Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Tartışma] Tatil mi eziyet mi?

serkanerol

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Tatil mi,eziyet mi?

Tatiller, insan hayatı için çok önemli yer tutar. Çünkü, insanların yoğun iş temposundan ve hayatının monotonluğundan bir an için de olsun kaçması için fırsattır.

Bunun önemini bilen birçok turizmci ve otel işletmecisi insanların bu gereksinimlerini en iyi şekilde değerlendirmesi için çeşitli olanaklar sunuyor. Uzun bayram tatillerinde veya kış ve yaz sezonlarında gazetelere verilen boy boy reklamlarla insanların ilgisi çekilmeye çalışılıyor. Acaba bu sezonlarda engelliler düşünülüyor mu? Ya da başka bir şekilde sormak gerekirse ülkemizde engelli insanların da rahatlıkla tatil yapacakları bir tesis var mı?

Bununla ilgili sıkıntıları ve yapılan anketin sonuçlarını geçtiğimiz yılın yaz aylarında sizlerle paylaşmıştım. Yeniden bu konuyu gündeme getirmemin nedeni turizmin nabzını tutan ve bu alanda yapılan çalışmalar hakkında bilgi ve haber veren www.turizmhaber.eu sitesinin 'Engelliye Engelsiz Tatil Hakkı' adlı kampanya başlatmış olması... Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine haberdar olduğum kampanya hakkında bilgi almak için sitenin kurucusu ve Turizm Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Kerem Köfteoğlu ile bir araya geldim. Batı ülkelerinde engellilerin istedikleri gibi tatil yaptıklarını anlatan Köfteoğlu, "Ancak ülkemize geldiğimiz zaman aynı şeyi söylemek imkânsız.

Bu durum tesislerde engellilere uygun oda, tuvalet, rampalı yol, özel işaretler ve işitsel uyarıların bulunmamasından kaynaklanıyor. Bu yüzden engelli insanlarımızın birçoğu tatili eziyet olarak görüyor ki, bunda da yerden göğe kadar haklılar" diyor. Yıllarca unutulmuş yanlışı düzeltmek için bu kampanyayı başlatıklarını ifade eden Köfteoğlu, bunu üç aşamada gerçekleştireceklerini vurguluyor.

Kerem Köfteoğlu, "Kampanyamızın ilk aşamasında önce engellilere yönelik anket düzenliyoruz. Bu anket sitemizde halen devam ediyor. İkinci aşamada ise turizmcilerin fikirlerini alacağız. Üçüncü aşamada çıkan bu sonuçları değerlendirip yapılması gerekenler konusunda işin takipçisi olacağız" diye konuşuyor. Kerem Köfteoğlu şunları vurguluyor: "Tatile giden engelli beraberinde ailesini veya arkadaşlarını da getirecektir. Aynı şekilde yurtdışından gelecek birçok engelli de olabilir.

Eğer siz bu insanlara hak ettiği hizmeti sunarsanız, hem bu size maddi olarak geri dönecektir hem bu insan yaşadığı memnuniyeti çevresine anlattığı zaman reklamınız olacaktır." Son nokta benden, herkesi turizmhaber. eu sitesindeki Engelsiz Tatil Hakkı Anketi'ne katılmaya davet ediyorum.

Bugün / Serkan Erol

tesekurler serkan.. oylamaya da katıldım.. Bu gıbı etkınlıklerde yer alarak bız engellılerde kendımızı ıfade etme hakkı buluyoruz..

Teşekkürler Serkan....

Bu haberi bizlerle paylaştığın için.

Ankete katıldım ben de.Güzel bir uygulama sonuçlar değerlendirilip
gereken yapılır inşallah

ankete katıldım serkanım. çok çarpıcı sorular çıkmasada karşımıza, yinede inşallah amaca hizmet eder ve ürünlerini alırız hep beraber.

irdelediğin için teşekkür ederim...

Üst Alt