Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu %10 rapora ne kadar tazminat alabilirim?

sahrayeli

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Karım geçen sene tek taraflı kaza geçirdi.c3 c4 te kırık 5 ve 6 da kayma oluştu.Sağ kolunda kısmi felç oluştu.ameliyat olmadı.çok şükürki dualarla koluda iyileşti.% 10 luk kayıp var.rapor aldık.sigorta şirketine başvurdum.kaza geçirdiğinde usta öğreticilik yapıyordu.yılın beş ayı.700 tl civarında geliri vardı. şuan çalışmıyor yaş 30.ne kadar tazminat ödenir.teşekkür ederim.

sağ kol yüzde 10 rapora tazminat verilirmi?

eşimin geçen sene araç içi tek taraflı kaza sonucu sağ kolunda kısmi felç oluştu. 30 yaşında ve çalışmıyor.ev hanımı.%10 rapor verdiler.bu raporla trafik sigortasından tazminat verirlermi?.başvurmaya değermi? bilgisi olan lütfen bilgi verebilirmi?

arkadaşım dün sigortaya başvurdum demissin, bugün başvurmaya değermi diye soruyorsun.

başvurdum derken sigorta şirketini aradım.benden bir sürü evrak istediler.demek istediğim uğraşmaya değermi.% 10 ödeme yapılırmı?

değer arkadaşım.% 1 dahi olsa değer.siğorta şirketlerinin istemiş oldukları evrakları tamamla ve hemen müracat et.arabayı eşinizmi kullanıyordu.araba eşinizin üzerinemi kayıtlıydı.

arkadaşlarıyla gezide kaza geçirdiler.arkadaşı kullanıyordu.tek taraflı.mucıra girince hakimiyetini kaybetmiş.

raporu kazadan 1 yıl geçtikten sonramı aldınız.sigorta şirketleri kazadan 1 yıl geçtikten sonra alınan raporları kabul ediyor, 1 yıl geçmeden alınan raporlara sorun çıkarıyor.eşiniz yolcu konumunda olduğu için her halükarda tazminat alır.başvurunuzu yapın.

slm eğer dava açarsanız davanız yaklaşık 12 ay ile 14 ay arası davanız sürer eşiniz adli tıpa girecek adli tıpın belirlediği sakatlıık oranına göre tazminat alacak eğer yüzde 10 rapor alırsa ortalama 35 40 bin tl alır

kazadan 1 yıl 2 ay sonra rapor aldık.sağ kol üst exteremidete hafif %10 diye.diğer belgeleri de toplayip gönderdim.zor olmadı.yalnız öğrenmek istediğim avukat tutmak yada dava açmak zorundamıyım.direk şirkete şahsi başvuru olmuyormu yani.dicle üniv. hastanesinden aldım raporu.trafik kazası diye belirtiyor raporda.illa adli tıp mı olması lazım.

şahsi başvuruya sigorta şirketi farklı muamele yaparmı dersiniz.ödenmesi gereken miktardan daha düşük ödeme yapabilirlermi? avukatla dava açınca farklımı olur.

dava boyutunda söylediğim miktara yakın alırsın kendin müracaat edersen en fazla verecekleri 10 12 olur diye tahmin ediyom eğer isterseniz size yardımcı olabilirim bu arada sigortacılara vermeyin çünkü onların yaptığını sizde yapabilirsiniz 05079582349 size yardımcı olabilirim

