Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Spastik paraparezi rahatsızlığı olup yeni tip ehliyeti olan var mı?

sonbahar.44

Aktif Üye
Konular
217
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim 2008 de aldığım düz b ehliyetim var bunu degismem için aile hekimi nöroloji görmesi gerek dedi nöroloji onay verirmi ehliyetimi iptal mi eder sitede var mi bilgisi olan. OturanBoğa BilgiHazinedir

benim sağ hemiparezi teşhisi rahatsızlıgım var bende yeni tip ehliyetim var noroloji ve ve fizik bölümünün görüşleri karar veriyor

yep

Ustad paylaşırmısin rica etsem nöroloji ve fizik ne gibi tetkik yaptı ayakların vs neyine bakarak karar verdi senin ehliyet aparatlimi düz b ehliyetimi

Serebral palsi öyküsü mevcut. Askerlikten muaf tutulmuş. NM: Bilinci açık koopere oryante. Konuşma ve anlaması normal.sağda 4/5 motor gücü mevcut.Sağ el ince motor becerilerde zorlanma ve distonik postürü mevcut. Yürümesi düz zeminde desteksiz hafif spastik yürüyüşü mevcut. Sonuç:Hafif yürüme bozukluğu.(%20). ve dominant tek üst ekstremitede hafif-orta fonksiyon kaybı (%25)mevcut. Özel tertibatlı araç kullanıyormuş.

yep
Otomatik vites elden tertibatlı mi araç,nöroloji ve fizik mi karar veriyor tetkik istemiyorlar dimi

Evet iki doktor karar veriyor ama genelde nöroloji doktor daha önemli benim araçta tertibatlı ehliyetimde kodlar mevcut

yep

Sıfır araç almama gerek var mı 2.el otomatik vites alıp onu aparatli yaptırmak olmaz mı

Arkadaşlar Merhaba.

Geçen sene ehliyet almak için aile hekimine başvurdum o da spastik paraparezi tanısı olduğu (ayak bileklerim zayıf) için hastaneye yönlendirdi. Nöroloji ve ortopedi doktoruna gözüktüm. Nöroloji doktoru o gün çok umursamadığı için sürücü oluru işaretledi. Ortopedi doktoru ise eklem açıklığı yeterli olduğu için ve biraz da ben rica edince sürücü olur dedi ve yılda bir kontrol istedi.
Bu seneki kontrolde nöroloji doktoruna düzgün gözüksem ortopedi doktoruna rica etsem ve sağlık kuruluna sevk edilsem kurul zorunlu olarak otomatik ehliyet kodu verir mi?

Teşekkürler.

@OğuzHan112,

Bu sene nörolojiden tam muayene isteyip, ortopediciye de debriyaja basarken ayağım bazen titriyor diyeceğim. Ehliyet kursunda çok başıma geldi ayağım istemsizce titremeye başlıyor bazen

Üst Alt