Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sonradan sakatlanıp malul olunca hangi şartlarda emekli olurum?

Konular
57
Reaksiyonlar
1
ben 1995 de trafik kazası gecirdim. bendensel engelliyim ve de %95 omurilik felçlisi oldugum için hafif işlerde çalısabılır raporum var.
95 senesinde 3,5 ay ödenmiş primlerim var. 2004 den beri de bir fiil ödeniyo. 2377 gün ödenmiş. 900 tl den ödeniyo son 3 senedir ve de malül emeklılıgı normal ssk emeklilinde alaçagım maaş farkeder mi?
acaba ne zaman emekli olurum ve primlerimi yüksekten ödemem de fayda var mı?
yardınımız için tşkrlr iyi çalışmalar

Malulen emeklilik şartları;
1)%60 ve üzeri işgücü kaybı
2)10 yıl hizmet ve 1800 prim günü
3)Daha önce maluliyet derecesinde engelli olmamanız
şartlarınız tutuyor.Malulen emekliliğin dezavantajları maaşın düşük olması ve sonradan çalışamayacak olmanız.

Malulen emeklilik için hemen sigorta müdürlüğü'ne başvuru yapabilirsiniz. Sizi hastaneye sevk edecekler. Hastane raporu Kurum'a gönderecek, kurum onaylayacak ve (bir sorun çıkmazsa; ki çıkmaz) en geç 2 ay içinde malulen emekliliğiniz onaylanacak.

Tahmin ediyorum 700-800 TL emekli maaşı alırsınız.

Tabii, ne kadar yüksekten prim o kadar çok emekli maaşı. Zira malulen emeklilikte çalışılan son dönemdeki maaş çok önemli.

Not: Malulen emekli olan kişi emekli maaşını kestirmeksizin sigortalı olarak yeniden çalışamazlar.

vallahi çok tşkr ederim sizide yordum 1 sorum daha olaçaktı size ne zmn emekli olurum acaba ne zaaman yüksek ödemeye baslayayım hastaneye basvurduktan öncemı sonramı

Malulen emeklilik için hemen başvuruda bulunabilirsiniz.

Hemen başvurup emekli olabilirsiniz.
Emekli maaşınızın yüksek olması için öyle bir iki aylık fazla ödeme etkili olmaz. Bir iki senelik yüksek prim olursa ancak etkiler...

ama bana denen 3 sene sonra 2012 de olabilirsindediler 3600 iş gününü doldurmam gerektiigini söylediler

Yanlış bilgilendirmişler. Belki sorarken malulen değil de sakatlıktan dolayı erken emekli olmak olarak sordunuz veya onlar öyle anladı...
Siz sonradan sakatlanan biri olarak bugün malulen emekli olma hakkına sahipsiniz. Ben oldum, ordan biliyorum :)

tşkr ederim ilginizden dolayı

ben sakatlandıktan sonra sigortalı oldum acaba farkedermi emekli olmam için vede hemen hemen 500 iş günü fazla prim ödemişim acaa bana geri dönüşümü olurmu veya fazla ödedigim için emekli maasım fazla olurmu

Sakatlandıktan sonra sigortalı olduysanız işler değişti. O zaman 3600 gün doldurarak emekli olabilirsiniz.
Malulen emekli olabilmek için ilk şart, maluliyet derecesinde sakatlanmadan önce (1 gün bile olsa) sigortalı olmaktır.

tşkr ederim çok ii bir sekilde anlattınız grsmk üzere sitenizde harika cok güzel bir iş yapmışsınız grsmk üzere by

peki son 3 senemi yüksekten ödesem farkedermi maasımda artış olurmu bana 20 tl olurr dediler sadece n kdr yüksekten ödersen öde dediler dogrumudur

Yanlış...
Ne demek ne kadar yüksekten ödersen öde 20 tl farkeder.
Prime esas kazancınız ne kadar yüksek olursa emekli aylığınız o kadar yüksek bağlanır.
Farketmemesi sadece tavanı geçmesi durumunda mümkündür ki 900 tl den ödeniyor dediğinize göre sizinki öyle değil.

evt ama ben kazadan sonra sigortalı oldum sizce bundan dolayı denmiş olabilirmi yoksa yalnışmı biliyorlar

Kazadan sonra sigortalı olduysanız malulen emekli olamazsınız. Birinci kural, ilk sigortalı olunduğunda maluliyet derecesinde işgücü kaybının olmamasıdır.

o zamn ben hıc olmam cunku 2005 yılında sıgortam basladı , ve 2007 de kaza yaptım 2008 tekrar ıse basladım ama cok yoruluyorum belım cok arıo ve suan cıft kanadyenle yuruyorum illede 10 yılı beklemem mı lazım :(

Çiğdem siz kazadan önce sigortalı imişsiniz ve rapor oranınız yeterli olduğu takdirde malulen emeklilikten faydalanabilirsiniz.
2005 de sigortanız başlamış kalan süre 10 değil 5,5 - 6 yıl. (Tam başlangıç tarihine göre)
Bu süre zarfında 1800 gün priminiz olmalı.

cigdem84, ilk sigortalı olduğunuz tarihi, kaza geçirdiğiniz tarihi, o zaman aldığınız işgücü kaybı oranını, varsa vergi indirim oranınızı, şu andaki sakatlık oranınızı, sigorta primlerinizin miktarını vs. yazarsanız daha doğru yanıt alırsınız

valla ben hıc bısey yapmadım bu konularla ılgılı acıkcası pek bılgıyede sahıp degılım .... gıdp rapor dahı almadım ..ıilk sıgorta tarıhım kasım 2005 kaza ıse 11 ekım 2007

Çiğdem,sen birşey yapmazsan hiçbirşey kendiliğinden olmaz...
Önce engel durumun malul derecede mi onu araştır,olumlu ise ödenmiş prim günlerine bak.
Yeni yasaya göre malulen emeklilik,%60 ve üzeri sakatlık derecesi,10 yıllık sigorta süresi ve 1800 gün prim ödeme şartlarına bağlıdır.
Sıva kolları tembellik yakışmıyor.

ehhehe napim hep kandırdılar su ay ıyılesecen su gün ıyılesen dıye bılseydım yapmazmıydım :) sımdıdde normal calısıom ...

Ehh benden pes o zaman daha ne diyim...

ufukalp benim durumda aynen diyebilirim 16 11 2005 bagkur girişliyim 13 09 2007 de trafik kazası gecirdim suan 1300 gunum var askerligimi de borclanıp yatırırsam 1800 tamamlıyorum omurilik felciyim malulen emekli olabilirmiyim.

prim haricinde 10 yıllık sigortalılık süresi gerekmektedir.

Üst Alt