Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK'ya malulen emeklilik için başvururken istenen evraklar?

kevın

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Ssk malulen emekliliğe başvuru yapacam da pazartesi günü hangi evrakları isterler....yardımcı olursanız sevinirim...
ilk işe giriş tarihim 1996 rapor ve hastalık tarihim 2005 (kronik böbrek yetmezliği

1800 günüm pazartesi doluyor.. özel bir işyerinde çalışmaktayım, vergi indiriminden yararlanmaktayım...

Malulen emeklilik başvurusu için istenen evraklar ve koşullar...

salı günü malulen emekliliğe başvurdum. İki şey istediler:

1- ilk işe giriş yaptıgınızdaki saglık raporunuzz --ilk işe başladıgınız iş yerinde--
2- askerlik yapıp yapmadıgına dair belge --askerlik şubesinden--

...benim ekranda 1755 günüm görünüyor diye kabul etmediler. aslında şubat 15 te günüm doldu. fakat pirimlerim ocak ve şubat pirimim yatırılmadığı için... mart sonunda yatırılacak, tekrar başvuracam ve tekrar hastaneye sevk edecekler ve yeni raror vereceklermiş...
aslında benim 2006 yılında aldığım %80 raporum var... böbrek yetmezliği..

bilgilerinize....

Malulen emeklilikte eski raporlar bir işe yaramaz. Şu andaki işgücü kaybınızın tespiti için Kurum mutlaka hastaneye sevk eder...

Oturan boğa benim ekranda 1755 günüm görünüyor... senin başka yerde dediğin gibi sigortalı hesap fişi isteselerdi olmazmıydı... ocak ve şubat 15 e kadar olan pirimlerim için sigortalı hesap fişi götürürsem toplam 1800 gün yapıyordu... sence sigortalı hesap fişi alıp tekrar sgk ya gideyimmi....?

merhaba arkadaşım bende 07.01.2008 tarihinde malulen emelilik için başvurdum.ve hala uğraşıyom.şimdi aklımda kaldığı kadarı ile sana bu konuda yardımcı olmaya çalışayım....

1) orada hazır bir dilekçe var. onu doldurmanı istiyorlar.. dilekçeden alıntı yapayım...
halen .... sigorta sicil numarası ile .............. iş yerinde çalışmaktayım .......... tarihinde ayrıldım. çalışamayacak durumda bulunduğumdan kurumunuz sağlık tesislerinden birine sevkimin yapılarak maluliyetimin tespitini ve malul sayılmam halinde tarafıma maluliyet yönünden aylık bağlanmasını arz ederim.
açık adresin
telefonun
tarih
imza
açık hüvviyetim
istenen belgeler
1) vukuatlı nufus kayıt örneği veya nufus cüzdan fotokopisi
2) ikametgah
3) askerlik süresini gösterir belge (bende muaftım askerlikten.ama istediler. sanırsam ki istemelerinde ki amaç askerlikten neden muaf olduğuna dair bilgi istemeleri. en azından o zamanda bu hastalık var mıydı? ne kadardı? vs....şubeye gidip ta karabükten fax yolu ile askeriyenin vermiş olduğu muaf raporunun fotokopisini aldım. tabi aslı gibidir diyerek onaylatarak..
4) ilk işe giriş sağlık raporu
5) hastalığınla ilgili tedavi gördüğün hastaneden epikriz raporu

inşallah sen benim kadar uğraşmazsın. vermeye çalıştığım bilgide inşallah işini görür...

Üst Alt