Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası sigorta şirketleri hemen ödeme yapar mı?

wiya

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
on ay önce bır trafik kazası gecırdım ve bu kazaya balı olarak cıddı giderlerim oldu,herbir giderin faturasını ve ödeme dekontunu saklıyorum .ama artık çok yoruldum ne elde ne avuçta kaldı.ALLAH kimsenın başına vermesin . şuan dört gözle trafik sigortasından gelecek parayı bekliyorum.
bir yıllık süre dolduğunda şirketler beni çok oyalar mı yoksa bir ay gibi bir zaman içinde özür oranıma göre bana para verirler mi.bu arada ceza davası devam edıyor.duyduguma göre hastaneden alınacak raporun cıkması ıkı ay süruyormuş.şimdiden bı rapor alsak 1 yıllık sürenin dolmasına kadar anca çıkar sizce uygun mudur.?yoka 1 yıllık süre bitince mi almamız uygun olur

ben özür ile ilgili raporu hemen almak istiyorum bu sürec gerçekten cok yıprattıak.şimdi aldığım rapora sigorta irması itiraz ederse bir daha git gel olayı bir daha masraf olacak .raporu devlet hastanesinden mi universite hastanesinden mi almalıyız?bunlara itiraz edebiliyo mu sigorta firmaları.veyaitiraz edilmeyen başka bir kamu kurum veya kurulusu var mı?
diğer sorum kaza tarihindeki maaş borduromuz(3000tl) mu etkili oluyor yoksa şimdikinin(3600tl) bir etkisi oluyor mu?

wiya

Merhabalar,
Maluliyet gerçekleşmişse şayet 1 yılı beklemenize luzum yoktur.Aslında mevzuatta her durum için 1 yıl bekleme gibi bir zorunlulukta yoktur;ancak yaralanma sonucu bazı teşhislerin doğru değerlendirilmesi amaçlı bu süre kabul görülmüştür.Anladığım kadarıyla siz iş gücü kaybı için başvuruda bulunacaksınız.Bu durumda tablo pmf 1931 olmalıdır.Bunu lütfen sigorta şirketine altını çizerek söyleyin çünkü bazen diğer tablolara başvurup çok aşırı farklarla tazminat hesaplamasına gidebiliyorlar.Rapor itirazları her zaman olmaz ,sigorta şirketleri epikriz raporlarındaki sonuçları raporunuzla karşılaştırır ve rapor oranınında şüphelenirlerse şayet bu durumda sizden yeni bir rapor almanızı isteyebilirler.(Masrafları kendileri ödemek zorundadır).İlerde yapılması zorunlu tedavi giderlerinizi de sigorta şirketlerinden talep etmeyi unutmayın .
Tazminat konusunda biraz sabırlı olmanız gerekecek çünkü sigorta şirketleriyle uğraşmak inanın kolay değil.Size tavsiyem sigorta hukukunda itimat edeceğiniz bir hukuk bürosuyla görüşmenizdir.İrdelenmesi gereken çok kalem var.Aceleye getirmeyin bence.
Geçmiş olsun .

Üst Alt