Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TCDD'den %90 ve üzeri engeli olanlar ücretsiz yararlanabilecekler

şu şekilde daha içi rahat olabilir arkadaşların..

http://www.tcdd.gov.tr/Upload/Files/ContentFiles/2010/yolcu/yolcutarife.pdf

2.10.2 Belgelerin Kimler Tarafından Verileceği:
Gerek anahat ve gerekse banliyö trenlerinde ücretsiz veya indirimli ücretle yolculuk edenler,
yolculuk esnasında gerekli belgeyi göstermek zorundadırlar.

f) Özürlülere:
İndirimli seyahate esas belge olan Özürlü Kimlik Kartı, Başbakanlık Özürlüler İdaresi
Başkanlığı tarafından, özür oranı belirtilmiş Nüfus Hüviyet Cüzdanı Nüfus Müdürlükleri
tarafından, Sağlık Kurulu Raporu ise, resmi hastaneler tarafından verilir.
Özür oranı %90 veya üzerinde ağır özürlü olanlar için de yukarıda belirtilen makamlar
tarafından verilen belgelerin gösterilmesi gerekmektedir. Bunların resmi hastanelerden almış
oldukları Sağlık Kurulu Raporu, Özürlü Kimlik Kartı ve Nüfus cüzdanlarında, özür oranı %90
ve üstü veya ağır özürlü ibaresinin bulunması gerekir. Bunlara refakat edecek 1 kişi için
herhangi bir belge şartı aranmaz.

güzel bi uygulama olmuş..
tşkler alperen bilgilendirdiğin için..
tanınan kolaylıkların her alanda artarak çoğalmasını diliyorum..

ilgin için teşşekür ederim kkelebekk,

Forumda indirimlerin izlenildiği bir alan varmı ? Bu bilgi tüm üyelere e-posta ile iletilebilir mi?

%40 ile diğer % deler arasına neden nifak sokuyorlar özürlü de çık işin için bu haksızlık değil mi

Bu uygulamada fiziksel engelliler düşünülmemiş. Düşünsenize %90 engelli olanlar evden bile çıkamayacak durumdalar. Birde TCDD Kamu Kurumu olmasına rağmen fizik engellerin ençok olduğu kurum gibi, üstelik Kamuda çalışan engelliler deneği TCDD temelli bir dernek olmasına rağmen.

Bu uygulama ençok görme ve işitme engellilerin işine yaracaktır. TCDD fiziksel engellilerinde bu uygulaman yararmanlasını isterse özür oranını %60 çekmek zorundadır.

Bende bir TCDD Mensubu olarak Engelsiz Demiryolu için Engelsiz Demiryolları adresinde mücadelemi veriyorum.

Saygılarımla..

:)iyide kardesim isitme engelliye ole bi yuksekten rapor veren vardida korleri bilemicem
bana ore dostlar alsveriste gorsun isteee engellilere hizmet
ayrica isitme engelliler o kadfar prosedurle filan ugrasmiyor genelde her sey iletisim kuvvetiyle cozuluyormus bu hayatta
ayrica o kadar yuksek yuzde engellisi olan o devasa merdivenlerden ciksin cikabiliyorsa
ankara eskisehir cok gidip geliyorum treni goruntu olarak seviyorum o hizli trene bile vaktim kisitliysa mecburen pinerim otobusleri tercih ediyorum zaten ole rapor mapor almak isitme engelimi one surmek istemedimdi hic

:) İşitme engellilere en fazla %52 rapor veriliyor. Tren rayına bacak uzatıp ilave rapor mu alalım ?
:)

Hiç Güleceğim yoktu ömürsünüz valla ...;););) Hepimize göre olmasada yinede iyi bir uygulama. Bu uygulamaların devamını dilerim. Emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara TEŞEKKÜRLERİMİ sunarım. Saygılar...

