Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Syringomyeli hastalığım var. Askerlik durumum ne olur?

bkapıkaya

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar 2008 de bi ameliyat oldum şu anda kuçuk ama sıkıntılı syrıngomyelı denen hastalığımö var emg de c8 t 1 miyotomlarında ön kök ön boynuz tutulumu lehıne degerlendırılmış yazıyor ınanılmaz derecede sağ kolum tutmuyotr his kaybı kuvvetsızlık var ayrıca yemek yerken yutma guçluğu yururken ayaklarımda da şiddetli agrılar ve idrarım geldiğinde zor tutuyorum askere gidebılır mıyım çok acil cvp lütfen :(

Bülent, bu anlattıklarına göre muf olursun.

abi 2010 da muaytene oldum askerliğe elverilşli komando olsamaz dedıler o gunle bu gun arasında fark çok madde fwelan da degıştı dedıler o gun bana omnay veren doktor bana muhtemelen gitrmezsın dedı nasıl bişi bu çözemedım :( OturanBoğa

Kısıtlılığın ilerlediği için bu sefer muafiyet verilir. Daha doğrusu, belki 1 yıl erteleme verirler, sonraki yıl muafiyet tanırlar.

OturanBoğa bnm ouyle bi lüksüm yok ya alsınlar ya almasınlar ben askere gitsem ne yapacam kolum tutmuyor ki geri hizmet dese nasıl yapacam bardağı bıle zor tutan adam için çok zor değil mi :(

inşallah daha doğrusu emg yapan dr bana dedı kı ön kök on boynuz tutulumu var eddedı bu da omurılığın yıkımı demektr diyo ve bnım yemek yerken yutma güçlüğüm var 2 senedır vew hiç geçmedı hastalığı gelan okudum buy tutulumun şikayetleri arasnda gelıo ayak kaval kemıgımde de hızlı yuruyunce ağrı ve krampo oluyo bu da tutulumun ve surıngomyelının şikayetleri yazıyor bunları bılmıodum bıle OturanBoğa

Durumunu en iyi sen biliyorsun gitmeden de gönderirler ancak gözden kaçarsa illaki askerde ilk günde farkına varırlar ve yollarlar oradaki heyet askerliğe elverişli değil raporu verir ama sen engelli raporuna kendin başvurursan ve % alırsan askerlik şubesine ibraz edersen daha iyi olur

benım ameliyatımı yapan doktor da bnmle beraber muayeneye gelecek zaten diyorsun ki bna polklşinikteki dr seni heyete sevk eder heyet de muaf eder diyorsun yani doğru mu şişiksami OturanBoğa

ben öyle bişi demedim sen seni amaliyat eden doktora deki bu hastalıktan dan dolayı engelli raporu alacam %kaç özür oranı verrirsiniz de ve engelli raporu al

nengellı raporu sonraki iş bnm muaf olup olmayacagım önemlı :/

OturanBoğa bnm hastalığımı kanıtlayacak askeri bir maddde var mı :(

OturanBoğa benım dueumumıu bılıyorsun dun konusmuştuk askerlık maddesıne bven uyuyor muyum maddeler söyle kardesım B) (Değişik: 16/6/2008-2008/13831 K.) 1. (Değişik: 17/3/2011-2011/1568 K.) Santral sinir sisteminin, örtülerinin ve
vasküler yapılarının orta derecede fonksiyon bozukluğu yapan hastalıkları ya da sekelleri, santral sinir sisteminin tedavi edilmiş veya
edilmemiş arteriovenöz malformasyon, kavernöz hemangiom, anevrizma ve iyi huylu tümörleri [Nörolojik ve psikiyatrik bulgu veren
tüm intrakranial araknoid kistler, Evan’s oranı (frontal hornlar arasındaki mesafenin maksimum biparyetal çapa oranı) % 30’dan
fazla olan hidrosefali, nörolojik veya psikiyatrik bulgu veren hidrosefali, şant ameliyatı ile düzeltilmiş hidrosefali, radyolojik olarak
gösterilen nörolojik defisit yapmış veya yapmamış syringomyeli, kafatası kemiklerinin santral sinir sistemine bası yapan iyi huylu
tümörleri bu madde içinde değerlendirilecektir.].
C) 10 uncu Maddenin A, B ve D dilimlerinde belirtilen hastalık ve arızaların tedavi ve nekahat halleri.
D) 1. Santral sinir sisteminin, örtülerinin ve vasküler yapılarının hastalıklarının ileri derecedeki fonksiyon bozuklukları ya da
sekelleri, santral sinir sisteminin cerrahî ve diğer tedavi yöntemleri ile tedavi edilmiş, orta veya ileri derecedeki sekel bırakmış veya
ameliyat veya diğer tedavi yöntemleri ile tedavi edilemeyen arteriovenöz malformasyon, anevrizma ve tümörleri (Sekel yapmış yada
yapmamış kötü huylu patolojiler, kalıcı nörolojik defisit yapmış, radyolojik olarak gösterilen, elektrofizyolojik testler ile desteklenen
hidrosefali, syringomyeli ve araknoid kistler bu madde içinde değerlendirilecektir).

