Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli iş göremezlik maaşı alan kişi malulen emekli olamaz mı?

Orkunavcan

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Selam herkeze... 2009 da iş kazası geçirdim bakıma muhtaç aylığı bağlandı.. bununla birlikte sürekli iş göremez maaşıda baglanacak raporlarım çıktı özür oranım %69 olarak hesaplandı.. Bir arkadaşımın Engeli %100 olmasıona ragmen ve 1800 gün prim ödemesini yapmış ve aynı zamanda bakıma muhtaç.. Muhtaç olan kişilerde 1800 gün şartı aranmamasına ragmen bu arkadaş bu ücreti ödemiş... Yeni kanuna göre SGK sürekli iş göremez maaşı alan kişiye Malulen emeklide yapmıyormş çocuk bunu kendisi söyledi bende gerçekten sormak istedim yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler..

Aynı anda hem iş kazası sonucu bağlanan sürekli iş göremezlik geliri hem de prim ve sigortalılık süresi şartlarına karşılık Malulen emeklilik mümkün. Bu konuda hiç bir tereddüt olmasın. Sadece, iki aylık da aynı anda hak edildiğinde, fazla olanın tamamı, az olanın yarısı ödenir o kadar.

Aldığın sürekli iş göremezlik gelirinden bağımsız olarak 1800 gün prim ve 10 yıl sigortalılık süresi şartını tamamlamışsan, malulen emekli de olabilirsin. Eğer Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık söz konusu ise, o zaman 10 yıl sigortalılık şartı aranmaz, 1800 gün prime karşılık malulen emeklilik onaylanır.

Malulen Emeklilik Lütfen Yardım..

Öncelikle yardım edeceğiniz için selam herkeze. İş kazası sonucu ankaradan %60 rapor ozurlu olarak verdil bana hatta adana balcalı hastanesi %69 verdi fakat Ankara %60 a düşürdü.. Bu sebeple sigortalı oldugumdan Sürekli İşgörememezlik Geliri baglanacakmış öncelikle %60 olan bu rapora göre ne kadar maaç alacam iş göremezlik. Benim iş günü olarka çok az 23 yaşındayım malulen emekli olma hakkım varmış. 2. defa rapor istenmiyormuş sanırım 6 ay içinde.. şimdi ? malulen emekli olmam gerekiyormu sigortalı olarak nasıl çalışırım. Dışarıdan kendim toplu bir 1800 gün yatırırsam 1 dilekçe ile malulen emekli olabilirmiyim LÜTFEN BİLGİ SAHİPLERİ GÜZELCE YAZARSA SEVİNİRİM. Alakanıza teşekkür ederim başarılar herkeze.

Orkun, yukarıda da dediğim gibi, aynı anda hem sürekli iş göremezlik geliri hem de malulen emekli maaşı alabilirsin...

Şu anda sana kaç lira sürekli iş göremezlik geliri bağlandı?

İlk sigortalı olduğun tarih?
Doğum tarihin?

bülent bey bana sürekli iş göremezlik maaşı bağlandı 410tl. 17.03.2010 da da tarım bağkuruna yazıldım. 1987 doğumluyum bunlara göre sürekli iş göremezlik maaşı ile birlikte malulen emekli de olabilirmiyim? bu durmda süreç nasıl olacak tekrar prim mi yatıracam? tarım bağkurundaki hizmetim 1yıl 1 ay,,

Kaderimsee çekerim ,
1 yıl 1 ay evvel Bağkur a kayıt yaptırdığınızda rapor oranınız neydi...?

ilker bey ben bağkura kayıt yaptırdım 1 ay sonrasın da iş kazası geçirdim buna karşılık ta %88 iş göremezlik raporu verildi..

O zaman 10 yıl 1800 gün prim şartını yerine getirdiğiniz vakit malulen emekli olmak için kuruma müracaat edebilirsiniz..

İlker'İn dediği gibi... İlk sigortalı olduğunda maluliyet derecesinde işgücü kaybı bulunmayan ve/fakat ilerleyen zamanlarda maluliyet derecesinde işgücü kaybı oluşan kişiler 10 yıl sigortalılık süresi (Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık varsa bu 10 yıl şartı aranmaz) ve 1800 gün primle malulen emekli olunabilir.

Önemli: http://www.engelliler.biz/forum/kaz...i-elde-edenlerden-yeniden-rapor-istenmez.html

Üst Alt