Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Torba Yasasında geleceğe ait primlerin ödenmesi sonucu erken emeklilik var mı?

Passionate

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Bayan
Dogum Tarihi : 08.Şubat.1955
İlk SSK lı oluş tarihi : 22.Ekim.1990
Toplam SSK gün sayısı : 280 gün
İlk Bag-Kur lu oluş tarihi : 04.Ekim.2000
Bag-Kur bitiş tarihi : 31.Aralık.2009
Toplam Bag-Kur günü : 3326 gün

Genel toplam : 3326 + 280 = 3606 gün

Bu kişi %60 saglık kurulu raporu almış durumda olup işyerini kapattıgından dolayı Ankara'ya vergi indirimi başvurusu yapmamıştır.

Bundan birkaç ay önce, yukarıdaki bilgiler dogrultusunda bu kişinin nasıl ve nereden emekli olabilecegini sordugumda sevgili Bülent Bey ister çalışarak, isterse istege baglı sigorta primi ödeyerek 355 gününü doldurdugunda %60 ve üzeri bir raporla emekli olabilecegini belirtmişti. Bu hanım bu bilgi dogrultusunda istege baglı sigortasını ödemeye başladı. Ancak kendisi yeni bir şey duymuş ve bana sordugunda bilemedigimden tekrar sormak isterim. Soru şu: Yaşı ve diger kriterleri açısından emeklilik şartları olusmuş, yalnızca gün eksigi bulunan ve bunu bir şekilde isteğe baglı prim ödemeleri yoluyla kapatmayı bekleyen kişiler için, çıkan Torba Yasası bünyesinde saglanan bir kolaylık olarak, gelecege ait prim ödemelerinin peşin ve defaten yapılması durumunda emeklilik hakkının, daha doğrusu süre olarak erken emeklilik olanagının verilip verilmedigi. Bunu bir yerlerden ki sanırım konuyla ilgilenen arkadaşları var duyunca dedigim üzere bana sordu ve ben internet vasıtasıyla aramama karşın böylesi bir bilgiye ulaşamadım. Sizlere sorayım dedim. Bu konuda bir bilen varsa dinlemek ve uygulamak isteriz. Sevgilerimle...

Passionate;
Gelmemiş günün primini ödemek mümkün değil,torba yasada da böyle bir madde yok.
Ancak Bağkurluların geçmi prim borçlarının yeniden yapılandırılması ve toptan ödenmesi şeklinde bir kolaylık getirilmiştir.
Henüz çalışılmamış,ileriki bir tarihe ait prim ödemesi ne ssk ne Bağkur hiçbir kurumda mümkün değildir.

Ufuk Bey, sanırım mantıki bakış açısı da dediklerinizi gerektiriyor ancak yukarıda da belirttigim üzere arkadaşım ısrarla birilerinden böyle bir şey duydugunu söyleyince, hani ne olur ne olmaz, bir defaya mahsus ilk kez böylesi bir uygulama varda gözden mi kaçırıyorum düşüncesiyle sormuştum. İlginize teşekkür ediyorum. Sagolun...

Üst Alt