Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli işgöremezlik geliri alanlar normal emekli maaşı alabilir mi?

erdemmdegerli

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba 23/12/1960 doğumluyum ve sigorta girişim 1982 .2005 kaza geçirdim %20 oranında rapor verip sgk sürekli işgöremezlik ücreti bağladılar 505 lira alıyorum bu para bana yetmiyor. Izlediğim bir programda normal emekli olma ihtimalimizde varmış diye öğrendim bende yurtdışı borçlanma yapıp pirim günümü 5092 ne çıkarttım ve unkapanına gidip emeklilik için müracat yaptım 6 aydır uğraşıyorum hala bir sonuç çıkmadı ne yapmam gerekiyor? Yada bu durum normal mi?

sağlık kurulu raporu alman gerekiyor. %40 alırsan çift maaş alırsın. %20 ile zor.kesinti olmaz çalışıyorsan şuan vergi indirimi almaya çalış.

Saglik Kurulundan en az % 40 rapor almali ve Vergi indirimi muracaati yaparak en az 3. dereceden vergi indirimi hakki kazanmaniz gerekir.

Erdem,
3.derece vergi ind.hakkı kazanır iseniz evet ikinci bir emeklilik hakkınız daha olur. Yapmanız gereken sgk ya müracaat etmek ve yetkili hastaneye sevk edilmek.

sürekliişgöremezlik ücreti alıyorum ama yetmiyor bun ücreti nasıl yükseltirim.

Merhaba 1960 doğumluyum.2005 yılında kaza geçirdim ve suanda 505 lira sürekli işgöremezlik ücreti alıyorum.5092 pirim günüm var 23/09/1960 doğumluyum.1982 siorta girişim.Bu maaşımı nasıl yükselir yada bunu yükselmem için nereye gidip ne gibi işlemler yapmam gerekiyor.

Erdem ,
İkinci emeklilik için vergi ind. hakkı almak ve bu hakla emekli olmak gerekir.Bir iş yerinde 10 gün kadar ssk lı olun (Maaşınız kesilmez) bu süre zarfında Çalıştığınız iş yerinden çalıştığınıza dair belge alarak Maliye'ye vergi ind. hakkı için müracaat edin.Maliye sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk eder % 40 ve üzeri bir rapor alır bu rapor ile de vergi ind. hakkı kazanır iseniz. Hemen emekli olursunuz.
İki emekli maaşını da alırsınız yalnız çok olanın tamamını az olanın yarısını alırsınız...

Üst Alt