Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sözleşmeye bağlı taksitli mağaza alışverişinde icra takibi ne zaman başlatılır?

bitmeyenumut2

Aktif Üye
Konular
64
Reaksiyonlar
0
Bir mağazadan kendime saat almıştım. Aylık taksidi 120 tl. Geçen mart ayı dahil olmak üzere 2 aylık ödenmemiş taksidim var.

Taksitli mağaza alışverişlerinde icra takibi ne zaman başlar?
Ufukalp

sweet guy
Kredi ve kredi kartı taksidi ile aralarında fark yok diye biliyorum. Nihayetinde ikisinin dayanağı da borçlar kanunu.
Bir de abi tavsiyesi;
Bu şekilde hesapsız harcamaları alışkanlık haline getirme, bir bakmışsın içinden çıkılması mümkün olmayan hallere düşmüşsün. İnsanda yaşama sevinci bile bırakmaz bu durum.
Dört gözle bir sonraki ayın işsizlik maaşını bekliyorsun, durumun bu. Ama karttan ödeyemeyeceğin kredi çekiyorsun, bir kaç ay ödeme yapamıyorsun, tabi faiziyle birikiyor.
Böyle bir durumda iken bile aylık 120 TL taksitle saat alıyorsun, doğal olarak ödeme zorluğu baş gösteriyor.
Yapma kardeşim, daha çok gençsin, hayatını böyle sorumsuz davranışlarla ipotek altına sokma.

magzalar banka gibi degil,borçlar kanununu uygulayan yok,kafasına göre icraaya bile vermeden eve avukat yolluyorlar,bence aldıgın yerle git görüş,durumunu anlat,ödeyecen zamanı söyle yardımcı olurlar.ufukbeyin söylediklerinide gözardı etme,bence çok haklı,borç insanı mahvediyor.

hakan06
Teşekkür ederim.
Ancak o eve avukat göndermeler, günde on sefer aramalar falan gözdağı. Yasal gerekçeler oluşmadan kimse yasal takip başlatamaz. Başlatırsa icranın hukuki sürece uygun olmadığı gerekçesiyle itiraz edersiniz.

Açık hesap yapanlar , bir yer de çalışıyorsan maaşına mahkeme yoluyla icra koyabilirler .

Ama maaşın yoksa eve icra getiremezler .

Fakat zor duruma düşmemek için mutlaka ama mutlaka mal beyanında bulunmalısın .

Adliyeye gidip te mal beyanında bulunmayan kişilere hapis cezası veriyorlar .

Ufukalp

ufukbey haklısın ama bu magzalar kanun hukuk tanımıyor,birşey yapacagından degil tabiki ama konu komşuya rezil ediyor seni,geçmişte evkurdan birşeyler aldım,ödemem bitti makbuzlarım var,senedimi istedim yarın vercegiz,1 ay sonra verecegiz diye oyaladılar,bende unuttum gittim adamlar senedi avukat vermişler:D neyse sonra sorunu çözdük,özürde dilediler ama başımı agrıttılar sonuçta:D makbuz olmasa dolandıracaklardı belkide.taksitli alışverişe bulaşmamak lazım en güzeli kredi kartı abi:D

hakan06
O konuda kesinlikle haklısınız.
Bence de elden taksitli alışveriş akıl kârı değil.
Hele hele taksitlerin makbuzla ödenip, borç toplamının tek senet olduğu yöntemlere asla itibar edilmemesi gerekir. İlla olacaksa her taksit ayrı senet olmalı.

sweet guy
Evet aynı şekilde 90 gün olması gerektiğini düşünüyorum. İkisinin dayanağı da aynı kanun çünkü. Ama yine de emin değilim.

sweet guy
Yanaşmayacaksın işte, ödeme zorluğu çekebileceğine en ufak bir tereddütün olursa o tür sözleşmelere yanaşmayacaksın.
Bu tür sözleşmelerde örneğin ''3 ay peşpeşe ödeme yapılmadığında borcun tamamı muaccel hale gelir'' şeklinde bir madde olur, borcun tamamı peşin olarak icraya konur.
O alışveriş mağazalarının birçoğu da kredi sistemiyle çalışıyor zaten, aslında size sözleşme imzalatırken sizin adınıza kredi çekilmiş oluyor.

sweet guy

Batuhan , Senetli alışverişler de ne yazık ki süre 90 gün değil !
60 Gün yani iki taksit geçikme de olunca senet sahibi istediği zaman yasal süreci başlatabilir.
Alışveriş yaptığın yer ile muhakkak görüş

Yarın işsizlik ödeneğimi çekeceğim.

Başta lanet garanti bankası olmak üzere hepsinin yüzüne çarpacağım paraları 😂

sweet guy
Garantiden beleş para çekerken, mağazadan beş kuruş vermeden lüks saat alırken hiç lanet olmuyorlar ama. İş ödemeye gelince suratlarına çarpıyorsun. Ne güzel dünya seninki :D

ee canım gecikmeli de olsa ödüyoruz borcumuzu. Kimsenin parası kalmıyor bizde. Çok sık boğaz ediyorlar ondan şey ettim 😂😂

Ufukalp

2 aylık mağaza taksidimi yatırdım.

Garanti belasına da asgari ödeme yaptım.

1 ay rahat bir nefes alabilirim artık. 😂
SERAFİM

Gün bu gündür yarınını ve geçmişi düşünmek mutlu olmaya engel.

sweet guy

Batu , asgari ödeme yapınca faiz işlemeye devam ediyor biliyosun değil mi kardeşim
Umarım en kısa zaman da kurtulursun borçlarından

Banka tarafından İstenilen asgari tutar ödenince gecikme gün sayısı sıfırlanıyor en azından.
Umit Bey.

Üst Alt