Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tarım bağkuru ödenen ve %50 raporlu eşimin emeklilik şartları..?

TULİPA

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba eşime tarım bağkuru ödüyorum ve 01/01/2007 terihinde kaydı oldu eşim %50 sakatlık raporu var eşim ne zaman emekli ola bilir bilgi verir misiniz teeşkkür ederim

16 yıl 4320 gün e tabi olacak eşiniz

2007+16:2023 yılında
16 yıllık süreyi tamamladıgınız zaman kuruma müracat edip 5510 sayılı kanunun 28. maddesinden faydalanarak emekli olmak istediginizi belirterek hastanaeye sevk edileceksiniz engel durumunuz %50 olarak onaylanırsa emeklilige hak kazanacaksınız..

Teşekkür ederim daha ayrıntılı bilgi ala bilir miyim ben cünki 1.800 gün veya 3.500 gün diye biliyordun emekliligini de bide bağkur öderken hastaneden yararlana bili yormuyum ve cocuklar ve ben eşimin üzerin den hastaneden yararlana biliyotmuyum

----------

Benim tarım bağkuru başlangıc sürem 01.01.2007 den aile olarak eşimmin bağkurun dan yararlana bilir miyiz hastaneden

Emeklilik zamanı geldiğinde Bağ-Kur hastaneye sevk edecek. Orada alınacak rapor oranına göre emeklilik süresi belli olacak:
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün prim ödemeleri halinde emekli olurlar.
Tarım Bağkuruna dair bilgim yok maalesef. Ama başka bir sosyal güvenceniz yoksa siz ve (yaş, eğitim, malullük şartları uygun olan) çocuklarınız eşinizin sağlık güvencesinden yararlanır diye biliyorum.

Bence konuyu eşinizin bağlı bulunduğu Oda'ya sorun.

Üst Alt