slm mehmet bey

31.01.2012 tarihinde benim kullanmadığım şirket arabasıyla (sapanca civarında) yoldaki gizli buzlanmadan dolayı araçın kayması sonucu trafik kazası geçirdik.
araç ak sigortadan kasgolu. benim sağ kolum dirsekten kırıldı. ambulansla devlet hastanesine gittik. ilk müdahaleyi yaptılar. 02.02.2012 tarihinde kolumdan ameliyat oldum .doktorum bana söylediği kolun eskisi olmaz yemek yiyebilecek seviyeye gelirse şükret dedi.bende doktoruma ortada böyle bi durum varsa ban bu durum la alakalı rapor verin dedim .doktorum da bana bu tür durumlarda 6 ay geçmeden rapor veremeyiz dedi tedavini aksatma devam et dediler .sadece 70 gün çalışamaz raporu verdiler. 6 ay geçmesine rağmen kolum açılıp kapanmıyor. zorda olsa yemek yiyebiliyorum ama kolum acılıp kapanmıyor .bir iş yapmaya çalışırken çok zorluk çekiyorum. sağ kolumu yüzde 60 oranında kullanamıyorum.
bu durumda ben ne yapmalıyım .yardımcı olursanız sevinirim.

muratgenç
kaza tarihinden 1 yıl sonra hastaneden durum tesbit raporu alabilirsin, 6 ay sonra alınan raporları sigorta şirketleri kabul etmiyor.yolcu konumunda olduğunuz için tazminat alma hakkınız var.ayrıca şirket arabasıyla kaza yaptığınız için sizinki trafik-iş kazası olarak kayıtlara geçmiştir.iş kazası olduğu için sgk dan aldığınız raporların parasını alacaksınız.ayrıca tedaviniz sonucunda % 10 üzeri işgöremez raporu alırsanız size işgöremezlik maaşı bağlanır ,aynı zamanda çalışmaya devam edebilirsiniz.
aracın trafik sigortasından tazminat alacaksınız.aşağıdaki konuyu incele ona göre hareket edersin.
http://www.engelliler.biz/forum/tra...76-trafik-sigortasindan-tazminat-almak-7.html

evrakları sigorta şirketine göndereli 1 aydan fazla oldu.Hala cevap yok.değerlendirmede deyip geçiştiriyorlar.benim bildiğim 8 gün içinde dosyayı sonuçlandırmaları gerekmiyor mu?
Birde almamız gereken miktardan daha düşük bir miktar verebilirler mi? Nasıl anlıyacam az vermediklerini.itiraz edebiliyormuyuz acaba. yüzde 10 rapora en az ne kadar verilmesi gerekir?,
Lütfen bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi?

slm murat kardeş kazazede adlı arkadaş size doğru bilgiyi aktarmış sizin trafik iş kazası olduğu için önce dava açarsınız daha sonra mahkeme sizi adli tıpa sevkeder çıkan rapor neticesinde mahkeme bilirkişiye gönderir bu arada sgk sizi herhangi bir üniversite veya devlet hastanesine sevkeder eğer %10 ve özeri rapor alırsanız size sürekli iş göremezlik ödeneği bağlanır daha sonra mahkeme sgk ya müzekere yazarak bağlanan gelirin peşin sermaye değerini sorar ne kadar peşin sermaye değeriniz çıkarsa tazminatan düşürülüp geri kalanı size ödenir tekrardan geçmiş olsun

dosya sonuçlandı ve sigorta şirketi .21.000 liralık ödeme ibrarında bulundu.sizce ne yapayım.kabul etmemmi lazım.yoksa orana itiraz edebiliyormuyum. rapor yüzde 10.eşim 30 yaşında ve ev hanımı.bir çocuğumuz var.bilgisi olan varmı?

mehmet bey 35 40 bınlıradan bhsedıyosunuz 1 10 rapora ben 156 aldım sol kolumfelc c1 c1 platınler war traık kazası 8 de 8 mkrmenın talep ettıgı para 100 bın 110 rapora 35 bın 40 bın ımkansz dıye dusunuyorumm

Ai kardes ben senin yazdıklarından kusura bakma anlamadım daha detaylı belirtirseniz sorularınıza yardımcı olmaya calisacagim

arkadaşım dün sigortaya başvurdum demissin, bugün başvurmaya değermi diye soruyorsun.
mustafa kardeşim bir seyler sormak isterim .ben 2006 kaza yaptım .karşıdaki bana çarpan arkadaştan davacı olmadım .5 yıl sorada davacı oldum ama avkadım çekilelim dedi davadan bişey kazanamayacaz dedi ve çekildim.şimdi ben ömür boyu sakat kaldım benim bir hakkım varmıdır .sizlerinde vermiş oldugu bilgilerle canımın yanmasını bir nepze olsun hafıfletmek isyiyorum tşk ederim

kader
davayı kime açmıştınız, karşı arabayamı yoksa sigorta şirketinemi, yoksa hepsinemi

