Öncelikle merhaba.15.10.2014 tarihinde motorsikle trafik kazası geçirdim.olay yerinde kusur oranı belirtilmemiş.ben kısaca kazanın nasil olduğunu anlatayım.ben sağ şeritte seyir halindeyken yolun sol tarafında park halinde duran araç birden bire kontrolsüz bir şekilde yolda manevra yapıyor ve benim bulunduğum sağ seritide kapatıyor.bende duramayıp aracın sağ on kapının olduğu yerden carpiyorum.Kaza sonucunda omuriliğimde ciddi hasar oluştu.T2+T4+T5 e 6 adet vida atıldı.sol ayak kaval kemiğinde de kırık olduğu icin çivi denilen uyguma yapıldı.şu anda omuriliğimdeki hasardan dolayı fazla ayakta duramiyorum.ayagimdaki kirikdan dolayi merdiven çıkarken zorlaniyorum.bunun içinde fizik tedaviye başlattılar.kazadan yaklaşık 2 ay sonra savcılık tarafından görevlendirilen uzlaştirmaci beni aradı ve uzlaşma sağlandı.ama araç sigortasına dava açılması icin bi tanıdığım aracılığı ile davayı avukata verdim.araç sigortasına actigim dava ne kadar surede sonuçlanır? Ve dava sonunda ne kadar tazminat hakkım olur?