Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tarihi belli olmayan kontrol muayenesi ile vergi indirimi ve emeklilik?

fasaya

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar slm

Benim Özürlü raporumda ve vergi indirim belgemde (%90 1. derece) kontrol muayenesi var ve tarihi yazmıyor. acaba emekli olduktan sonra kontrol muayenesi istenir mi? ayrıca istenirse ne kadar sürelerde kontrol muayenesi istenir?

Rapor sürekli ise sanmıtorum tekrar kontrol muayene isteyeceklerini

raporda özellikle sürekli ibaresi göremedim

dikkatlice bak benimkindede 1 yıl sonra konturol ibaresi var sen nasıl göremedin kullanım amacı ne diye ibare var oraya bakarsan sürekli veya konturollü ibaresi vardır

raporun kullanım amacı vergi indirimi ama sürekli ve kontrol muayenesi bölümleri boş

defterdarlıkla görüştüm ve Kurumunuza (calıştığım yer) gönderilen yazıda kontrol muayenesi yazmıyorsa Kontrol muayenesine gerek olmadığı anlamına geliyormuş

Evet, kurum gönderdiği yazıda bir tarih öngörmemişse, kontrol muayenesi için size yüklenen bir sorumluluk da yok demektir. Kurum isterse, daha sonra sizi çağırabilir...

arkadaşlar bugün ben hastanenin 1 sonra konturol şerhinin dolması üzerine maliyeye gittim maliye bana bizim sehimiz yoksa hastanenin 1 yıl sonra konturolüne gerek olmadı tarafıma bildirildi yani konturol ibaresi maliyeden olursa konturole gerek varmış yani konturol felan yok muş bundan sonra rahatlıkla emakli olabilirim artık

Eğer kontrol muayenesi geldiği halde hastaneye gidip kontrol olmazsan, benim tahminim, hastane kontrol muayenesini aksattığını SGK'na bildirir, SGK maaşını durdurur ve bunu sana bildirir. Ve eğer sen 3 ay içinde kontrol muayenesi olursan ve maaşın devam etmesi için öngörülen işgücü kaybın devam ediyorsa, maaş kesildiği aydan itibaren ödenmeye devam olunur.
Ama yok, 3 ay içinde kontrol muayenesi yaptırmaz isen, bu durumda her ne zaman kontrol muayenesi yaptırırsan, o zamana kadar maaşın durdurulur ve sen ne zaman kontrol muayenesi olursan, o zaman maaşın o tarihten itibaren ödenmeye devam olunur (yani geciktiğin için kontrol muayenesine dek geçen süredeki maaşları alamazsın).

Hasılı, bence kontrol muayenesini aksatma :)

Arkadaşım,
Raporda gördüğünüz kontrol muayenesi ibaresi matbu evrakın standart baskısıdır.Karşısında herhangi bir tarih ya da süre yoksa raporunuz sürekli kategorisinde işlem görecektir.

Üst Alt