Sağolsunlar yüzde doksan özürü olan kardeşlerim evden çıkamıyorlarki istasyona nasıl gidicekler süpersiniz engelliler arasında bile ayrımı ortaya koymuşlar bu görevde bulunan bütün yöneticiler çokmu zeki yoksa bizler çokmu aptal görünüyoruz anlamış değilim saçmalıklara devam eden bir yönetim sanırım hiçde düzelmicek engelliler gününde pembe tablolar çizenler bol keseden nara atanlar neredeler acaba haa birde anayasaya evet oyu verin engellilerin haklarını anayasal güvence altına alıyoruz diyenleri bir türlü göremedim gündemi takip etmeme rağmen yine bizler ELLERİM BOMBOŞ ŞARKISINI SÖYELEMEYE DEVAM EDELİM GÜLERİM:D AĞLANACAK HALİMİZE:D

Ulaştırma bakanlığı işi ticaret olan ve kazanca dayalı hizmet sektörü olan kara taşımacalığında %40 ve üzeri engellilere ve 12 yaş altı çocuklara kanunla (ilk çıktığında %50idi) % 35 indirim yapma zorunluluğu getirdiği halde kamu kurumu olan TCDD %40 ve üzeri engelliye %20 indirim sağlıyor. TCDD deki yeni başlayan uygulama ile herhalde trenler engelli dolar taşar.
Gerçekten engellilere bir şeyler yapmak isityorsanız önce kanununda kabul ettiği %40 ve üzeri tüm engellileri kapsamasını sağlamanız gerekir,, yoksa içinden cımbızla onu bunu çıkar ondan sonrada lütuf yapmış gibi havalrda olmasınlar.
Bizler düşen bu uygulamadaki haksızlığın düzeltilmesi için e-posta kampanyası yaparak durumun düzeltilmesini talep etmektir.
.

cevaplar halimize gülsek mi ağlasakmı tarzında olmuş zira uygulamada bu türden bir uygulama.. Aferits, "%40 ve üzeri engellilere ve 12 yaş altı çocuklara kanunla (ilk çıktığında %50idi) % 35 indirim yapma zorunluluğu" diye yaşmışsın. bu kanunun linkini verirsen okumak isterim. Bilgi edinme yolu ile cevap isterim. Sonrada mail kampanyası yoluna gideriz.

arkadaşlar hiç gülesim yoktu. %90 ve üzeri olan engelli, ya yatalak yada tekerlekli sandalyeye bağımlı... böyle bir arkadaşımız nasıl trenle seyahat edebilir? her ne kadar olumsuz bir uygulama olsa bile, engelli arkadaşlarımız için önemli bir uygulama olmuştur. en azında engelliler gündeme gelmiş oluyor.

Arkadaşlar benim annem yüzde doksan özürlü,ayrıca özürlü kimlik kartı vermediler.Annemin tc kimlik kartına ağır özürlü ibaresi yazılmış onunla seyahat indirimi alabilirsiniz demişler..bu doğrumu acaba?
Acil cevap rica ediyorum..forumda bulamadım:/

mavirüzgar;

Ağır özürlü ibaresi yeterli gibi görünüyor ama TCDD (312) 309 0515 / 336 numaralı danışma hattından ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

%90 engelli adamın/kadının, trenle ne işi olabilir ki?
Adam zaten muhtemelen ağır engelli, bir yere gitmesi gerekiyorsa mecburen araç bulunması lazım, öyle ya, trene kadar gitmesi, trenden inince nakli falan hep sorun olacak.
Ama %40 yada 60 demiş olsalar, binlerce engelli bundan faydalanacak,bu kadar büyük bir faydalılığı kendilerine rava görmediler demek ki...
Yarın çıkar başka bir kurum, %100 engelliye bedava başka bir şey sağlar.
Bu rakamları tespit eden kurulun da, bizimle ilgili negatif yasaların altında imzası olan taaaaaa ne kadar yetkili varsa kör-sağır-topal olsun inşallahhh.

