Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK ile başladım, şimdi memurum. Emeklilik şartlarımı öğrenebilir miyim?

erşin1

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba.
12/11/1971 doğumluyum, daha önce özel sektörde (normal işçi olarak, sakat değil) 1221 günlük sigorta ödeme gün sayım var. 27 Aralık 1999 tarihinde, kamu kurumunda 657 sayılı kanuna tabi özürlü memur olarak işe başladım. 2000 yılında da vergi indirimi aldım. İşitme engelliyim (%46 oranında). 2007 yılında eski SSK pirimleri ile Emekli sandığı pirimlerini birleştirdim. Halen 657 sayılı kanuna tabi olarak çalışmaktayım,
Emeklilik tarihimin hesaplanması yönünde yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

15 yıl hizmetiniz dolduğunda emekli olabilirsiniz.

Özel sektörde ilk priminizin yattığı işe giriş tarihiniz kaçtı?

20.04.1994 Tarihinde bir gün dahi priminiz yatmış olduğunu varsayarak 15 yıl sigortalılık süresi dolmuş ancak 5400 günü henüz doldurmamışsınız.1221+3420 (memuriyette geçen süre.) = 4641 gününüz var.759 gün daha çalışırsanız;başvurmanız halinde emekli edilirsiniz.

Teşekkürler Lodos Denizcisi.

2,5 yıl kalmış diğelim emekliliğe, o zaman emekli olmak mantıklımıdır. yoksa çalışmaya devam etmek daha doğru olur. Zira Özürlü emeklilerini, emeklilik dönemlerinde ne gibi zorluklar bekliyor bilmiyorum. 3 ayda bir muayene gibi bir yazı okumuştum varmı böyle bir durum?

Emekli olmak herzaman için mantıklıdır.Şu anki maaşınızı bilmiyorum ama çalışarak 1200 Tl maaş almaktan, çalışmadan ortalama 800 Tl almak daha mantıklıdır.Ayrıca emeklilik tarihi geldikten sonra çalışmaya devam ederseniz her ay için 800 tl zararınız var demektir.

Bir kez emeklilik hakkını elde ettikten sonra başkaca bir zorluk çıkmayacaktır.İşitme ile ilgili engelinizin muayeneye tabi olacağını zannetmıyorum.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar size bilgi verecektir.

Her ay 800 tl zarar?
Emeklilikten sonra özel sektörde çalışmak ne gibi + ve - ler oluşturabilir. Tecrübesi olan arkadaşların tecrübelerini paylaşırlarsa çok sevinirim.

slm.ben 3 ay önce emekli oldum ve halen aynı işyerinde calişmaya devam ediyorum emekli maaşim ek ödeme dahil 988 tl.işyeri maşim 1025 tl den 850 düştü sadece dezavantajı bu tabiii %30 destek priminide işyerim ödeyerek sigorta primlerimi yatırıyo

Bu konuyu alttaki linkte verilen oranlar ve süreler nedeniyle yeniden güncellemek zorunda kaldım kusura bakmayın.

Şimdi tabloda işe başlama tarihi olarak 06.08.1991-05.08.1994 tarihlerine tekabül eden bölümde 16 yıl 3760 pirim gün sayısı var,
benim ilk sigortalı olduğum tarih 20.04.1994. Ama bu tarihte vergi indirimim YOK tu ve normal şartlarda sigortalı olmuştum, vergi indirimini 2000 yılı başında aldım.
Diğer bilgilerim üstteki konularda yazıyor, şimdi ben engellilere tanınan 15 yıl 5400 günlük süreye mi tabiyim yoksa alttaki linkin vermiş olduğu tabloda gösterilen 16 yıl 3760 pirim ödeme gün sayısına mı tabiyim,

konu hakkındaki görüşlerinizi bekliyorum, teşekkürler.

Söz konusu tablo linki: http://www.personelciyiz.com/engelliler-emeklilik-tablosu.jpg

Bu tablo ssk ve bağkur lular için geçerli sizin için 15 yıl 5400 gün geçerli emekli sandiğina tabisiniz

Selam.
Yeni konu açmak yerine buradan yeni bir soru sormak istiyorum.
2009 yılında ameliyatla Koklear İmplant taktırdım. Benim engellilik durumum işitme nedenidir. Raporumda sürekli yazıyor. Benim işitme kaybımda günden güne artmaktadır. İmplant olduğum için sağ kulağım artık total işitme kayıplıdır. İmplant olmadan duyamıyorum, sol kulağımda %90 kayıplı ve işitme cihazı kullanıyorum. Yeniden rapor almak istersem ne gibi avantaj ve dezavantajla karşılaşırım. Konu hakkında bilgi sahibi olanlardan tavsiye bekliyorum.
Birde şu anki duruma göre kalan prim ödeme gün sayımı hesaplamamda yardımcı olursanız sevinirim. Benim hesaplarım sürekli farklılık gösterdiği için kafam karışıyor.

Zaten sakat statüsünde memursunuz ve 5400 gün hizmet süresi ile emekliolabiliyorsunuz. Sakatlık oranınız artsa da bu süre erkene alınmaz. Onun için yeni rapor için uğraşmanız gerek yok...

Selamlar :)
Konuyu güncellemem gerekti çünkü yaptığım(ız) hesaba göre emekliliğe hak kazanmış bulunmaktayım. Emin olabilmek içinde bu konuda verilmiş olan gün sayılarına göre sizlerde hesap ederseniz, hem içim rahatlayacak, hemde teyit etmiş olacağız :)
Şimdilik emekli olmayı düşünmüyorum, zira lojmandan yararlanmaktayım ve yaklaşık 4 yıl daha oturma hakkım var. Eğer olur da yurt dışına yerleşirsem sürenin dolmasını beklemeden emekli olurum artık. Sormak istediğim bir konu var, emekli maaşımı yurt dışından nasıl alacağım (USA-ABD) böyle bir imkanım varmı dır?. Maaşımda kesinti olur mu bu durumda? (havale kesintisi vs..)
cevaplar için şimdiden teşekkürler :)

Erşin bende SGK da çalışan işitme engelli memurum. Senin gibi ssklı çalışmam da vardı..Koklear ımplantlıyım. Personel şefime emekliliğime baktırdım ve nisan ayında doldurdum ama devam ediyorum.. Şefin hesaplamasına göre: 27.12.1999 memuriyete başlama tarihinden 1221 gün yani 3 yıl 4 ay 21 gün geri gidip (6.8.1996) buna 15 yıl eklersen demekki emekliliğin dolmuş bile.. benim gibi kesin cevap istersen insan kaynaklarına dilekçe verip ne zaman emekli olacağınıza dair belge isteyin.. onlar ilgili yazışmayı yaparak öğrenir.. bana kalsa süreniz dolmuş ( Ağustos 2011 itibarıyle). Bu tür yazışmalarda hep kafa karışıklığı olur, ben bile şaşırıyorum bazen.

Yurtdışına çıkarsanız maaşınızı alacağınız banka ile görüşerek ya oradan alabilir veya bir hesap numaranıza aktarma isteyebilirsiniz.. Bu soru daha çok bankayı ilgilendirir gibi geldi.. SGK sadece yurtdışı borçlanma yapıp emekli olan ama kesin dönüş yapmayanları takibe alabilir ki sizinle ilgili değil..

Üst Alt