bkapıkaya Sizi askeri hastaneye sevk ederler, belirtmiş olduğunuz hastalıklarınıza ait raporlarınızı vs mutlaka yanınızda bulundurun fakülte hastanelerinden alınmış ise raporunuz daha çok faydası olacaktır.
Sizin hastalığınız TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği 10 maddede yer alıyor. Yönetmelikte Hastalık ve rahatsızlıkların ilgili maddelerinin rütbe istisnaları hariç A) fıkraları görevini yapar, B) fıkraları sınıfı görevini yapamaz, C) fıkraları istirahat ve D) fıkraları ise TSK'da görev yapamaz durumunu temsil eder. Er, Erbaşlar için B ve D kodları Askerliğe Elverişli Değildir durumunu temsil eder . Yani siz aşağıdaki maddeye göre muafsınız.
[FONT=arial]

[/FONT] Madde 10 - (Değişik: 7/1/2002-2002/3627 K.)
A) (Değişik dilim: 16/06/2008 - 2008/13831 S.Yön/30.mad) 1. Santral sinir sisteminin ya da örtülerinin (dura, araknoid ve benzeri) ve vasküler yapılarının (vasküler patolojiler ve tümörler hariç) hafif derecedeki fonksiyon bozuklukları ya da sekelleri (Nörolojik veya psikiatrik bulgu vermeyen Arnold-Chiari malformasyonu, hidrosefali ve tüm intrakranial araknoid kistler bu madde içinde değerlendirilecektir.
B) (Değişik dilim: 16/06/2008 - 2008/13831 S.Yön/30.mad) 1. (Değişik fıkra: 17/03/2011-2011/1568 S.B.K.Yön./7.md.) Santral sinir sisteminin, örtülerinin ve vasküler yapılarının orta derecede fonksiyon bozukluğu yapan hastalıkları ya da sekelleri, santral sinir sisteminin tedavi edilmiş veya edilmemiş arteriovenöz malformasyon, kavernöz hemangiom, anevrizma ve iyi huylu tümörleri [Nörolojik ve psikiyatrik bulgu veren tüm intrakranial araknoid kistler, Evan's oranı (frontal hornlar arasındaki mesafenin maksimum biparyetal çapa oranı) % 30'dan fazla olan hidrosefali, nörolojik veya psikiyatrik bulgu veren hidrosefali, şant ameliyatı ile düzeltilmiş hidrosefali, radyolojik olarak gösterilen nörolojik defısit yapmış veya yapmamış syringomyeli, kafatası kemiklerinin santral sinir sistemine bası yapan iyi huylu tümörleri bu madde içinde değerlendirilecektir.
C) 10 uncu Maddenin A, B ve D dilimlerinde belirtilen hastalık ve arızaların tedavi ve nekahat halleri.
D) 1. Santral sinir sisteminin, örtülerinin ve vasküler yapılarının hastalıklarının ileri derecedeki fonksiyon bozuklukları ya da sekelleri, santral sinir sisteminin cerrahî ve diğer tedavi yöntemleri ile tedavi edilmiş, orta veya ileri derecedeki sekel bırakmış veya ameliyat veya diğer tedavi yöntemleri ile tedavi edilemeyen arteriovenöz malformasyon, anevrizma ve tümörleri (Sekel yapmış yada yapmamış kötü huylu patolojiler, kalıcı nörolojik defisit yapmış, radyolojik olarak gösterilen, elektrofizyolojik testler ile desteklenen hidrosefali, syringomyeli ve araknoid kistler bu madde içinde değerlendirilecektir).

muaf olurum şikaetlerıme göre doğru mu
mr ve emg raporum da su Life
KONTRASTLI SERVİKAL MRG incelemesinde: Servikal lordoz normal izlendi. Servikal vertebra korpus yükseklikleri ve sinyal intensiteleri normaldir. Servikal intervertebral disklerde sinyal intensite ve yükseklik kaybı izlenmemektedir. C3-C4 intervertebral disk konturu, faset eklemler ve intervertebral foramen genişlikleri normaldir. C4-C5 düzeyinde spinal kord santral kanalda minimal syrıngohidromyelik genişleme mevcuttur. C5 vertebra düzeyinde spinal kord posteriorunda trakt izlenmektedir. Bu düzeyde spinal kord posteriorunda postop değişiklikler mevcuttur. Postkontrast çalışmada patolojik opaklanma saptanmadı. Nüks-rezidü lezyon izlenmedi. C5-C6 intervertebral disk konturu, faset eklemler ve intervertebral foramen genişlikleri normaldir. C6-C7 intervertebral disk konturu, faset eklemler ve intervertebral foramen genişlikleri normaldir. Servikal spinal kord boyut ve intensitesi normaldir. SONUÇ: *C4-5 düzeyinde spinal kord posteriorunda postoperatif değişiklikler, *C4-5 düzeyinde spinal kord santral kanalda minimal genişleme, *C5 düzeyinde spinal kord posteriorunda trakt(postoperatif değişikliklere sekonder?).hemen akabinde yapılan iğne EMG sonucu ise BU BULGULAR C8-T1 MİYOTOMLARINDA ÖN KÖK/ÖN BOYNUZ TUTULUMU LEHİNE DEĞERLENDİRİLMİŞTİR..

