Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK'lı iken kazanılmış emeklilik hakkım Bağkurlu olunca da geçerli mi?

Ercannn

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

Benim %60 özürlü raporum var. 2. dereceden olduğum için yalnış hatırlamıyorsam 3760 prim günü ve 17 yıl 4 ay sigortalılık süresi doldurmam gerekiyordu. Benim 4200 küsür prim günüm doldu. 2011 yılının 3. ayında da sigortalı olma süremi dolduracağım.
Sormak istediğim. Ben 2 ay önce SSK'lı olarak çalıştığım şirketimden ayrıldım. Ve kendime bir isim şirketi kurdum. Şimdi medikal malzeme satışı yapıyorum. Dolayısıyla artık bağkurlıyum. Bugün muhasebecimle görüştüğümde artık 2011 yılında emekli olmamın zor olduğunu. Bağkur'a geçtiğim için kanuna göre 3,5 yıl daha uzadığını bildirdi. Çelişkide kaldım. Değerli abilerim bu konuda beni aydınlatabilir mi? Teşekkürler.

- Hay allah! Bence Bağkur'dan emekli olacak kadar bağkurlu olma. Her açıdan kötüdür bağkurdan emekli olmak...
- Vergi indirim hakkı elde etmek Bağkur açısından hiç önemli değil. Bağkur onu umursamaz ve yeniden haztaneye gidip rapor almanı şart koşar. Alamazsan da emekli etmez.
- Son 7 yıllık sigorta primlerinin en çoğu hangi statüde ise, o kurumdan emekli olursun. Yani son 2520 günlük primin 1261'i hangi kuruma ise oradan emekli olursun.
- Ama en son nereye bağlıysan oraya başvuru yapman mı gerek, onu bilmiyorum. Öyleyse, emeklilik zamanı geldiğinde bi on gün ssk'ya geçersin ve o statüde başvurursun.

Bülent Bey Teşekkür ederim. Bu güne kadar hep sigortalı olarak aralıksız devam ettim. Şimdi 14 ay kalan emeklilik süremi bağkurlu olarak devam edicem. Son 1 ay kala SSK ya dediğiniz gibi geçmeye çalışacağım. Ancak şirketim kendi üzerime olduğu için sigortalıda olabilirmiyim bilmiyorum. Dediğiniz gibi ben son 7 yılın sadece 14 ayı bağkurlu olarak devam edeceğim. Sanırım emekliliğimle ilgili bir sıkıntı olmaz. Bu şartlarda tekrar muayne olmam gerekir mi? Teşekkürler.

SSK statüsünde emekli olacaksanız yeniden rapora felan gerek kalmaz. Vergi indirim hakkınızın olması yeterli...

Üst Alt