Emekli memurum özürlülerin su parasında indirim olduğunu öğrendim %80 özürlü raporumla müracaat ettim maaşın var olmaz dediler olabilirmi böyle bi mantık hem hak tanıyacaksın hem olmaz diyeceksin? bu konuda bilgisi olan varsa yazsın.?
Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
karaca' Alıntı:[size=4]Necmeddin bey,
Bende % 50 su parası indirimi için belediyeye müracaat ettim. Elazığ Belediyesi özürlü vatandaşlara uyguladığı % 50 oranında ki su parası indirimini bu sene aldıkları bir encümen kararı ile sadece maaşı olmayan özürlülere uygulayacaklarını karara bağlamışlar.
Bu nedenle bizler yani aylık geliri olanlara indirim uygulamayacaklar, sadece belediye otobüslerinde indirimli (yarım bilet) yolculuk yapabileceğimizi öğrendim.
Ayrıca tek evi olan özürlü vatandaşlara 01.07.2005 tarihinden itibaren Emlak Vergisi muafiyeti uygulaması başladı. Ancak bundan da bizim Belediye Emlak Vergi Dairesi personelinin haberi yok..!!!![/size]
Sen Belediye den zenginsin ozaman..Fuzulim' Alıntı:Maddi durumu iyi olan özürlü kişilere, özürlülükle alakası olmayan konularda ayrıcalık tanınmasına şahsen karşıyım.
Örneğin su parası;
Özürlü insanlar daha mı çok su işletiyor? Neden ayrıcalık tanınsın ki? İşi ve belli bir maaşı olan engelli vatandaşlarında diğer normal insanlar gibi su parasını ödemesi gereklidir diye düşünüyorum.
Engellilerden giden bu şekilde ki yerli yersiz talepler bazı insanları bıktırabilir. Bence şansımızı fazla zorlamamalıyız.
Su parası ödemek için belediyeden zengin olmak, Vergi ödemek için devletten zengin olmak gerekiyorsa vay bu ülkenin haline.==ORHAN==' Alıntı:Sen Belediye den zenginsin ozaman..