILDA 1 DEFA AKINTI GELMESI VE %20 İŞİTME KAYBI VAR..