Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli raporumla vergi indirimi alıp emekli olabilir miyim?

inebolu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1975doğumluyum. 1994 ssk girişliyim.5050 primim var. 24,12,2010 tarihinde almış olduğum 24,12,2012 kontrol tarihli raporumla 3,derecede vergi indiriminden faydalanıyorum.vergi indiriminde herhangi bir tarih belirtilmemiş. Emeklilik için sgk "rapor tarihi bittiğinde hastaneye sevk edeceklerini" söyledi. Vergi indiriminde tarih olmadığı zaman hastaneye tekrar sevk edebilirmi? Yada emekli olup tekrar rapor alamazsam aynı işe geri dönebilirmiyim. Sözleşmeli olarak çalışıyorum.

Raporun SGK açısından hiçbir önemi yok,aslolan vergi indirim belgesidir.
SGK ya emeklilik başvurunuzda raporu ibraz etmenize dahi gerek yok,siz vergi indirim hakkınızla emekli oluyorsunuz raporunuzla değil.
Ancak vergi indirim belgesi süreli olursa sgk da süre sonu için kontrol muayenesi yazar diye düşünüyorum.
Diğer sorunuza gelirsek;emekliliğiniz iptal olursa sözleşmeli olarak çalıştığınız yerin sizi tekrar işe almak gibi bir yükümlülüğü yoktur.

Ufuk'un yazdığı gibi, vergi indirim hakkınız varsa, sgk buna bakar ve emekliliğinizi onaylar.

Daha sonra kontrol muayenesi isteyip istememek ise -vergi indirim hakkından bağımsız olarak- sgk'nın kararıdır. Size "şu tarihte gel kontrol muayenesi yaptır" diye yazı verirlerse, o tarihte gidip kontrol muayenesi olmak zorundasınız.

Ama sgk size bu sevki vermeyip "vergi indirim süren bitince maliyeye gidip kontrol muayenesi ol" diyemez...

Dediğim gibi, sgk kontrol muayenesi istiyorsa, size sevk yazısı vermek zorunda. Bunu vermezse, maliye ile aranızdaki ilişki onları ilgilendirmez.

bülent bey

sgk kontrol muayenesi istediginde hangi hastaneye sevk eder? Yaşadıgımız ildeki devlet hastanesinemi yoksa Ankara'ya mı sevk eder.bu koınuda bir bilginiz varmı teşekürler

bülent bey verdiginiz bilgiler için teşekür ederim.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Üst Alt