Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSk + Bağkur + SSK primleri ile ne zaman emekli olurum? Maaşım ne olur?

ARSLAN BORA

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sitenize yeni üye oldum konuma başlamadan önce emeği gecen site yönetmine ve değerli adminlere başarılar dilerim

1982-1990 yılları arasında 2839 gün pirimim var. 1995-2003 yılları arasında bağkurdan 2837 gün pirimim var. son olarak şu an ssk dan 1260 gun doldurmak üzere çalışıyorum, 1197 günü tamamladım. emekli olmama az kaldı.
emeklilik dilekçemi n ezaman versem ve bu şartlarda bu hizmetlerim doğrultusunda ne kadar maaşım olur, öğrenmek istiyorum?

en son net maaşım 700 tl üzerinden sigortam odeniyor

yarımlarınız için şimdiden teşekkürler

Sigortalılık süreniz 15 yılı zaten geçmiş. Primlerinizi 3600'e tamamladığınızda, çalışma yaşamınızın her hangi bir aşamasında şahsen defterdarlığa başvurmuş ve en az %40 raporla vergi indirim hakkı da elde etmişseniz, 4a (eski adıyla SSK) statüsünde emekli olabileceksiniz.

Maaş hesabı çok zor. Yani hem zaten kendisi zor, bir de üstüne sizde Bağkur da karışmış işin içine, töbe içinden çıkılmaz. Ama benim tahminim 600 tl aylık alırsınız.

öncelile benim sorunumla ilgilendiyiniz ve kısa sürede cevapladığınız için tşkler bülent bey
şimdi konuyla ilgili şunu izah edeyim benım ilk sigortalılığım 1982 yılı emkli sandığı ıkımcısı bağkur ben bu ıkı sigortalılıkta 2839 emeklı sandığı 2837 bağkurdan toplam 5676 iş günüyle emekliliği haketmişim
ancak bağkuru dondurduğumdan 58 yaşını beklemek zorundayım
mamafi ssk nın getırmiş olduğu kanuna ilişkin olarak ssk lı çalışarak 1260 gun yani 3,5 yıl süreyi en son ssk dan prim ödemem halınde 4a dan emelı olabıleceyım söz konusu ve ugradıgım ssk şubesındende bu doğrultuda beyanları oldu
netice itibariyle 15.06.2009 tarihindede ssk ya primlerimin toplanması için dilekce verdim cevabı 15 gun önce geldi hızmetlerım toplanmış ve benımde 31.01.2010 da 1260 günüm tamamlanıyor şubat sonundada emeklı dilekçemi vereceyim
benım ıstedıyım sızden bağkur bu konuda bana engel olur mu olmasa bu kadar hızmetten ne kadar maaş alabılırım teşekkürler

zaten normal sttüde emekliliği hak etmişsiniz bence 700 ü her halde alırsınız bence .

sayın bülent bey ve demir bey ilgileriniz ve vermiş olduğunuz değerlendirmeleriniz için çok teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim efm.

sayın bülent bey öncelıkle sorunlarıma içerikli cevaplar verdıyınız ıcın sız cok tşk ederım
bi ricam daha var benım mevzutımı malumunuz yazmıştım şimdı kafama takılan emeklım normalde 1261 iş gunum daha dogrusu şubat 5 de 2010 dolmuş oluyor. buna gore muracatımı hangi gunde ve yaparken de defterdarlıktan vergi indirım belgesıde almam lazım mı.
vergı ındırım belgesı hakkında bı malumat verılmedı bana daha dogrusu henuz muracat etmedım ettıyım zaman bana vergı ındırım belgesı getırın derler deyılmı şimdidende almak mumkunmu bunu

teşekkürler

bülent bey bide size şunu dıyeyım ben son ssk hizmeti kapıcılık statusunde dolduruyorum yanı calısıyorum bızım maaşımız vergiden muaftır yınde vergı ındırım belgesı bana şartmı tşkler ve ayrıca benım sakatlığımda yok

Hay allah! Sakatlık söz konusu değilse burada yazdığımız her şey geçersiz hale geldi. Zira %40 ve üzeri işgücü kaybına karşılık vergi indirim hakkı elde etmek ve erken emekli olmaktan bahsediyoruz...

Sakat mevzuatı dışında bir bilgim yok maalesef. O nedenle ne zaman emekli olabilecğinize dair bir şey söylemem mümkün değil.

Üst Alt