Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tarım sigortam devam ederken 2022 aldım. Ceza gelir mi?

665640

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
1995-2000 yıllarında tarım sigortasından 900 günüm var ama bu sürecin tamamında 2022 yasa gereği %40 oran ölçeğinde maaş aldım geçmişte böyle büyük bir hata yapmışım şuan günlerim tam emeklilik dilekçesi verdim ama bu sorunla karşılaştım.. Acaba bu problemi nasıl aşabilirim...bana bir ceza gelebilirmi maaşı geri iade edebilirmiyim edersem nasıl bir hesap yaparlar, mahkemeye bulaşmadan bu hatayı düzeltebilirmiyim..[/ profil 665640

Halen 2022 aylığı alıyor musun? almıyorsan 2022 aylığın kesildiyse ucuz atlattın.

2. 08.2013 tarihine kadar olan yersiz ödeme konusu olan borçlara af geldi. bu tarihten önce borç çıkartılmışsa silindi yani.
bu tarihe kadar yapılan yersiz ödemelerin peşine düşülmez de af olduğu için.

ama 2022 aylığını halen alıyorsan 2.8.2013 tarihi sonrası için yersiz ödeme iddiasıyla hakkında borç çıkartılır ve faiziyle alınır. tabi bu tarihten sonra halen prim ödemeye devam etmişsen ve sgk kaydın varsa. gerçi sgk kaydın sistem tarafından tespit edilince aylığın fesh edilmiştir büyük ihtimalle.
ama yine de emin olma adına ilk sorumu tekrar sorayım ve cevapla lütfen:

2022 aylığı halen alıyor musun?

1995-2000 yıllarında tarım sigortasından 900 günüm var ama bu sürecin tamamında 2022 yasa gereği %40 oran ölçeğinde maaş aldım geçmişte böyle büyük bir hata yapmışım şuan günlerim tam emeklilik dilekçesi verdim ama bu sorunla karşılaştım.. Acaba bu problemi nasıl aşabilirim...bana bir ceza gelebilirmi maaşı geri iade edebilirmiyim edersem nasıl bir hesap yaparlar, mahkemeye bulaşmadan bu hatayı düzeltebilirmiyim..

Hayır 2011 mart ayında tekrar sigorta girişi yaptığım için dilekçe vererek maaşı iptal ettim yani mart 2011 yılına kadar bu maaşı aldım maaşın başlangıç yılı 1995 ama 2000 ve 2011 yılları arası sıgortamı dondurmuştum sigortamla maaşın çakıştığı yıllar 1995-2000 yılları ( 5 yıllık tarım bağkur yani 900 gün)...şuan itibari ile 3600 gün 55yaş şartını gerçekleştirdiğim için emeklilik dileçemi verdim..ama böyle bir sorunla karşılıştım...eğer geriye dönük af var ise bunu nasıl belgelendirebilirim ve emekli olabilirmiyim...ilgi ve alaknız içinde çok teşekkür ederim..

borcunuz yok rahat olun:) hiçbir şey yapmayacaksınız. af kapsamındasınız:) borcunuz morcunuz yok. yani sonradan bu parayı sizden isterler diye mi korkuordunuz? rahat olun:) kimse istemez. af kapsamında oldugunuz için onlar silindi otomatikman eger borcunuz olduysa da:)

üstelik bundan once de af gelmişti. 2008 yılında:) yani 2008 affıyla sorun çözülmüştür:) sonra da sorun varsa bu yeni afla silinmiştir. rahat olun size borç çıkmayacak.

fakat bu af 2022 aylıklarıyla ilgili. siz emeklilikle ilgili i soruyorsunuz?

:) evet olayın bu yönünü çok iyi anladım çok teşekkür ederim...emeklilik kısmı ise şöyle şu gün itibari ile yaş hattinden emekliliği hak etmiş bulunuyorum..yaş ve gün itibari ile ;fakat dediğim gibi 2022 den maaş aldğım döneme 1995-2000 yılları arası 5 yıl tarım bağkur verdim ve aldığım bu 2022 maşı bu sigorta süresiyle tam çakışıyor bazı sigorta uzmanları maaş aldığımdan dolayı (2022) bu 5 yıllık sigortamın iptal olacağını söylüyorlar acaba bu durumu düzeltebileceğim bir yol varmı? bu geriye dönük yersiz ödemelerin affı benim sigortalılık süremi (5 yıl) kurtarır mı?

2022 aylığı açısından durumu ben size izah ettim:) ama emeklilik konusunu da emeklilik forumundaki arkadaşlar izah etsin. emeklilik konusunu pek bilmiorum ben. siz bu sorunuzu şu forumda sorun:Emeklilik
Bilen arkadaşlar size yardımcı olacaktır.

ama 2022 aylığından dolayı sigortanız niye iptal olsun anlamadım ki... ben de merak ettim. siz hemen başlığı açın sorun dediğim forumda.

İyi akşamlar.kardeşim 4 yıldır 2022 maaşı alıyor.2022 şartlarını bilmiyorduk.yeni öğrendik.bizim evde kişi başı gelir asgari ücretin 1/3 den biraz fazla.iptai ettirsek faiziyle birlikte geriye dönükgeri alırlar mı? Ne yapmamız lazım.

Üst Alt