Bendeki belirtiler yaşım 32 olduğunda ortaya çıktı. Ama asıl şimdi 36 yaşındayım ve hastalık var. Belirtileri SCA nın türlerine göre ( SCA 1,2... ) kişiden kişiye değişiyor ama bizim sülaledekiler SCA 1. Bizdeki belirtiler: Konuşurken seste yankılanmna, yürümede denge kaybı ve sendeleme, katı gıdaları yutarken zaman zaman zorluk ve tıkanma, ellerde uyuşukluk, cımbuz veya tırnak makası tutmada zorluk, bardak vb. taşımada çalkalama ya da bardağı kavrayamama. Bu hastalık kalıtsal, yani anne ya da babanızda ya da yakın akrabalarınızda mutlaka bu hastalık vardır. Ben babamı ve halalarımı bu hastalık dolayısıyla kaybettim. DNA terstiyle ortaya çıkıyır. Ayrıca hastalığın var olduğunu erken öğrenmenin hiç bir faydası yok bana söylenen. Mutlaka spor ve fizik tedavinin faydası vardır ama bu hastalığa yakalanmanızı engellemiyor. Sadece süreci biraz daha yavaşlatıyor. Bu hastalığa yakalandıysak bbu süreci yaşayacağız. Hastalık bugün çıktı, yarın ölmüyoruz tabi. Şimdilik bir tedavisi yok dense de ben kök hücre naklinden çok umutluyum. Hepimize geçmiş olsun. Acil şifa dileklerimle.