Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sosyal yardım alabilir miyim? Başvuru prosedürü ve şartları nedir?

YvZz

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba. %51 engelli raporum var.sosyal yardım alabilir miyim nereye başvurmam gerek e devlet üzerinden halledilebiliyormu. Üzerime kayıtlı ev yada araç yok.ailemle birlikte yaşıyorum herhangi bir gelirim yok. Kirada oturuyoruz.babam asgari ücret alıyor. ayrıca abimde çalışıyor aldığı maaş hanenin aylık gelirine eklenir mi.

Evde kim çalışıyorsa aldığı aylıklar ekleniyor abiniz başka adrese taşınırsa o zaman belki şartlarınız tutar

Tabii ki de eklenir alabilecegin ve ihtiyacın dogrultusunda olan sosyal yardımları listeleyim ;

1) Engelli Aylığı
2) Elektrik Desteği Yardımı
3) Diğer Aile Yardımı
4) Katılım Payı Yardımı
5) %50 indirimli su faturası desteği (belediyeye göre değişır)
6) Internette %25 indirim
7) TCDD trenlerinde refehakatcinle beraber ücretsiz seyehat
8) Engelli Kimlik Karti
9) Evde Bakım Yardımı (Ağır özürlü ise)
10) TKİ Kömür Yardımı , TMO Gıda Yardımı

Bilgilendirme : Vakifta dosyan bulunsada dahi bence bizzay gidip başvurmalısinız

Yanlışım varsa düzeltin başvuru sanırım kişinin ikametgahının bulunduğu sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına yapılıyormuş

Edevletten de olabilir ama ilk defa alıcaksaniz yada uzun süre yardım almadıysaniz vakıfa başvurun

Evet vakiflar da olur hatta daha iyi eger bukunduguz ilçede vakıf yok ise sizi en yakın il yardımlasma vakfına yöendirilirsiniz

Üst Alt