Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Total Kalça Protezi revizyon "değişim" ameliyatı hakkında bilgi?
revizyon amelyatı olacamda durumunuzu merak ediyorum daha önce olan arkadaşlar nasılsınız ilk amelyattaki durumunuz ile şu anki farkınız varmı fazla 2. protez için ne kadar süre verdiler normal sartlarda lütfen cwp yazın bekliyorum
Arkadaşlar ben 2005 yılında kalça çıkığı sebebiyle ilizarov yöntemi dedikleri bir yöntemle ameliyat oldum. Ama hayatımın hatasını yaptığımı daha ameliyat sonrası dönemde hayatımda hiç bir değişiklik olmadığını gördüğümde anladım. Sadece var olan 3 cm lik kısalık giderildi. Üstelik bacağımın da estetiği tamamen bozuldu bacağın yönünü değiştirerek kalçayı sabitlemişler. Ama ben deki ağrılar hiç geçmedi. Yani başarısız bir ameliyattı. Üstelik ben bu ameliyatı çok ünlü bir prof. e oldum. Neyse ağrılarım son dönemde artık artmaya başladığında doktoruma danıştım bana söylediği 10 yıl seni idare etmiş olması bizim açımızdan büyük bir başarı artık bir protez ameliyatına gereksinim duyulabilir. Çğnkü bu ameliyatı biz protez ameliyatını ötelemek için yapmıştık. Ben de müthiş bir hayal kırıklığı çünkü o dönemde bu ameliyatı yapmamızdaki amaç protez ameliyatı olmaman için demişti. Tabi o zaman daha 25 yaşındayım gençlik cahillik estetik kaygısı vs. Ameliyat oldum ama ameliyat öncesi halimi arar oldım. En son izmirde alanında uzman bir hoca tarafından aralık 2014 ayında protez ameliyatım gerçekleştirildi. Fakat bacağım o kadar hasar görmüş ki ilizarov ameliyatından sonra tam 5 ay hiç geçmeyen ve artarak devam eden diz ağrıları yaşadım. Protez bacağıma uyum sağlamadı ve üstelik dizimin de son derece hasar gördüğü de ortaya çıktı. Sonra haziran ayında revizyon ameliyatı oldum. Protezim değiştirildi. Belki de ilerleyen dönemlerde diz protezi ameliyatı da olucam. Şuan ağrım yok ama diz de hasarlı olduğundan gereksinim duyulabilşr dedi doktorum. Üstelik bacağımdaki eğriliğin de düzeltilmesi gerekebilirmiş. Yani sadece kalçama protez takılarak normale dönemedim. Benim durumumda olan çok hasta olduğunu pek tahmin etmiyorum. Eğer ilizarov yöntemini düşğnen arkadaşlar varsa kesinlikle önermiyorum.