Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli iş göremezlik geliri yanında 3. derece vergi indirimi ile emeklilik..?

TAHSİN AKIN

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşar,
Ben 1991de işkazası sonucu skg dan sürekli işgöremezlik geliri almaktayım halende ssk lı olarak çalısmaktayım 3600 günden ikinci emeklilik olma şansım varmı yüzde 46 da vergi indirimi raporum var varsa ne yapmalıyım yardımlarınız için teşekür ederim.

Evet erken emekli olma hakkınız var. 1991 yılından evvel sigortalı olduğunuzu düşünüyorum bu yüzden 3.derece vergi ind. hakkınız olduğuna göre prim ödemeniz 3600 gün ve fazlası ise ssk ya engellilere tanınan erken emeklilik hakkından faydalanarak emekli olmak için müracaat edebilirsiniz.
Emekli olduktan sonra 2 maaşınızı da almaya devam edersiniz yalnız çok olan maaşın tamamını az olanın ise yarısını alırsınız.

ilker kardeş işe griş tarihim 12 08 1991 kaza tarihim 16 08 1991 sürekli iş göremezlik geliri alıyorum yüzde 46 da vergi indirim raporum var ikinci emekliligi nasıl ve hangi yasaya göre olurum ssklı olarak çalışmaktayım ne yapmalıyım yardımlarınız için teşekür ederim

Tahsin,
3.derece vergi ind. hakkınız olduğuna ve Toplam prim süreniz 3600 günden fazla ise sgk ya emekli olmak için müracaat edin. Hemen emekli olursunuz.

ilker kardeş benim şu anda 1854 günüm var hem işkazasından dolayı aldıgım sürekli iş göremezlik geliriyle bereber 3600 günle emekli olunca iki maaşıda alabilirmiyim günüm dolunca nasıl bir yol izliyerek ikinci emekli olabilirim yeniden rapor almama gerek varmı 46vergi indirim raporum var

1854 gün olan Prim sürenizi 3600 güne tamamlayarak erken emeklilik hakkı kazanırsınız. Erken emekli olduktan sonra 2 maaşınızı da almaya devam edersiniz çok olan maaşın tamamını az olanın yarısını alırsınız.
3.derece vergi ind. hakkınız olduğuna göre tekrar rapor almanıza gerek yok .

iş göremezlik geliri alan yüzde 45 vergi indirimi alannın ikinci emekliligi

sayın oturanboğa kardeş ben 12 08 1991 yılında işe girdim 16 08 1991 yılındada iş kazası yaptım ve sürekli işgöremezlik geliri almaktayım aynı zamanda ssklı olarak çalışmaktayım vede yüzde 45 vergi indrim raporum var 1854 günde pirimim var ikinci emekliligi ne zaman ve hangi yasaya göre olabilirim 16 07 1973 doğumluyum yardımlarınız için teşekür ederim

05.08.1991'den sonra sigortalı olduğunuz için, emeklilik için 16 yıl sigortalılık süresi ve 3760 gün prime tabisiniz. Yani, prim gününüzü 3760'a tamamladığınız anda varolan vergi indirim hakkınıza istinaden emeklilik talebinde bulunabilirsiniz.

Not: Unutmayın, askerlik yapmışsanız, o süreyi borçlanıp prim gün sayınıza ekletebilirsiniz.

Üst Alt