Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK'lı çalışan Evde Bakım aylığı alır mı?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
sevgili arkadaslar
ben yuzde elli 50 bedensel engelliyim ayni zamanda ssk li olarakta calisiyorum 5050 gun primim var acaba ssk li calisanda evde bakim parasi aliyormu yalniz uzun bacak yurume cihazi kullaniyorum cihazimi aksam cikardigim zaman benim icin hayat bitmis oluyor yurumekte zorlaniyorum ihtiyaclarimi karsilamada zorluk cekiyorum acaba basvuru yapabilirmiyim maas 1000 tl evde yasayan kisi sayisi 3 tesekkurler

5050 gün prim yapmışsınız ve halende başkasının işini görebiliyorsunuz yani çalışıyorsunuz bu parayı alıpta bakıcısı ve kendisinin bir gün bile sigortası olmayan çok bu para başkasının yardımına muhtaç birine veriliyor siz en iyisi prim dolmuş zaten emekli olmayı deneyin

sevgili teyo teyo
öncelikle yazdıklarımı yanlış anlamış olabilirsin evet dogru çalışıyorum emekli olup olmayacagımı da sana soracak degilim fikrinede ihtiyacım yok zaten sadece sormak istedigim şeye cevap verebilirsin yorum yapma hakkını sana vermiyorum sadece sadece ssk lı çalışan özürlü yasal hak olarak bu sistemden yararlanırmı yararlanamazmıydı senin yorum yapmak istedigin kısım bu olmalı diğer konularda bana demogoji yapma istersen iyi günler

% 50 ve üzeri 'ağır özürlü' ibareli raporunuz varsa ve hanede kişi başına düşen gelir 467 TL'yi geçmiyorsa, sigortalı olarak çalışmanızEvde Bakım aylığı almanıza engel değil.

çok teşekkür ederim arkadaşım ögrenmek istedigim hepsi bu kadar dı
saygılar

calışıyor olman problem yarata bilir emekli olduktan sonra şansını denesen daha iyi olur calışıyor olman bazı bölgelerde memurlar insiyatif yürüterek bağlamamak için elinden geleniyapıyor fakat emekli olduktan sonra müracat edersen işin birazdaha kolaylaşır emekli olup bakımdan yararlanan çok fakat calışarak bakım alan çok az kişi var

bırader rapor oranım 76 agır özürlü ibaresi de var kışı başına düşen gelirimde tutuyodu ben daha önce calışmıyordum eşim evde bakım maaşı alıyordu sigortalı bir işe girdim kresildi şikayet ettım ya calışmıycan yada emekli olduktan sonra şartlar uyuyorsa alıcan dedıler KELEBEK arkadaşım meydanı boş bulup sallama lütfen

yazdıklarım seni rahatsız ettiğine göre doğruyu yazmışım mantığını çalıştırırsan bu sorunun cevabınıda bilirsin (başkasının yardımına muhtaç) bu ibare herşeyi anlatıyo zaten eve gelen heyet bakıcısı evde olmasa bile kesiyor yada vermiyor sizi sorduklarında işte olduğunuzu duyarlarsa gülerek giderler.;););)

ben bir bakıcıydım sigortalı işe girdim hastaya evde annem baktığı halde kabul etmediler bakıcı hastanın yanında olur işte değil dediler veya bakıcınızı değiştirin annenizi gösterin dediler bu kolay bir örnektir.

bulent381,
Evde Bakım aylığı almanın şartlarından biride bakıma muhtaçlık kriterlerine uygunluğudur. bakıma muhtaçlık değerlendirilmesinde çalışma durumu tek başına engel teşkil etmemektedir. bakıma muhtaçlık kriterlerinden birinden tam yada en az ikisinden kısmen başkasına bağımlı olan birinin aylığı alıp alamayacağının kararı heyetin insiyatifindedir. Bakım hizmetlerini değerlendirme heyeti, bakıma muhtaçlık kriterleri doğrultusunda inceleme yapar ve sonucunda bakıma muhtaç olduğu yonunde görüş bildirirse çalışan ağır özürlü birey de bakım ucreti alabilir.

Bu konuyla ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının görüş yazılarını okuyabilirsiniz:

http://www.eyh.gov.tr/upload/Node/8185/files/GORUS_205.pdf

http://www.eyh.gov.tr/upload/Node/8185/files/GORUS_140.pdf

" ...Buna göre; halen aktif bir biçimde iş yaşamı içinde bulunan ve ilgi (b) yönetmelik doğrultusunda bakım hizmetlerinden yararlanabilme koşullarını taşıyan özürlünün, Bakım Hizmetleri Değerlendirme Heyeti tarafından2007/06 genelge ile belirlenen "bakıma muhtaç özürlü" olma koşullarının değerlendirilmesi ve Heyetin kanaati çerçevesinde işlem yapılmasının uygun olacağı mütalaa edilmektedir."

teyo teyo,
Sizin bahsini ettiğiniz şey bakıcının çalışmaya başlaması..
Burada ise engellinin kendisinin çalışıyor olması durumunda alıp alamayacağı...

Sizin durumunuda heyetin insiyatifindedir çünkü
bakıcıya 7/24 saat bakım hizmeti sağladığı gerekçesiyle ödeme yapılır. 7/24 saatlik bakım hizmetini aksatmayacağı yönünde Bakım Hizmeti Değerlendirme heyetini ikna etmesi ve bu konuda olumlu görüş almasına bağlı her şey. Eğer heyet bu konuda olumlu görüş bildirmezse evet, bakım aylığı kesilir. O yüzden size bakıcı değişikliği yapmanızı önermişler. Böyle bir durumda kesinlikle kuruma bildirilmesi gerekir, kurumdan görüş alınmadan kesinlikle böyle bir işe kalkışılmamalı. Onların haberi olmadan çalışmaya başlar ve bu tespit edilirse isterse bakım hizmetini aksatmasın buna rağmen aylık kesilir.
Eğer bakacak kimse yok ve bakıcı, bakım hizmetini aksatmayacak şekilde çalışmaya mecbursa ve bunu istiyorsa kesinlikle Kurum'dan görüş alınmalı ve onların görüşü doğrultusunda hareket edilmelidir.

KELEBEK kardeşim
şimdi ben sigortalı oldgumdan itibaren eşim aldıgı evde bakım aylıgı kesildi
rapor oranım %76 agır engelli evet kişi basına duşen gelir az şimdi ozaman neden kesildi böle bişey varsa tekrar baglatmak için ne yapmalıyım saygılarıml

Ayni soruyu bende sormak istiyorum güncel olarak şuan ben çalışıyorum ama tam bağımlı raporum var eşim yardimiyla işe gidip geliyorum yeni çıkan 2008 öncesi işe girenler sacmaligindan dolayı 3 sene daha calismam gerek simdi ben yardimci olmadan nasil çalışacağım..

ayDÜNYAvazo

Çalışmak hakkimiz ama benim durumum farklı raporum tam bağımlı 2008 öncesi girişli saçmalığına takildim 3 sene daha tam bağımlı raporumla çalışmaya zort sartlarda gideceğim bi yol bilen yada benimle ayni durumda olan var mi

Sevgili OturanBoğa*ve Kalem*hanım vergi indirimi raporu almak için heyete girdim raporum yüzde 60 tam bağımlı olarak çıktı..şuan özel şirkette danışma görevi masa başı işim,asıl sorum bakım aylığı alabilirmi eşim..emeklilik 3 sene daha beklemem gerekiyor...

Üst Alt