%90 ortapedik engelli için daha çok lüks ulaşım aracını seçmeliki daha rahat olmalı %90 ortapedik engelli tcdd den yararlanamaz oran düşürülmeli tren sewer olarak yorum yapmak istedim :)

%60 ortapedik engele sahibim bundan 1 ay evvel ankara-eskişehir arası tcdd kullandım normal bir kişi 20,00 tl öderken ben engelli kimliğim ile 16,00 tl ödedim 4 lira çok çok cüzi bir rakam yinede saolsunlar ama en azından yarı yarıya olmalıydı diye düşündüm görevliler ise çok ilgililerdi

alperen;

alperen arkadaşım işitme engellilere en fazla %65 veriyorlar hiç %90ı görmedim ben. %90 özürlüler genelde körler ve spastik engelliler olur diye biliyorum

Ulaşım için treni çok fazla kullanmıyorum. En son yazın Eskişehir'e hızlı tren ile gidip gelmiştim. %90 oranı bence de çok yüksek olmuş. Daha çok arkadaşımızın yararlanabilmesi için bu oran düşürülmeli.

Düşünün ki sağlıklı bir insan diş ağrısı baş ağrısı bel ağrısı çekiyor bu ağrılarda bile yatak döşşek yatıyorlar inim inim inliyorlar biz heran her zaman kalıcı rahatsızlıklar taşıyanlar ne yapalım burdan yola çıkarak bunları düşünerek hareket etmeleri gerekirken yapdıkları olay çok komik zaten yüzde 40 üzeri raporu olan herkes için geçerli olmalı bence...

ibb otobüslerde ve tranwaylarda ücret almıyor tcdd de şehir içi ulaşımda ücret almamalı . %40 raporlu şehir içi ücretsiz olmalı

Medya olmasaydı iett çoktan hakkını elinden almıştı :)
Birileri medyaya kızıyorya.. İyi ki bu konunun reyting yönü var. Onlarda bizi düşündüğünden değil!
Medyası olan ülkeye hükmeder. Sayın Erdoğan ülke senin olabilir. Engelliye insan gibi yaşama hakkını ver yeter. A parti, B parti, Ahmet, Mehmet beni ilgilendirmiyor.
En azından Mısır a bakıp ders almak lazım!. Kaybedicek fazla bir şeyi olmayan engelliden korkmak lazım :) Kafasının tası atan biri çıkıp oturduğu yerden tekerlekli sandalyesi ile roket atar kullanabilir. Hedefi kim olur orasını bilemem.:)

Arkadaşlar, bu uygulamadan yararlanabilmeniz için (90 ve üzeri onalı şartı haricinde) raporunuzda refakatçi ile birlikte seyahat etmesi gerekir cümlesini istiyorlar. Malesef bugün bilet almak istediğimde karşılaştığım sorun bu. Aradaşlarım beni istasyondan karşılayıp ünviversteye götürürken artık benimle trene binmelerini rica edeceğim...

Tcdd ağır özürlü raporunun yanın da illaki tek başına hareket edemez gibi saçma sapan bir işe girişti.
% 100 ağır özürlü olan baba ma bedava bilet alamadık.%20 indirim var dediler. Belgeleri ekleyeceğim.
Biz her kurum için rapor a ilave ekletirsek rapor da yer kalmaz.

merhabalar bende TCDD.emeklisi bir babanın evladıyım.çok güzel bir uygulama teşekkürler TCDD

mantık dışı resmen binmesinler diye böyle bir uygulama koymuşlar adamlar trenni benden fazla seven olmaz wallaha bunu özellikle söylüyorum üştüne basa basa vurguluyorum size soruyorum %90 bir engelli uzun yol trenine nasıl inip bineçek tuvaletlerini binenler biliyor nolmal birisi zor kullanabiliyor birde su saçmalık var engelliye indirim diyor %20 zaten gidiş dönüş aldıgın zaman aynı üçerete geliyor yani indirim yok gibi birşey gellelim bunu %90 yapaçagına bunu fiyatlarını yarıya yap yanı bilet fiyatı 30 sa 15 tl yap engelli arkadaşlarımızda faydalansın burda nerde engelliye hak ve yasa ben göremiyorum malesef demir yolları devletin resmi bir kurumu ama bençe engelliye yeteri kadar indirim yapmıyor bu benim kendi düşünçem

%90 üzerine zorlaştırma var .Yanlış anlamayın arkadaşlar.Ben belgelerl ekleyemedin.birisi mail adresini verirse ona yollayyım o arkadaş eklesin.

yüzde 90 rapor tcdd için artık yeterli değil.raporda tek başına seyahat edemez ibaresinin de yer alması gerekiyormuş

Üst Alt