yeditepe' Alıntı:
...zengin sakat bebek dogurabilir.. fakir doguramaz...burda da sakatlık yok mu?...
var...
asil 'sakatlik' bu zaten
dier bi 'sakatlikta' devletin doucak olan sakat cocuklara insan gibi yashiabilmeleri icin güvence verme yollari aramaktansa böle bi yasak koyarak engellilere iilik yapiomush gibi görünmee calishmasi... güvence veremiosa, sorumluluun en az %50sini, hayir vazgectim, hatta %100ünü üzerine alamiosa böle bi yasak koymaya hakki yok devletin bence (aslinda bütün bebekler icin gecerli bu)... keshke garanti verebilse ve kürtaji yasakliabilse...
hassas bi konu...
doushtan engelli deilim ama "
kiziniz bi yashinda felc geciricek sakat olucak, isterseniz kürtaj olabilirsiniz" diebilen bi teknoloji olsaydi ve annemler dünyaya gelmemi engelleseydi shimdi benim gibi süper bi evlatlari olmiicakti
(uyuz yazilarimla forumda sisleri raatsis edemiicektim
)
oooh, iiki de varim!!!
bunu sade ben diil, annemler de dio: "
iiki varsin"
ilerde kimin "
iiki varim" kimin "
keshke olmasaydim" dieceeni bilemeis... diom ya, hassas bi konu... devletin "
dourmaya mecbursun" demeye hakki olmadiini düshünüom ama öte yandan da birilerinin "
iiki varim" diebilme shansi daha doomadan -
özellikle sakat olucak diye- elinden alinmasi cokta kolay olmamali bence... en azindan hic bi kadin kürtaji secmek zorunda birakilmamali... bu konuda mümkün olduu kadar ne din_gözlüünden nede bilimsellik_gözlüünden bakmamaya calishiom olaya (sevgili dilemma
)... sonucta bilim, din, devlet, hershey insanlarin mutluluu icin olmali die düshünüom, tersine diil...
yeditepenin de dedii gibi bilim teshhis koyar, saalikli, hasta veya sakat bi bebek dünyaya getiriceksinis der, ama bu insan hayatinda asla mutlu olmiicak diebilir mi? hayati hic sevmiicek, "
keshke hic doomasaydim" diicek diebilir mi?? gerci böle uzaktan, uzaktan konushmasi kolay tabe, öle bi durumla, kürtajla gercekten karshi karshia kalsam, ne yaparim neler düshünürüm bilmiom... yashayan daha ii bilir tabe...
yazdiklarimdan anliabilicenis gibi kürtajla ilgili düshüncelerim de duygularim da karishik biras, saalikli bi fikrim yok henüz... ama beni cok ama cok rahatsis eden asil mesele, kürtaj konusunda
saalam-sakat ayrimi yapilmasi...
genel olarak "
kürtaj her kadinin, her anne babanin hakkidir, kimse yasakliamas!" dien arkadashlara sözüm yok, saygi duyuyorum fikirlerine...
ayni shekilde "
sakat veya saalam, hic kimsenin 'yashamahakki' elinden alinamas, kürtaj yasak olmali!" dien arkadashlara da bishi demiicem... onlarin da fikirlerine aynen saygi duyuyorum...
fakat bu konuda ayrim yapan, yani saalam bebeklerin kürtajina karishmayip sakat bi cocuun dünyaya getirilmesi söskonusu olunca "
sakat bebein kürtaji yasaklanamaz, nasil yapabilirler böle bishi?! o cocua aci cektirmee hic kimsenin hakki yok" gibi laflar eden arkadashlara -kusura bakmain ama- bozuluom... hele bir de "
bedensel sakat olucaksa gelsin dünyaya ama zihinsel sakat olucaksa gelmesin" gibi sözler duyunca shaship kaliom... neye göre ölcülüo bu anliamadim???... tamam, ilerde sürekli agrilar ve sancilar cekicei bi hastalik teshhis edilmishse ve bu aarilar dindirilemiicek türdense gene anliom tereddütlerinizi... ama genel olarak sakat bebekleri konushuos burda... "
sakat bebekler kürtaj edilsin/edilmesin mi?" konusu cok gereksiz ve bashli bashina bi
ayrimcilik bence... (yeditepe de bunu dio, yanlish anlamadiisam)
özellikle bizler, forumun dört bi köshesinde "
hey saalamlar, kendinizi bizden ii sanmain, ayrim yapmain, biz ikinci sinif insan diilis" dien bislerin böle bi konuyu tartishmasi, böle bi ayrim yapmasi biras garip kacmiomu?... forumda her firsatta "
bize bakin saalamlar, öle sandiinis gibi aciz ve yardima muhtac diilis, bize aciarak bakmain, acinicak bi durumumuz yok" die ciak ciak baarios, ondan sonra da "
benim cektiimi ben bilirim" ya da "
engelli bi cocuun anne babasinin cektiini bilseler kürtaji onaylarlar" gibi laflarla sakat-cocuk-kürtajini savunuyos... bi karar verelim artik acinicak durumdamiis deilmiis?
elbette ki kendisine "
sakat cocuk dourucaksin" denilen bi anne shartlari müsait deilse "
ben kendimi buna maddi ve manevi olarak hazir hissetmiom" diip kürtaji secebilmeli... ama aynisi bekledii bebek saalam da olsa, yoksulluk icinde olan bi kadin icin de gecerli diil mi?... yani demek istediim, kürtajin faydalarini/zararlarini anlatmak icin engellilik konusunu kullanmialim lutfen... bunu yapiosakta dikkatli olalim biras... sakat bebek bekleen hamile bi kadin fikir edinmek icin forumu gezse yazdiklarimizi görünce dourmaktan vazgecip kürtaji secer büük ihtimalle...
biraz sert konushtuysam özür dilerim... kimseyi kirmak istemiom... kaptirdim kendimi ishte... kirilip darilmain, e mi?!