Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 Diyabet hastası işsiz abim, emeklilik başvurusu yapabilir mi?

fercor

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Abim Tip1 hastası ayağında geçmeyen yaralarda mevcut, 3 ay önce işten çıkarıldı şu an çalışmıyor. 4000 gün ve 20 yıldan fazla sigortalılığı var emeklilik için % 40 raporu almak için başvuru şartı çalışma belgesi isteniyor. Şu an işsiz olduğu için nasıl başvuru yapabilir.

Teşekkürler.

işkur a gidin engelli olarak kayıt olmak istiyorum deyin raporunuz olmadıgı için işkur sizi hastaneye sevk eder %40 ve üzeri rapor alırsanız iş kura kaydınız yapılır %40 raporu saglamladıktan sonra bi işyerinde 5 gün kadar ssk lı olursunuz ve vergi ind. hakkı için müracaat edersiniz..
Vergi ind. hakkı alırsanız erken emekli olursunuz..
Not :işkur sevk i ile gittiginiz için sizden hiç bir şekilde üçret alamazlar...

İşkur aracılığı ile başvurursak mı daha çabuk emeklilik sonuçlanır, yoksa bir yerde işe girerek başvursak bilgi verirseniz sevinirim.

Ben bu hastalıktan rahatsızlıktan %40 rapor alabilecekmisiniz diye ilk olarak işkura müracaat edin demiştim..
%40 ve üzeri rapor alacagınız kesin ise hemen bir iş yerinde 5 gün kadar çalışıyor görünüp vergi ind. müracaat edebilrisiniz...

Vergi indirim sonucu ne kadar sürede alınır

Oran tespiti için hastaneye sevk edildim. Hastane raporu kendisi yollayacakmış, sonuç işyerine gelecek dediler. Raporu ve sonucu nasıl takip edebilirim acaba, hızlandırmak için ne yapabiliriz.

Hiç birşey yapamazsın beklemekten başka çaren yok

Müracaat tarihinden 45 gün veya 60 gün arasında sonuçlanır..

Vergi indirim hakkını elde ettiğiniz işyerinize yazılı olarak bildirilir. Ayrıca defterdarlığa gidip sormayı deneyebilirsiniz de...
Bu hakkı elde ettiğinizde, prim ve sigortalılık süresi şartlarınız da tamamsa, hemen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz. Vergi indirim hakkınızın olduğunu beyan ettiğinizde sizden yeni rapor vb. bir şey istemezler, hemen emeklilik işlemini gerçekleştirirler...

Eylül ayına heyet günü de neymiş yahu. Olur mu hiç öyle bir şey. Kesinlikle BİMER'e yazın, şikayetçi olun!

Malulen emeklilik apayrı bir şeydir. Malulen emekli olmanız mümkün değil.

SGK rapotu yeni yazabildi. % 62 oran yazdılar ama defterdarlık ankaraya gönderecekmiş 2,5 ay sonra gelir sonucu gelir dediler.

Bu arada abim bay pas ameliyatı geçirdi 4 adet damar değiştirildi. Bu durumda acilen emekli olabilmemiz için en kolay yol hangisi bilgi verebilir misiniz?

2 ayda vergi indirim sonucu gelir. Hemen ardından o hakka binayen sigortaya erken Yaşlılık emeklisi olmak için başvuru yapabilirsiniz. Sanırım en kolay yol bu.

my-pass ameliyatına istinaden malulen emeklilik peşinde gidilebilir dicem ama, o çök daha uzun sürer...

seker rahatsızlıgından %61 oran nasıl aldınız ama karamsar olmak ıstemıyorum ama oran dusme ıhtımalı cok yuksek

Üst Alt