Hayati4405 Merhaba, siz E-devlet Üzerinden mi 2022 Sayılı kanuna tabii Engelli Maaşına Başvurdunuz ve 15 gün yasal süresi olarak verilen cevapta ''Muhtaç olmama nedeni ile reddedildi fesih edildi '' yazısı sonucu mu oldu.
Eğer böyle ise Usul açısından başvurunuz yanlıştır.
Bağlı bulunduğunuz o yer, KAYMAKAMLIĞI SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFINA Fiziki olarak bireysel başvuru yapacaksınız.
Engellinin vasisi var ise vasisi başvuru yapacak engellinin kimliği ve raporun aslı gibidir onaylı bir sureti ile birlikte.
Engellinin vasisi yok ise kendisi bizzat engelli raporunun aslı gibidir onaylı sureti ile fiziki olarak başvuru yapacak.
E-devlet üzerinden yapılan başvurular 2022 maaşı açısından RED ediliyor, genelde bu süre açısından kaynaklanıyor olsa da bazı durumlarda inceleme yapılmadan RED edilmektedir. Gerekçe İş yükü sebebi ile zaman aşımı.
AŞAMA AŞAMA AÇIKLAMAKTA YARAR VARDIR : Sosyal yardımlaşma vakfına müracaat sonrası, evinize 15 gün içerisinde 1 memur gelecek, ve evin engelli açısından yaşanabilir durumda olup olmadığına bakacak, engelli bireyi fiziki olarak görecek, aynı zamanda gelirinizin ne kadar olduğunuzu soracak, evde kaç kişi yaşıyorsunuz bunları soracak, aylık gideriniz nedir bunu soracak, kirada oturup oturmadığınızı soracak, engellinin engelli kimlik kartı olup olmadığını soracak ,elektrik doğalgaz telefon vs giderinizi soracak, özetle memur elinde bulundurduğu dosyaya anemnez alacak, zaten dosyada onların sistem üzerinden aldıkları banka kayıtları tapu durumu gibi bazı evraklar olacak, ve sonucun 2 ila 3 hafta içerisinde sonuçlanacağını söyleyerek evinizden ayrılacak.
Kanaatim maaşınızın bağlanacağı yönünde bu benim kanaatim bu açıdan, maaşınız bağlandığı zaman eğer vasisi varsa da bu sorun değil maaş engelli adına PTT'ye yatacak maaş ödeme günleri her ay doğum tarihinin son rakamı olan gün ödenmeye başlar.
Maaş ödemesini E-devlet PTT Kurum ödemeleri sayfasından takip edebilirsiniz.
Maaşınızın bağlanıp bağlanmadığını 2-3 hafta sonra ya E-devlet üzerinden Sosyal yardım sayfasından veya Sosyal Yardımlaşmaya bireysel başvuru ile öğrene bilirsiniz.
Not : Yukarıda açıkladığım üzere Bireysel başvuru yapacaksınız.