Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Transvers Myelit engelli rapor oranı ne olur?

secak34

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar herkese geçmiş olsun ben Transvers myelitis hastayım 32 yaşındayım, 4 yaşındayken ayağımdan geçirdim ve kesilmek istendi ameliyat ettiler çok şükür düzeldi ama kemik eridiği için sekel kaldı tam kapanmıyor, ondan sonra 10 yaşında hastalık tekrarladı okulda belden aşağısı tutmadı ve gataya acil olarak kaldırıldım belimden su aldılar ilk vs tetkikler yaptılar 3-4 gün bulunamadı be transvers myelitis olarak sonunda bulundu spinal kord inflamasyon mu bişeydi tam hatırlamıyorum fakat sekel kaldı, idrar ve gaite sorunları var vücudumun çoğu bölgesi uyuşuk hissiyat azlığı var, yürüyebildim tekrar ama tam iyileşme sağlanamaz yaşadığına şükret dediler. Halimize şükür ama bir işe giriyorum sağlıktan geçemiyoruz özel sektörde bile. Ayakta uzun süre dikilemiyorum doğuştan da %15 derece skolyoz var askerlikten muaf oldum fakat maluliyet raporu almak istediğimde heyet muayene dahi etmeden malul değildir dedi 1 ay uğraşın sonunda. Ben şimdi engelli raporu almak istiyorum ama % olarak hakkımızın yeneceğini düşünüyorum nereye gitmeliyim önereceğiniz hastane olur mu Kütahya da yaşıyorum Ankara’ya gitmeyi düşünüyorum fakat emeklerimin çaresiz kalmasını istemiyorum artık çünkü çok yoruldum. Yorumlarınızı bekliyorum geçmiş olsun hepimize.

secak34

Merhaba , bende 2016 da rahatsızlandım gullian barre dediler , transfer miyelit dediler ne olduğumu bilmiyorum ama benzer hastalıklar , ortopedi ve nöroloji oran verebilir sendeki kalan hasara göre , ben nöroloji , ortopedi ve ürolijiden oran aldım rahatsızlığıma göre .Heyeti gezerken Ekipirizinlerinle gidersen daha iyi olur geçmiş olsun.

İdrar ve gaita sorunları için ürolojiden, hastalığım için nörolojiden ayağım ve skolyoz için ortopediden çıkar diye düşünüyorum bende ama siz % kaç aldınız ? Tamamen doktorların insiyatifine kaldık saçmalık gerçekten muayene dahi etmiyorlar adam akıllı nereye gidicem napıcam bilemez oldum artık o yüzden hastane tavsiyesi de alacağım ilk olarak gata düşünüyorum orada tedavi gördüğüm için ama emeklerim hiç olursa benim psikoloji iyice çökecek biliyorum 6 ay da onun tedavisini gördüm :(

Bir de bana epikriz raporu falan vermediler onu nasıl edineceğim ki

Cevap verecek yardımcı olabilecek yok mu ? Yakın zamanda gitmeyi düşünüyorum öneri bekliyorum bir de almış olanlar tecrübelerini yazarsa benim için yol gösterici olur

Durumumu izah edip anlatmama ve yardım istememe rağmen bilgi amaçlı mesajlarıma neden geri dönüş alamıyorum en azından tecrübesi olan, oran alabilmiş kişiler bilgi sahibi kişiler yok mu hiç gerçekten neden cevap yazmaktan çekiniliyor ya da mesajlarım görünmüyor anlamıyorum ya gerçekten

Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun... Ben de 2022 Şubat ayından bu yana transvers myelit hastasıyım. Benzer sorunlar maalesef bende de mevcut. Şuan baston kullanıyorum ve uzun süre ayakta duramıyorum. Fizik tedavi, üroloji ve nöroloji de tedavi görüyorum. Yaklaşık 6 ay önce engelli raporu için heyete girdim. Son MR görüntüsüne göre myelit geçmiş gözüktüğü için nöroloji % 0 verdi. Fizik tedavi den tablo 4/1 e göre % 40 engelli raporu aldım. O zamanlar üroloji aklımda olmadığı için gitmedim fakat bu hastalıkta üroloji doktorundan da hem idrar hem de cinsel yetersizlikten dolayı da engel çıkıyormuş... Engelli erken emekliliğe başvurdum ve 3 aydır emekliyim. Mesajınıza belki biraz geç dönüş oldu ama umarım faydası olur.
Saygılar...

Üst Alt