Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tedavisi olmayan psikolojik hastalıklar hangileridir?

Stabil hasta

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ömür boyu ilaç kullanması gereken hastaların hastalıkları nelerdir ? Bende çoklu kişilik , füg fregoli ve madde kullanımına bağlı psikoz ve manik var . 7 yıldır şizofren iğnesi kullanıyorum . Tedaviyi bozduğum zamanlar oldu . Bana tedavi sürecini 5 yıl dediler ama inanmıyorum . Doktorlar açık konuşmuyor heralde ben üzülmeyeyim diye ama gerçeklerle yüzleşmem lazım

ömür boyu ....... en kötüsü saklamak birde muharrem ince gibileri damgalayınca

Acı gerçekler :( ama napalım en azından tedaviye cevap veriyorum . Böyle idare ederek yaşamaya çalışacaz mecbur umarım ilaçların uzun sürelileri ve yan etkisi çıkar

manik-depresif bozukluğum var. Hastanelerde yatmışlığım da var, çok miktarda.
Son 2 yıldır atak geçirmedim. İlaçları kullanmaya devam ediyorum, muhtemelen de ömür boyu kullanacağım.

paranoid şizofreni hastalığım var ömür boyu ilaç kullanmak zorundayım düzenli bir biçimde

Bipolar (manik depresif) ömürboyu ilaç kullanıcaz. Geçmiyor sadece bazen duraksıyor gibi.

Stabil hasta

Bana göre her hastalığın çaresi "vAR" ama bazı kesimler parantez içinde yazıyorum(ilaç firmaları) hastalığın tamamen düzelmesini istemiyorlar ve böylelikle büyük 1 lokmayı mideye "CUK" diye indirmektedirler.
Açık açık söyleyeyim yuttuğumuz her ilacın bedeli
kuruşu kuruşuna onların cebini ve kesesini doldurmaktadır.

"İnsan Aklının Sınırları" adlı kitapta, 500 saat de sürse, bu hastalıkların tedavi edilebileceği iddia ediliyor. (Organik olmayan durumlar için)

Hipnoza benzer bir teknik.

ayDÜNYAvazo kuşkucu bi yaklaşım ama haklı olabilirsin . Bence teknoloji yetmiyo kansere falanda bulamadılar
Slynmaster benim manik depresif uyuşturu kullandığımdan oldu. ama diğerleride ağır hastalıklar. arkadaşımda da sadece madde kullanımına bağlı manik depresif varmış o 2 yıl ilaç kullandı geçti
Murteza bende beyine makineden dalga vererek bende olan hastalıkların bazılarını geçirilile bileceğini söyliyen video izleniştim gelişir umarımda kurtuluruz

Slynmaster ismira86
merhaba psikiyatıra gitmeyi kestim. psikoloğum ise bipolar olduğumu söylüyor. Bana inandırıcı gelmiyor. Bipolar bir akıl hastalığımıdır?

Bipolar rahatsızlığı ruhsal ve duygusal bir rahatsızlıktır
Bipolar bozukluk (iki uçlu duygudurum bozukluğu) bir diğer adıyla manik-depresif hastalık, kişinin duygudurumunda, enerjisinde ve sosyal aktiviteleri tamamlama yetisinde bozulmalara neden olan psikolojik hastalıktır.

Hezeyanlar ve paranoyalar her zaman kalır İzleri silinmez

ilaçların faydalı olduğuna inanıyorum. Tabi doğru ilaçları bulasıya kadar çok yıpranabilirsin. Ben o kadar çok ilaç ve doktor değiştirdim ki. Kobay gibi hissettim kendimi. Çok şükür son 2 yıldır ciddi atak geçirmedim.

İlaçlar kadar düzenli bir hayatın önemini biliyorsundur zate.
Uyku ve iş hayatı(sorumluluk olması açısından) bence çok önemli.

dermansız depresyon hastalığı tedavisi çaresi yok malesef....:( : (

ismira86 uyku sorunundan çok çektim doktorda 3 mg melantonina yazdı uyku düzenim düzenli olursa bozamazsam iyi oluyor .kullandığım ilaçlar yüzünden iş stresinde olmaktan zorluk çekiyorum ve uzun süre araba kullanmaktan bide cinsellikten ilacımı üç aylık diye kullanıyorum benim doktor karar verdi hep ilaçlarımı tanıdık diye bide ergenlikte başladı hastalığım tecrübesizdim

@GÜNEY 666 allah beterinden korusun kardeşim

benim ilk yanlış teşhiş ile başlandı, yanlış ilaçlarla 2 yıl kadar mani de kaldım.(Tabi manik dönem olduğunu sonradan öğrendim.) Birden dibe vuruş olunca başka doktora gittim ve manik-depresif teşhişi kondu.
Alkol bağımlılığı da vardı. Hayatımın hiç alanında düzen yoktu. 8 kez hastaneye yatışım oldu.
Sonuç çok şükür iyiyim şu anda. Bu iyilik hali birdenbire olmadı tabi. Tedaviye sadık kaldım. Çaba sarfettim iyileşmek için. Asosyallikten kurtulup sosyalleşmeye başladım. Fakat bana en iyi gelen farklı bir ile gelip memur olarak atanmam oldu. Yalnız yaşıyorum, tamamen farklı bir hayat. Bunun etkisi çok iyileşmemde. geldiğimden beri -2 yıl- atak geçirmedim

ismira86 hocam bipolar için hastane yatışı nasıl oluyor? muamele nasıl? cevap verirseniz sevinirim. teşekkürler

Üst Alt