Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Tartışma] Sen Kimsin?

nopleman

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
MERHABA ARKADAŞLAR;

[size=4]Onların herşeylerini tahrip ettik. Dinleri ve felsefeleri mahvoldu. Artık hiçbir şeye inanmıyorlar. Derin bir boşluğa düştüler. Anarşi ve intihar için olgun bir hale geldiler.
Louis Massignon [/size]

Bu alıntıyı niye yaptım?
ilk gördüğümde beni etkiledi,sizide etkiler ve bakarmısınız acaba diye
sizinle paylaşmak istedim.inceler ve fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.

evet okudum ve bayagı etkılendım

SEN KIMSIN ? sorusunun cevabını butun dunya bınlerce yıldır arıyor.. hatta dogu roma ımparatorlugu donemınde dahı bulunan kalıntılarda o donemın arıstokratları bıle cok tartısmıs.. demıslerkı bız kımız genclerımız cok bozuldu ne yapmak lazım dıye...

arkadaşım
bu sözü kimin için demiş keşke onuda yazsa idin
daha iyi olurdu
yinede bizim için oldugunu var sayaraak

bizim aile yapımız ab ye bakarak daha saglam
boşanmalar daha az
intiharlar daha az
dine baglılık daha iyi
üretimleri durmuş eksiye gidiyo nüfusları
nesilleri tükenecek yakında
kim bozuldu dersen onlar bozuldu bence

bu cümleler doğru düşünürsek malesefşu andaki toplumumuzu özetliyor . tabi ki bize yazılmadı binlerce yıldır toplumlar bu safhalara geliyorlar daha doğrusu getiriliyorlar. sebeb dağıtmak , parçalama,zenginliklerini çalmak
şöyle bir düünelim haberlerde gördüğümüz başlıkları( kapkaç-tecavüz-hırsızlık-uyuşturucu-adam öldürme -hırsızlık ) bundan 15 yıl önce bu kadar çok görüyormuyduk.hayır ve malesef ki durum daha da kötüye gidiyor. bizi biz yapan özelliklerimizi kaybetmeye başlıyoruz yavaş yavaş
insanlar birbirinden nefret ediyor artık kapı komşuları bile selam vermiyorlar birbirlerine hatta tanımıyorlar bile birbirlerini peki biz böylemiydik şüphesiz ki hayır
din ve felsefemizi kaybettik ortaya din simsarları çıktı kndi kafalarına göre uydurdukları din anlayışını empoze ediyorlar.felsefemizide kaybettik neydi bizimki yardımseverlik mertlik cesurluk. artık kim kime yardım ediyor kimse mahallesindeki yoksulları biliyor hatta yüzlerine bile bakmıyor artık
para sevgisi her türlü sevginin önüne geçti
aile kurumuda çatırdamaya başladı
peki ne yapacağız
bilemiyorum
belki biraz daha sevgi ve hoşgörü başlangıç için atılan ilk adımlar olabilir

[size=4]Onların herşeylerini tahrip ettik. Dinleri ve felsefeleri mahvoldu. Artık hiçbir şeye inanmıyorlar. Derin bir boşluğa düştüler. Anarşi ve intihar için olgun bir hale geldiler.
Louis Massignon [/size]

aa birileri bizden milletimizden mi bahsediyor :roll: :roll: ...Sanırım öyle evet başarmak üzereler
Herşeyimiz tahrip olmak üzere,daha doğrusu tahrip edilmek üzere... .Dinimiz felsefelerimiz , inançlarımız örfümüz adetlerimiz birer birer hayalci media dünyasında kayboldu gitti...
evet evet artık insanların geleceğe ve birbirine inancı güveni giderek azalıyor
Massignon çok haklı , karanlık bir uçuruma yavaş yavaş sürükleniyoruz...
Daha doğrusu sürüklüyorlar bizi biz de kuzu kuzu sürükleyenlerin peşinden gidiyoruz Seda Sayanın,Hülya Avşarın Pop starların peşine takılarak..Ceplerini doldurma hevesindekiparti liderlerinin peşine takılarak..
En ufak bir kıvılcım büyük patlamalara sebebiyet verecek kadar doluyuz ..
Çevremiz kıvılcımlarla dolu sanki ateş çemberinin ortasındayız ve ateş git gide bize daha da yaklaşmakta...

Kurulan ve sessizce uygulanan bir planın beklenen sonuçları bunlar ..

yapmayın ya bizimi bozmaya çalışıyolar.onların haline ne diyosunuz peki
bizi bozmaya çaışırken kendilerimi bozuldu
hayat dahada bireysellige dogru gidiyo hepsi bu bence
birsöz var ya
degişmeyen tek şey degişimin kendisi

ner nesil bu sözü söylemiştir..kanımca
bizim zamanımızda böylemiydi diye

kim yazmışsa bana göre kendisini kandırmış
şuna inanıyorum ki türk insanının mayasını vatan sevgisni humanıst bir yapıda yardım severliğini örf adetlerini namus anlayışını allah ve din inançlarını hiç bir kuvvet yerinden oynatamaz kahrolası avrupa emperyalist güçlerine yenik düşmeyeceğiz

Tek kelimeyle harika bir yazı. Yazarın eline, diline, gönlüne sağlık.
Yazıda bence boşa geçirilmiş son 100-150 yılın özeti çıkarılmış. Günümüz itibariyle içinde bulunduğumuz durumun nedenlerini tam olarak ortaya koyuyor.
-Hristiyanlığın tutarsız kaidelerinden çıkmış dinsizliği, islama da yamamaya çalışan bütün yerli ateist veya dinsizlerin okuması gereken bir yazı.
-Medeniyet ve ilerleme yolundaki gerçek engelleri gösteren bir yazı
-Tam bir batılı hatta daha da aşırısını yaşamamıza rağmen Türkiyenin gelişen dünyaya yinede neden ayak uyduramadığının sorusuna cevap arayanların okuması gereken bir yazı.
-Fikir ve çözüm üretme fakiri haline nasıl geldiğimizi anlamak isteyenlerin okuması gereken bir yazı.
Ama okusalar ne olacakki?
Yazıda da dediği gibi ithal edilmiş bağımlı akıllar, dolayısıyla kim olduğunu bilmeyenler, akılsızlıklarını anlayabilirlermi?
Onlara sorarsanız onlar herşeyi bilir, asla yanılmazlar. Onlar günübirlik çalışan akıllarını 1500 yıllık tecrübenin ötesinde görebilen dehalardır kendilerince.
Alınacak çok ders,
Anlaşılması gereken çok kavram var.
Yazıyı okuduktan sonra ben kimim sorusuna daha net cevap verebiliyorum artık.
Meğer ben şimdiye kadar boşuna itiraz etmişim. Oysa ben gerçekten Hrant mışım.
Ne olmadığını bilsede, Ne olduğunu, kim olduğunu da bilmeyenlerdenmişim
Ben yaşamıyla dünyaya hiç bir ilave getirmeyenlerdenmişim.

Oluşu, olmayışını aratmasa da (zararlı olmasa da)
Olmayışı da, oluşunu aratmayanlardanmışım. (faydalı da olmayan)
Meğer ülke standartlarına göre bende gayet normal mişim.

Üst Alt