shu önyargilarinizi biras kenara atip, mesajlari anlamak icin azicik olsun caba sarfetseydiniz cabucak görürdünüz ki ne azad ne de ben almanya'yi övmüshüz burda
... hem övsek ne yazar?!
... anlamayanlar icin "tercüme" ediym;
azad dio ki;
almanya'da yashayan türklerin ve diger yabanci asilli insanlarin cogu almanya'yi pek sevmezler ama yine de bu diyari terk edip gitmek yerine deveyi gütmeyi tercih ederler, cünkü bi takim rahatliklardan vaz gecemezler bi türlü
(azad'i cok hakli bulsam da bu gidemeyishin tek sebebi "rahatlik" degil bana kalirsa ama konuyu dagitmak istemiom )...
buna "övmek" mi diosunus?
... shimdi siz almanya'yi övdügümüzü düshünmeyesiniz diye yalan mi söylicez, faydalanilan rahatliklarin da oldugunu inkar mi edicez ?!
... ve en önemlisi; bütün bunlari nicin dio azad, hava atmak icin mi dio?... hayir! bilemediniz, esmerim ve ndipi!...
bu bashligin konusuna yakishtigi icin dio;
cünkü almanya'daki türklerin (vazgecemedikleri) almanya'ya pis-kaka-kötü dedigi gibi, insanlarin büük bi kismi da teknolojiye pis-kaka-kötü der ama yerdikleri sheyin sagladigi rahatliklardan bi türlü vaz gecemezler... vaz gecmek shöyle dursun, son modellere sahip olmak icin yarishirlar adeta...
benim mesajima gelince;
evet, övdüm!... ama
almanya'yi degil, teknolojiyi övdüm... hersheyin oldugu gibi teknolojinin de olumsuz yönleri oldugunu inkar edemem tabe, bunun bilincindeyim ve unutmamaya calishiom ama hicte az olmayan faydalarini cok sevidigimi ve firsatini buldukca faydalanip, icime ceke ceke keyfini cikardigimi da inkar etmiom... pek bisheylerin son modeline sahip degilim ama bisheylerin son modellerindeki gelishmeleri gördüüm zaman bu keyif verir bana, heyecanlandirir beni
(shimdi elinden teknik dergileri düshürmeyen, fuardan fuara koshturan, her gelishmeyi takip edip, hersheyden haberi olan teknoloji freak.i oldugumu düshünmesin kimse lütfen, bi mok bildiim yok aslinda ) ...
evet, hava attim!... ama
almanya'yla degil, dünyanin ceshitli yerlerinde, cooook uzaklarda bulunan arkadashlarimin olmasiyla attim havayi... ki bu "hava atishim"
ishin shaka kismiydi ... bknz;
"o da mesele mi? " <--- özellikle de smiley'e dikkat lütfen!!!... asil isharet etmek istedigim shuydu;
bashlik altinda herkes bi uzaklashmadan yakinio ve sucu teknolojiye atio... belki haksiz da degillerdir ama ayni teknolojinin -hic de önemsiz bulamadigim- bi yakinlashma sagladigini, uzaklari yaklashtirdigini da gözardi etmemek lazim... bashka cagda yashasalardi birbirinden haberi bile olamayacak olan, biri dünyanin bi ucunda digeri de öbür ucunda yashayan insanlar bile cagimizda teknoloji sayesinde taniship dostluk kurabilio... önceki caglarda yashadigi ülkenin sinirlari dishina cikip, farkli diyarlari, farkli kültür, farkli insanlari görebilenler dünya nüfusunun minicik bi azinligiyken ve herkes onlara hayranlikla bakarken, "huzur" icinde yashadigi shehirin/köyün ömrü boyunca dishina cikmayanlara pek kimse shashmazmish
(pek eski caglara gitmeye bile gerek yok; baksaniza, mesut'un babasinin bile yashadigi köyün dishinda ahbaplari olmasi sira dishi bishey olarak ele alinmish burda )... shimdi ise bi yerlere gitmek eskisi gibi marifet degil (sabirla ararsan 50, 40, 30 euroya bile ucak bileti bulabiliosun, pek uzak ülkelere olmasa da
), dünya kücüldü... bu "kücülüshün" olumsuz yönleri de yok degil tabe ama girmek istemiom shimdi onlara...
savundugun icin cok saol, halil, eksik olma... ama ben almanya'da yabanci degilim , hala kabullenmek istemeyenler olsa bile bu ülkenin bi insaniyim... türkie'nin icimdeki yeri daha bi özel olsa bile almanya'yi da benimsiorum... iki vatanim var benim, hem almanya hem türkiye, ikisni de seviom
(ama ikisine de uyuz oldugum ve ücüncü bi vatan aradigim zamanlar da olmuo degil, hehehe )... var mi buna karshi cikaniniz?!
...
(cikan olursa, onu döv, e mi halil )...
[size=2]
azad'a not; senin adina da konushtugum icin özür dilerim ama bunu yapmassam catlardim walla
...[/size]
[size=2]
esmerim'e not; lütfen bi sürü emek verip yazdigim bu mesaji bari önyargilarini kenara birakarak, gercekten anlamaya calisharak oku...[/size]