Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli sandalye kullanıcısı hamileler için özel sandalye projesi [Araştırma]

Sezerşan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Ben ve arkadaşım Bahçeşehir ÜNİVERSİTESİ Mekatronik Bölümü 2. Sınıf öğrencileriyiz. İsimlerimiz H.Sezerşan ÜNAL ve Atasan EKŞİ. Bahçeşehir ÜNİVERSİTESİ olarak sosyal yardım projelerine olan duyarlılığımızın çok fazla olduğunu belirtmek isteriz.

Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri olarak sosyal yardım projelerinde soyut değil somut adımlar atmayı ve sadece el sıkışıp geri çekilmeyi değil her zaman ileri gitmeyi amaçlıyoruz.

Üniversitemizin gerçekleştirdiği sosyal yardım projemizin amacı tekerlekli sandalyede olan vatandaşlarımıza, onlara özel olarak konforlu ve isteklerine uygun şekilde tekerlekli sandalye üretmek.

İkişerlikten beş grup halindeyiz ve her grubun birlikte çalıştığı farklı engelli bir vatandaşı var.Benim ve ortağımın çalıştığı engelli vatandaşımız çocuk sahibi olmayı planlıyor ve dizaynımızı tamamen onun isteklerine göre gerçekleştireceğiz. Kendisi ile de konuştuk ve bilgi sahibi olduk fakat ne kadar çok detay öğrenebilirsek o kadar çok ilerleyebiliriz. Kendisi akülü istemediğini belirtti.

Sizden engelli bir vatandaşın hamileyken tekerlekli sandalyede karşılaşabileceği zorluklar hakkında bilgi almak istiyoruz.

Projenin sonunda bütün grupların tekerlekli sandalyeleri jüri karşısına çıkarılacak. En iyi dizayna ve en iyi kullanılabilir tekerlekli sandalyeye sahip gruba çok büyük ödüller verilecek.( Yüksek Lisansı Dünyanın herhangi bir yerinde burslu olarak okumak ve çeşitli iş imkanları...)

Proje Eylül ayında sonuçlanacak. Projemizin ne durumda olduğuna dair sizlere buradan aşama aşama yayın yapacağız.

Şimdiden değerli fikirleriniz için teşekkür ederiz.

Hamile kadınlar için özel bir tekerlekli sandalye dizaynı enteresanmış. Böylesi bir tecrübesi olan arkadaşlarımız tecrübelerini ve fikirlerini paylaşırsa güzel olur.

Aklıma gelen ilk şey, sırtının biraz yüksek olması ve ayak uzatmak için uygun düzeneğin bulunması. Ayrıca, arkaya düşme riskini ortadan kaldırmak için bir düzenleme olmalı.
Benim aklıma başka bir şey gelmiyor.

Not: Bence en azından üniversiteler yaptıkları çalışmaları artık "sosyal yardım projesi" diye adlandırmasın. Akademik çalışmaların "sosyal projesi" olmaz. Akademik olarak ilginizi çekmiyorsa, sakatlık çalışmayın, olsun bitsin (sözüm öğrencilerden ziyade hocalara :)).

Ben tekerlekli sandalye de çalışma hayatındayım. Hamileliğimin 7.ayına kadar çalıştım sonra evde istirahat ederek günümün dolmasını bekledim.

Bence tekerlekli sandalye de bazı düzenlemeler olsa çok daha rahat edilecektir hamilelikte... Ayaklarımız şişmesin diye, ayak kısmı düz ve yukarı kaldırılabilecek şekilde olsa sandalyenin ve gerektiğinde arkaya doğru eğdirilebilse hatta yatak gibi dümdüzgün olabilse ne kadar harika olur... Tabi bunlar yalnız hamilelikte değil her zaman gerekli ben çalışma hayatında olduğumdan eğer bacaklarımı uzatıp dinlendiremezsem şişiyor ve bası yaraları olması olmasın diye de devamlı vücudumuzu değişik hareketler içerisinde tutmamız gerekiyor. Çok şükür ben kollarımın gücü ile tekerlekli sandalyemin yan kollarından tutunarak kendimi biraz yukarı kaldırıp indiriyorum bu bile bası yarasından koruyor bizi ama herkes yapamaz tabi...

Akülü sandalyeler çok ağır fakat çok rahat kullanımı... özellikle ayağa kaldıran sandalye var tabi ssk dan almak kolay değil bu sandalyeyi... ayağa kalkan sandalye ile ayakta dururken akülü olduğu için hareket bile ediliyor.

Hamile iken birde karın büyüdüğünden arkaya doğru gerilmek gerekiyor bebek rahat hareket etsin diye işte bunun için basit bir düzenekle sandalyeyi arkaya yatırmak iyi olacaktır.

Birde sandalyenin hafif olması lazım çünkü biryerden bir yere giderken katlanıp bagaja koymak gerekiyor...

3 şıkta toplamak gerekirse, olması gerekenler
1- Ayakları uzatmak veya bacakları yükseğe doğru uzatıp kan akışını yapmak için ayak kısmının oyatılabilir şekilde olması.
2- Arkaya doğru yatırma düzeneğinin olması
3- Hafif ve katlanabilir olması

İlginize teşekkür ederiz ve bittikten sonra sandalyede olan özellikleri bizlerle paylaşırsanız memnun oluruz.

İyi günler diliyorum

Pro değilim ama ihtiyaç olursa görselleştirme konusunda yardımcı olabilirim. Yani aklınızda bir fikir ya da elinizde bir çizim varsa modellemeye çalışırım:).

İlginize teşekkür ederim. Söylediklerinizi dikkate alacağız. Her zaman aklınıza gelen yeni fikirlere açığız.

EcstaticA sizle de ilerleyen günlerde temasa geçeriz. Teşekkürler.

Üst Alt