%10 rapora 35 bınlıra alındıgı solenıyo benim raporum %156 dıyorumkı mahmkeme 100 bınlıradan actı dawayı bu nasıl oluyo dıyorumm

ali
mahkeme orana göre rakam belirterek dava açmaz.
manevi tazminat davalarında rakam belirtilir dava açılırken, zannedersem seninkide manevi tazminat davası.
hem %156 rapor olmaz, % 56 demek istedin galiba

ıste yazınızdan anlmadıgımda bu sız neye dayanarak mesela %10 rapora 35 bın 40 bın dıyebılıyosunuz cunku yukarda sadece
%10 rapor alındıgı solenıyoo

ali
burada şu kadar bu kadar para alırsın diyenler sadece varsayımdır, gerçekle ilgisi yoktur.tazminat hesaplanırken o kadar çok kriter varki başlı başına bir uzmanlık gerektiriyor.tazminat hesaplarında yaş, maaş, kusur oranı, rapor oranı önemlidir.aktüer denen hesap uzmanları yapar bu hesabı.

bende mehmet bey yukarda yanlıs bılınclendırıyo ona ıstınaden yazıyorum ben ewet yıllardr bu olyla ugrasıyorum mhkemem halen bıtmedı ınan awukat oldum bu konuda yas maas kusur rapor olanı meslegın herseyın goz onunde bulunduruluyo ve manewı sahsın kndıne 100 bınlıralık acılıyo sıgorta sırketıne ıse daha fazla

slm alibey ve kazazede arkadaşım siz galiba beni sigortacı sandınız arkadaşım ben dedimki %10 raporla dava boyutuna gidilirse ortalama 35 ile 40 bin tl arası tazminat çıkar mahkeme süresi ise yaklaşık olarak 12 ay ile 14 ay sürer elbete benim burda vermiş olduğum bir tahmin neticede mahkeme bilirkişiye gönderir bilirkişi de gelirine göre yaşına göre adli tıpın vermiş olduğu sakatlığa göre hesab yapar bu arada kazayı yapan kişiye sigorta şirketi 25.00 tl teklif etmiş ben burada hiç bir arkadaşımı yanlış bilgilendirmem çünkü bende onlar gibi kazazedeyim ben burda çoğu arkadaşıma adli tıp raporumu bilirkişi raporumu gönderiyom baksınlar nasıl hesab yapılıyor diye kusura bakmayın kimseyi yanlış yönlendirmedim elimden geldiğince yönlendirmem yanlış olduğumu düşünürseniz telefonumu verim ara deki sen burda yanlış yapıyorsun 0507 958 23 49

mehmet veysi;

slm mehmet beyöncelikle sormak istediğim kime dava açacağım. 1.ayın sonun da kaza geçirdim ne zaman işlemlere başlamalıyım. ve nasıl bir yol izlemeliyim.

merhaba

2012 yılı ocak ayında şirket aracında yolcu iken başka bir aracın çarpması sonucu kaza geçirdim ve sol kolum dirsekten çıktı,ulna şaftı kemiginde ise parcalı kırık oluştu.3ay süren tedavi sonucunda kolumu kısmi olarak kullanmaya başlasamda ağrılarım dinmeyince özel bir hastaneye başvurdum ve koluma 2012 ekim ayında platin takıldı. Böyle bir durumda sigorta şirketine başvursam tazminat alabilir miyim? Ödenmesi muhtemel tutar uğraşmama değer mi?

Kayıtlarda tam emin değilim ama galiba kaza olarak geçti.kusur %75 karşı tarafa verildi.yaşım 26 ve kolumu hala kısmi kullanabiliryorum.

Üst Alt