Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli kullanılan ilaçlar nedeniyle emeklilik maaşı düşük olur mu?

SMS 79

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
merhaba ,
ankilozan spondlit nedeniyle kullandığım enbrel iğnelerinin ssk ya maliyeti bildiğim kadarıyla yıllık 10.000 TL nin üzerinde...

acaba emeklilik maaş hesaplamasında bu durumun bana bir zararı olur mu maaş daha düşük hesaplanır mı ? yoksa ssk ya borçlu mu çıkarız :)

yıllık 1000 tl maaşınızdan düşer

cevap için teşekkürler,
ticet 77 arkadaşım, % 10 olarak mı hesaplanıyor ? 10000 tl nin üzerinden mi hesap yaptınız ? bu konuda açıklayıcı bir mevzuat bilgisi var mı acaba ?

mevzuat bilmiyorum 4 ay önce vefat eden babam dan biliyorum % 10 kesinti yapılıyor

başınız sağolsun...
bu durumun bir detaylı bir izahatı vardır mutlaka; ne kadar süre keserler, emeklilikten önceki çalışma hayatında kullanılan ilaçların bedelinide katarlar mı gibi bir sürü soru işareti var kafamda ?
ilçalarıda mecburen kullanıyoruz artık göreceğiz bakalım...

teşekkür ederim fakat o ilaçları kullandığınız sürece % 10 kesiliyor ilaç tutarı üzerinden bende bu kadar bilgi var umarım soru işaretlerinizi giderecek arkadaşlar çıkar ve yardımcı olur size

ilaç kesintilerinin emeklilik maaşı /veya emeklilik ikramiyesi ile hiçbir ilişiği yoktur.
ben de devamlı ilaç kullanıyorum maaşımdan kesilenler :
1- ilaç %10 kesintisi
2-muayene katkı tutarı
oluyor.
ben 3 ayda bir emeklilik maaşı alıyorum kesintilerim de 3 'er aylık oluyor.

ilaç kesintilerinin emeklilik maaşı /veya emeklilik ikramiyesi ile hiçbir ilişiği yoktur.
bunu söylemişsiniz ama emekli maaşından
1- ilaç %10 kesintisi
2-muayene katkı tutarı
oluyor.
demişsiniz bende aynı şeyi söyledim zaten nine60

Anladığım kadar çalışıyorsunuz.çalışanlar için %20 olan ilaç kesintisi şimdiye kadar aylık olarak maaşınızdan kesilmiş olması gerekir.
Şimdiye kadar takip etmediniz mi hiç.Bazı ilaçlara hiç kesinti olmuyor.(raporlu olmak kaydı ile) kullandığınız ilaçlar için %10 kesintisi var mı yok mu?ilk önce eczanelerden bu konuyu öğrenin bence.

okudum da ticet77 daha netliğe kavuşturamamıştı .tekrar yazmak durumunda hissttim kendimi

tmm o zaman sorun yok iyi yapmışsınız:)

Arkadaş,emekli olurken fazla ilkaç maliyetinin emekli maaşı hesaplanmasında dezavantaj olup olmayacağını soruyor,normal ilaç katkı payını değil.
Arkadaşım ilaç kullanımı hiçbir şekilde bağlanacak emekli aylığı tutarını etkilemez merak etmeyin.

evet, şu anda kullanıdığım iğneleri katılım paysız raporla aldığım için hiç katılım payı ödemiyorum, ufuk beyin verdiği son bilgiye göre emekli maaşı hesaplamasına etki etmediği gibi emekli olupta katılm paysız raporla ilaç alan emekliden de maaşında kesinti yapılmadığını anlıyorum...

cevaplar için teşekkür ederim

evet aynı durum benim için de geçerli ;
ben 14 senedir MS hastasıyım. 10 senedir her ay 1.500 tl tutarında ilaç (iğne) kullanıyorum-gün aşırı-
ve tabi ki ilaç muafiyet raporum olduğundan herhangi bir katılım payı vs. ödemiyorum...
seneye emekli olduğumda aynı şekilde devam edecek diye biliyorum ...
Saygılarımla...

Üst Alt