Son düzenleme:
bkapıkaya belirttiğiniz rahatsızlık tsk sağlık yeteneği yönetmeliğinde D sınıfında yer alıyor bu da TSK'da görev yapamaz demek. Ancak biz buradan ne dersek diyelim kesin bir cevap değildir. Siz askerlik şubesine gittiğinizde de bu rahatsızlıklarınızı belirten rapor ve tetkiklerle beraber gidin prosedür gereği sizi en yakın askeri hastaneye sevk edeceklerdir. Askeri hastaye giderkende raporlarınızı yanınızda bulundurun, sizin belirttiğiniz şikayetlere istinaden gerekli görürlerse tekrardan tahlil vb. yapabilirler sonrasında da heyete çıkacaksınız ve muaf olduğunuz onaylanacaktır.

polıklınık hekımı kesın heyete gönderecek bni herhalde ameliyatımı yapan hekım diğer hekımler de bunu söyluyor kesın heyete gireceksn dıyo Life

bkapıkaya siz devlet hastanesi,araştırma hastanesi ya da fakülte hastansinden normal sağlık kurulu raporu alıyorsanız da engel oranınızın tespiti için yine heyete girersiniz benim size bahsettiğim askerlik durumu hakkında olan prosedürdür.

yoo bnde ondan bahsedıyorum asker hastanesdıne gittiğind asker hasanesınde polk doktoru senı görecek senı askeri heyete sokascak kesın felan dedıler bundan bahsedıyoreum Life :)

bkapıkaya tamam bende onu diyorum asker doktorların bulunduğu heyete gireceksin askeri hastanede :) Prosedür de anlattığım gibidir, sonuçta sizin askerlikten muaf olduğunuzu belirleyecek olan askeri heyetin vereceği karardır.

ben şımdıden kesın gözuyle bakıyorum muaF olacagıma :D ya bi yandan da can sdıkıcı bi dureum bu askere de gidememek ama kolumu bıle doğpru duzgıun kullanamayınca avucum bule duzgun acamadıktn sonra neyleyım askerliği öyle değil mi Life :)

bkapıkaya askere gidememek canınızı sıksa da siz sağlığınızı düşüneceksiniz ayrıca kanun ve yönetmelikler size bu hakkı veriyorsa kullanmakta en doğal hakkınız. Büyük ihtimalle muaf olacaksınız sabredin :)

sabrediyorum Bu Yazdığım EMG için de ÖN KÖK ÖN BOYNUZ TUTULUMU İÇİN de bir madde var mı line BU DA sonuçta omurılık dejeneratif hastalığıymış bu arada fortmu okuyanlar ilk amelyatım MENİNGOSEL meningosel ameliyatından sonra bu hale geldım

bkapıkaya ön kök ön boynuz tutulumu ve meningosel ile ilgili bir madde yok ancak siz yinede bu rahatsızlıklarınızın tespit edildiği raporları ve tetkikleri yanınızda bulundurun askeri heyetin değerlendirmesinde katkısı olacaktır.

ben şımdıden muaf olacagımı kutlasam iyi olacak :D bi de bu bana uygun olan madde 2010 da yoktu değilş mi değişti dıye bılıorum Life

bkapıkaya Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in yürürlüğe konulması; Milli Savunma Bakanlığının 24/12/2012 tarihli ve 2618 sayılı yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu’nca 14/1/2013 tarihinde kararlaştırılmıştır.

bkapıkaya inşallah sonuç istediğiniz gibi olur, ondan sonra bir hayır duanız yeterlidir :)

KOLUM BUGUN GİTTIKÇE KÖTULESTİ Life NEREDEYSE OYNATAMİCAM Bİ DE NÖROJEN MESANE BASIMA ÇIKTI HERHALDE SIK İDRARA ÇIKMAM BUNDAN

BİDE AYNI BU SIKAYTTEN AMELİYATTAN 2010 DA ASKREI MUAYENE OLFDUM ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DENDİ BU SEFER YIRTACAZ MI MADDE DE DEIŞMIŞ Life :)

Bence bütün şikayetleriniz değerlendirildiğinde öyle gibi duruyor inşallah öyle olur :)

Üst Alt