Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Süreli ve %84 rapor ve 4000 pirimi günü ile emeklilik şartlarım nedir?
Benim %84 engelli raporum var 2 yıl süreli.
Toplam 17 yıl sigortam var 4000 gün prim mevcut.
SGK baslangicim 10.03.2008
Emeklilik tablosunu biliyorum. Aklıma takılan su 2 sene sonra eğer raporum 60 ile 79 arası olursa tabloya göre benden 18 yıl 4000 gün istiolar. Ben şuanki raporum ile emeklik şartını taşıyorum fakat raporum düşerse 2 yıl sonra 17 yıl sigorta sürem var 2 yıl sonra raporum düşerse sorun olur mu.
Ben şole düşündüm ama emin olamadım 2 sene sonra raporum yenilemesinde 17 yıl SGK sürem 19 yıl olmuş olur
sorun olmaz die dusundum ama sizlerden de bilgi almak istedim
Emeklilik zamanı geldiğinde geçerli olan bir vergi indirim hakkınız olmalı ki emeklilik başvurusu yapabilin. Bu vergi indirimi süreli ise o sürenin sonunda sgk kontrole çağırır muhtemelen (ama bu da bir kural değil, süreli vergi indirimi olsa dahi sgk emekliliği süresiz verebilir. böyle örnekler var), vergi indirim hakkı süresiz ise, bu durumda sgk sürekli olarak emekli edebilir (bu da kural değil ama çoğu zaman böyle olur).
Bu vergi indirim hakkının derecesi neyse emeklilik kriterleri de ona göre belirlenir.
Sorum bu deil şuan vergi indirimi aldım keadim iş yerine geldi şuan emekliligimi vericem sorum şu emekli olduktan sonra 2 sene sonra SGK tekrar engelli muaynesine gittiğim zmn raporum 60 ile 79 arası çıkarsa devlet benden 18 yıl 4000 prim istio prim zaten doldu şuan SGK yılım 17 yıl 2 sene emekli sürem içersinde 17 yıla 2 yıl isleniyormu eğer islenmesse 18 yıl tamamlayamam buda emeklilik iptal edilir bu kafama takilan
@Hlt90, Evet 2 yıl sonra 19 yıllık sigortalı olmuş oluyorsunuz. 2 yıl sonrası için kontrol muayenesi istenirse ve sonucunuz %60-79 aralığı çıkarsa 18 Yıl 4000 Gün şartınıda sağlamış oluyorsunuz sıkıntı olmaz yani.
Fakat 2 yıl sonra oranınız %40-59 aralığı çıkarsa 20 Yıl 4400 Gün şartını sağlamanız gerekiyor. Bu şekilde olursa emekliliğiniz durdurulur.
Kontrol muayenesi sonucu bir alt dereceye düşüp bu şartları sağlamadığı için emekliliği durdurulan arkadaşımız vardı forumda.