Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürücü Sağlık Yönetmeliği Uygulama Hataları

emperor007

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhaba Sayın Arkadaşlarım
Şuan hali hazır da bulunan 26.09.2006 tarih ve 26301 sayılı SÜRÜCÜ ADAYLARI VE SÜRÜCÜLERDE ARANACAK SAĞLIK ŞARTLARI İLE MUAYENELERİNE DAİR YÖNETMELİK

Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelik

Yönetmeliği inceleyenler bilir bir çok kişi bende dahil bu uygulamadan dolayı ehliyet alamamıştır.
Üstüne üstelik bu yönetmelik doktorlara adeta tanrı rolü üstlendirdi (başına gelmiş birisi olarak anlatıyorum sen ehliyet alamazsın üstelik neye göre kime göre hiçbir araştırma gözlemin yokken sen kimsin bre doktor dedim ama içimden :D)

Hatta sitemizde konu ile alakalı olarak toplu şekilde mail kampanyası başlatıldı bilirsiniz.
Konuyu OturanBoğa arkadaşımızın açtığı Engelliler olarak araç kullanımına dair dünya standartlarında düzenleme istiyoruz
Adlı konunun linki ni vererek bilinçlendirmek istiyorum.

http://www.engelliler.biz/forum/gundem/84014-engelliler-olarak-arac-kullanimina-dair-dunya-standartlarinda-duzenleme-istiyoruz-g.html

05.12.2015 tarih ve 29553 sayılı Millî Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik te de 5 yılda bir sağlık raporu istenecek
Es kaza engelli raporu olupta sağlık ocaklarından aldıkları ehliyet almasında sakınca olmadığını sanan arkadaşlarım da oldu tek hekim imzalı raporu gösterip ehliyet alanlar dahi bu durumdan muzdarip kalacaklar ve bahsi geçen yönetmelik bence ÇAĞ DIŞI ZİHNİYETE SAHİP İNSANLARIN ÇIKARACAĞI CİNSTEN BİR YÖNETMELİKTİR.

Bu Yönetmelik daha bir çok engelli vatandaşımızın başını ağrıtır. Konuyu açmam daki sebep Bu 26301 sayılı yönetmeliği madem çağdaş bir toplumuz zamana uygun bir şekilde insanların ihtiyaçlarına uygun bir şekilde düzenlenmesidir.

Üst Alt