Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek böbrek ve görmeyen tek göz nedeniyle erken emekli olabilir miyim?

freshgo_2000

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
40 yaşındayım 15 yıllık bağkurluyum.
5 gün önce doğuştan tek böbrekli olduğumu öğrendim . Gözümün biri de büyük yazıları bile okuyamıyorum. Kalan böbreğimde fıtık altında imiş.
Emeklilikle ilgili bilgi alabilir miyim.

tek böbreğe % 15 , tek göz %25 verileceğini düşünürsek, baltahazar formülü %36,25 yapar. %40 a tamamlamak için Başka bir hastalıktan %10 daha almanız gerekmekte.

amacım emekli olabilmek değil.bende olan hastalıklardan göz bozukluğum çocukluğumdan beri var.böbrek olmadığını da 5 gün önce öğrendim.emekli olabilmek için kendime zarar veremem.
yüce Allah ımız 40 yaşıma kadar bana tek böbrekle sağlıklı ömür vermiş. hamd olsun Allah ımıza.demekki öyle layık görmüş hiç korkmuyor üzülmüyorum bile.
tek böbrek derken diğer böbreğimde kasıkta bulunuyor.tehlikeli biryerde bulunuyor. o zamanda yine tek böbrekli statüsünden mi rapor verilir.

veren Allah almasını da bilir.Herkesin şuan da bulunduğu duruma şükretmesi gerekiyor.Çünkü yaratan öyle layık görmüş.Elimizden gelen birşey var mı?

Sakalık oranı cetveli der ki:

NEFREKTOMİ
NOT: Soliter Böbrek (diğer böbreğin renal fonksiyonları da (kreatinin klirensi değerlerine göre) değerlendirilecek ve eklenecektir).
  • Diğer böbrek tamamen normal: %10
  • Diğer böbrek tamamen normal, potansiyel hastalık mevcut (örnek: taş hastalığı): %15
  • Diğer böbrekte intermitan semptom veren ve devamlı tedavi gerektirmeyen üst üriner sistem hastalığı: %20
  • Diğer böbrekte devamlı takip ve sık tedavi gerektiren üst üriner sistem hastalığı: %25
  • Diğer böbrekte cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst üriner sistem hastalığı: %30

Üst Alt