Babamın ehliyetini yeniletmek için 1 aydan beri doktordan doktora uğraşıp duruyoruz. Sağlık raporu almak için. En sonunda raporu verdiler. Sisteme düşecek siz şimdi gidin nüfusa işlem yapın. Özellikle sordum hemen gidebilir miyiz diye. Evet değince direkt yarısı gün randevu alıp gittik babamla 1 hafta sürüyormuş düşmesi. Ah ah umarım engelli raporu ile araç alırken rapor eski falan diye bi' sıkıntı çıkarmazlar. Gerçi vergi dairesini arayıp sordum bunla araç alabilir miyiz diye evet alabilirsiniz dedi. Ama, hangi devlet kurumuna gitsem bi' dediği bi' dediklerini tutmuyo. Şaşırmam yani. Neyse asıl olay bu değil, sadece içimi dökmek istedim.
Nüfusta ki adam, yanında ki memura aldığı ek yardımlardan bahsetti. 4 yaşındaki çocuğum için 40 lira alıyorum 18 yaş altı için 60 lira falan eşim için şu kadar gibisine. Bu yardımlar ihtiyacı olana verilmiyor muydu? Milletin aldığı ek yardım da gözüm yok ama çalışan birine verilmiyor diye biliyordum. İhtiyacı varsa bilemem ama 60tl ile 5 litre yağ alamıyorsun artık. Benim babam memur emeklisi diye burs çıkmadı. Anne çalışan, baba çalışan ama ayrılar diye aylık eve 20 binden fazla geliri olan arkadaşıma burs çıktı. Bu sistem nasıl yürüyo yav ? Tanıdık bul yeter, borunu öttürebildiğine öttür mü mantık ülkede ?
Nüfusta ki adam, yanında ki memura aldığı ek yardımlardan bahsetti. 4 yaşındaki çocuğum için 40 lira alıyorum 18 yaş altı için 60 lira falan eşim için şu kadar gibisine. Bu yardımlar ihtiyacı olana verilmiyor muydu? Milletin aldığı ek yardım da gözüm yok ama çalışan birine verilmiyor diye biliyordum. İhtiyacı varsa bilemem ama 60tl ile 5 litre yağ alamıyorsun artık. Benim babam memur emeklisi diye burs çıkmadı. Anne çalışan, baba çalışan ama ayrılar diye aylık eve 20 binden fazla geliri olan arkadaşıma burs çıktı. Bu sistem nasıl yürüyo yav ? Tanıdık bul yeter, borunu öttürebildiğine öttür mü mantık ülkede ?