Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Total kalça protezi sonrası bacağım uzadı..?

turgutreis

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi geceler arkadaşlar,
ben 24 yaşında ankilozan spondilit hastasıyım uzun zamandan beri sol kalça ekleminde deforme olduğu için doktorlarım ameliyat kararı aldı ve kalçama protez takıldı(03/01/2013). şükür ki ağrım sızım hiç bi şeyim yok ancak bugün üzerine yavaş yavaş basmaya başlayınca fark ettim ki ameliyatlı bacağım 3-4 cm uzamış gibi duruyor. doktorum da bu konuda hiç bi şey bahsetmemişti şu an hafta sonu konuyu sizlere sormak istedim konuyla ilgili bilgisi ilgisi olan lütfen cevaplarsa sevinirim.
sağlıklı günler....

bu konuda bılgım yok ama bende kalca protezı olcam ama doktor arastırması ıcındeyım sen hangı doktora amelıyat oldun ve hangı hastanede bende senden bu konuda bılgı ıstıyom ...gecmıs olsun

sayın renkly,
ben ankara atatürk eğitim ve araştırma hastanesinde ameliyat oldum, orada murat bozkurt var eski başhekim çok iyi birisidir diğer doktor arkadaşlarda çok iyi şeker gibi insanlardı.....

Merhaba , bana da bir ay önce total kalça protezi takıldı. Ameliyat sonrası çok belirgin bir uzunluk hissediyordum bacağımda. Şimdi bu uzunluk azldı. Ancak eşitlenmedi. Doktorumun yaptığı açıklamaya göre , ameliyat öncesinde , ağrıların etkisi ile bozuk bir duruş geliştirmişim. Kalçanın duruşunu bozduğum için bacak boyları eşit değilmiş gibi hissediyorum. Ancak bacak boylerı yatar pozizyonda ölçülünde eşit olduğu görülüyor. Alt haftayı doldurduktan sonra ,doktorumla görüşüp nasıl bir yardım almam gerektiğini öğreneceğim. ( fizik tedavi gibi) Bence çok endişelenmeyin. Ben de çok sıkıntı yaptım ama şimdi düzlme olduğunu hissedebiliyorum. Geçmiş olsun.
sağ olun size de geçmiş olsun ben dediğiniz doğru duruş bozukluğu vardı ama yatar pozisyonda bakıyorum belirgin bir uzunluk var gibi dizimin biri aşağıda duruyor biri yukarıda. neyse hakkımız da hayırlısı neyse o olsun..
tekrar geçmiş olsun beni bilgilendirdiğiniz için.

Bende mayıs 2012 de protez ameliyatı oldum murat hocam ve ekibine ilk başta bendede uzunluk vardı 2-3 ay hissettim dizimden direk farkediliyodu uzunluk farkı, 6 ayda sonunda eşitlenceği söylenmişti denildiği gibi oldu eşitleniyor şuanda herhangi bir fark yok ve protezli tarafımdan gayet memnunum.

nesli06;

şu an uzunluk sıkıntısı en aza indirgemiş durumdayım.
ameliyat olalım 2,5 ay oldu 1 cm lik bir fark gibi, inşallah o da ortadan kalkacak.
tek sıkındı biraz yürüdüğüm zaman bileğimin ağrıması. sanıyorum o da bu farklılıktan kaynaklanıyor.
benim iki kalçada sorun olduğu için diğerini de protez yapmak istiyorlar.
şu an kararsız kaldım.
sayın neslihan,
ameliyattan memnun olmanıza sevindim geçmiş olsun...

Merhaba ben de 2,5 ay önce Total kalça protezi ameliyatı oldum bacağım 3 santim uzadı iki buçuk ay olmasına rağmen bu azınlık değişmedi doktoruma sordum bu uzunluğun değişmeyeceğini söyledi Yani bacağım eşitlemeye cekmiş Bu normal bir durum mu bilemedim fizik tedaviye başlıyorum doktorum Bacağımı Ölçtü ve uzunluk farkı 3 santim bu uzunluk farkı ameliyatın doğal bir sonucu mu bilmiyorum kafam çok karışık Bu konuda bilgisi olan varsa bilgi paylaşımında bulunabilir mi lütfen

İyi aksamlar.Bende ameliyat olali 3 hafta oluyo ve benim de ayağımda fazladan uzama var.normalde kısalık 4 cm kadardi ama şimdi 1 cm belkide fazla uzun duruyo.ama bende platin vardı aşırı ağrı kirecleme yapmıştı onu cikario femur basinida alıp protez taktılar şuan üzerine basman yasak.basmadan yürüyorum Walker ile.ama ayağımin uzunnoldugu belli oluyor.son durumunuz nasıl acaba ayağınız esitlendi mi.

Herkese iyi akşamlar.yaklasik 3 hafta önce Edirne tıp fakultesinde Total kalça protezi ameliyatı oldum.dogustan dkc.9 yaşındayken ayağıma platin takıldı şuan 32 yaşındayım 22 sene platin durdu ayağımda ve femur başına kirecleme yapmış.ameliyatta hem platin alındı hem femur başı falan bir sürü parça takmışlar yani.hatta platini çıkartırken kirilmami catlamami olmuş o yüzden 1 ay üzerine basman yasak.ameliyat sonrası ayağa kalktığımda ayagimn fazladan uzadığı dikkatimi çekti Dr ile konuştuğumda eşit röntgen aldgni uzatmanın zamanla düzeleceğini söyledi.sanirim benim leğen kemiğinde yamulmus uzunluk insanda kaynaklanabilir diye düşünüyorum.obumuzdeki hafta ilk muauenem var.basina böyle bişey gelen oldu mu sonra esitlendi mi merak ediyrom

Merhaba öncelikle Çok geçmiş olsun Ben ameliyat olalı şu an 10 ay oldu. Ameliyat sonrası uzun süre nöropatik Arılar yaşadım Hocam bu uyuşukluk oluştu ve yavaş yavaş azalıyor çok şükür daha iyiyim Biraz sabır biraz zaman iyileşme oluyor egzersizleri ihmal etmeyin ve kısmetse haftaya diğer kalçadan ameliyat olacağım Allah hepimize yardım etsin

Üst Alt