Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 2 diyabet ve hipertansiyon ile hangi oranda rapor alınabilir?

mrt.özdmr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar bir konuda bilginize ihtiyacım var ben tıp 2 diyabet ve hipertansiyon hastasıyım teşhislerim yeni konuldu ve 1 aydır ilaçlara başladım.1 yıllık rapor yazıldı hem şeker ilacı için hem de hipertansiyon için ayrıca 142 kg ağırlığındayım.Sorum şu ben şuan bu halimle heyete girsem engelli raporu alabilir miyim ? Ya da bu ilaçları 1 yıl kullandıktan sonra mı heyete girsem daha yüksek ihtimal olur engelli raporu almam şuan çok acil bilginize ihtiyacım var yardımcı olabilirmisiniz??

Bir yılı beklemene gerek yok.hipertansiyon tip2 diyabet hastalığından %40 toplamda oran alman zor.2019 şubat Hastalık listesini incele derim.obesitedrn de oran alırsın 142 kg fucut kitlesine göre değerlendirme yapılıyor. Üçünden alacağın oran %40 geçer.sejer hastalığında için zaten heyette kan değerlerine bakarlar muhtemelen kan ölcümlerinden de çıkar ilaç raporlarında tabiki doktora gösterirsin geçmiş olsun

Son düzenleme:
Bilgi için teşekkür ederim yalniz son cümlenizi anlamadım ölümler derken ? Ayrica e devletten ilac raporlarımın çıktısınımı göstermeliyim ?

mrt.özdmr daha önceki ilac raporların doktorlar sistem üzerinde de görürler.Dedigim gibi O.K.B inatçı bir hastalıktır ömür boyu ilac kullanmak gerektire bilir.tip 2 diyabet için kan değeri ölcümlerine bakarlar heyet muayenesinde

Bende obsesif bozukluk yok hiper tansiyon ve diyabet var

Rapor oranınız % 21 civarı olacaktır.Geçmiş olsun.

Sımdi ben oranları inceledim vucut kitle endeksim 42 buna göre kilodan %20 oran aliyorum tip 2 %20 ve hiper tansiyon %10 veriyorki ben daha diger bölumlerdende bir kac oran yakalayacagimi düsünüyorum,biri %40 gecersin biri %21 de kalirsin diyor kafam karisti simdi...

Balthazard formülüne göre %40'ı geçmen lazım bu oranlar ile ama 6 ay bekleyip rapora başvurman daha mantıklı bence.

İlaç geçmişinin oluşması için söyledim, faydası olur rapor alırken. Yoksa şimdide başvurabilirsin. Psikiyatride yeni başvurularda 6 ay düzenli ilaç kullanımına bakılıyor veya hastane yatışı olup olmadığına. Belki senin için de öyle bir uygulama olabilir. Eğer rapor çok acil lazım değilse ben bir 6 ay falan bekle derim.

mrt.özdmr Hastalık listesine göre %40 üzerinde oran alırsın arkadaşın bahsettiği sanırım altı ay beklemen dediği Pisikiyatri tanıları için senin beklemene gerek yok direk randevu al işlemleri başlat.obezite.tip2 diyabet.tansiyon 3 gadtiktwnajqcagın oran %40üzerinde olur geçmiş olsun

Bilgiler için çok teşekkür ederim hepinizden Allah razı olsun

Üst Alt