Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli aynı vardiyada çalıştırılmak iş kanununa uygun mudur?

ergün1

Üye
Konular
109
Reaksiyonlar
0
çalışan biri , 3vardiya çalışılan bir işletmede sürekli olarak aynı vardiyada çalıştırılması(yapılmış bir sözleşme söz konusu olmaksızın) iş kanununa uygun mudur?

eyer kişinin saglık koşullarına göre gece vardıyalarında calışması kişi icin sakıncalı olacagı yönünde bir kanı varsa bu mümkündür. Şöyleki bir kişi devamlı gündüz vardiyasında çalıştırıla bilir ama devamlı olarak gece vardiyalarında çalıştırılamaz işkanununda da yazılı olan durum böyledir yani kesinlikle ve kesinlikle devamlı gece vardıyası calışması olamaz.

gece çalıçamaz saglık kurulu raporu alıp ver benim gibi benim hastalıgım inkontinanas ben öyle yaptım on dan sonra tek vardiya çalıştım 07 15 vardiyası tabi millet sıktı beni bende emekli oldum

1- Çalışanlar arasında ayrımcılık yapılamaz. Yani, herkes nasıl vardiye değiştiriyorsa, siz de aynı döngüye tabi tutulmalısınız
2- Sakatlar aleyhine bir uygulama olamaz. Hele sağlık açısından zor duruma düşürecek bir uygulama hiç olamaz.

Bu konuda işverenle konuşup iyiniyetli bir düzenleme yapmak en kestirme yol.

Üst Alt