Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli iş görmezlik geliri alıyorum. Malülen emekli de olmak için ne yapmam gerek?

zekilic

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Geçirdiğim iş kazası sonrası SSK’dan 1993 yılından başlayarak % 70 aylık bağlama oranı ve 2099 gösterge ile Sürekli iş görmezlik geliri elde etmekteyim. Bu geliri elde ettiğim tarihte SSK’ya 1587 gün prim yatırmış bulunmaktaydım.
1979-1980 yılları arasında ülkemizde devlet memuru olarak , 1981-1987 yılıları arasında da yurt dışında çalışmıştım.
Sürekli iş görmezlik gelirine ilave olarak malulen emekli olmam için ne yapmam gerekir.

Ayrıca şahıs firması kurup ticaret yapmaya başlasam sürekli iş görmezlik maaşımdan SGDP kesilirmi ?

Teşekkür ederim.

Sürekli iş göremezlik geliri alırken aynı zamanda malulen emekli de olabilirsiniz. Bunun için bugün Maluliyet Cetveli'ne göre malul olmanız ve en az 1800 gün priminizin olması şartı var. Bu şartlar varsa, en son çalıştığınız işyerinin bağlı olduğu sigorta müdürlüğüne gidip malulen emeklilik için başvuruda bulunmanız yeterli. Zaten maluliyet derecesinde işgücü kaybınız var ve bu yüzden sürekli iş göremezlik geliri alıyorsanız, bu durumda kurum maluliyetin tespiti için yeniden hastaneye sevk etmeyecektir büyük ihtimalle...

Not: Sürekli iş göremezlik gelirine dair bilgileri sen de şuraya yazarsan herkese yararı olur: http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

Cevabınız için teşekkür ederim,

1800 günü doldurabilmem için memur olarak çalıştığım günlerde sayılır mı ve yetmezse aradaki farkı borçlanabilir miyim?
[FONT=&quot]Ayrıca şahıs firması kurup ticaret yapmaya başlasam sürekli iş görmezlik maaşımdan SGDP kesilirmi ?

[/FONT]

Tüm sigortalılık sürelerinizi toplanır. ssk, emekli sandığı, bağkur, askerlik borçlanması yapılmışsa o... hepsi.

Bağkurlu olarak kendi işyerinizi açıp çalışırsanız sürekli iş göremezlik geliriniz de malulen emekli olduğunuzda bağlanacak emekli maaşı da kesilmez. Ancak çalışan olarak bir yerde işe başlarsanız malulen emekli maaşınız kesilir.

Bülent bey teşekkür ederim.
Ben Sürekli İş Görmezlik maaşı alıyorum.İş yeri açarsam SGDP kesintisi yapılırmı ?
Saygılarımla

Evet, SGD primi ödeyeceksiniz gelirinizden...

Üst Alt