Merhaba,
Bahse konu Acentayı bugün aradım ve görüştüm.Müşteri temsilcisi Emine Hanım telefonda yardımcı olmaya çalıştı. Kendisine OTV muafiyetli araçlarda nasıl bir kasko uygulamasında bulunduklarını sordum.Cevabı ise diğer sigorta acentalarından farklı olmadı. Aracınız hurda olmuş ise zaten hurda belgesini alıp yeniden OTV muafiyetli araç alabiliyorsunuz.
Ancak,
Araç ağır hasarlı pert olmuş ise, sigorta şirketi size bu aracın vergiler çıkarılmış hali ile pert bedelini ödüyor.Bu noktada siz de daha önce muafiyetle almış olduğunuz aracın yerine araç alabilmek için 5 yıllık sürenin geçmesini beklemek zorunda kalıyorsunuz. Mağduriyetiniz bu olayla başlıyor. Ve bu durum sigorta şirketinin tasarrufunda yapılıyor.
1.Küçük hasarlarda Sigorta şirketi ile sorun yaşamazssınız.
2.Araç hurdaya çıkarsa yeni araç alımında mağdur olmuyorsuz.
3.Araç %60 üzeri ağır hasarlı olursa sigorta şirketinin yaptığı satınalmaya maruz kalıyorsunuz, ki bu konuda sizin talebiniz dikkate alınmıyor.Ve aracınız OTV siz fiyatıyla sizden alınıyor. Araç Hurdaya çıkmadığı içinde ilk aracınızın alımı tarihi itibari ile 5 yılı doldurmadan OTV muafiyetli ikinci bir araç alamıyorsunuz.MAĞDURSUNUZ.
Saygılarımla